FormationUngdomsuddannelse og skoler

Sammensætningen af granit. Mineraler, der hører til granit

Granit er den mest talrige i det kontinentale skorpe magmatiske påtrængende rock. Navnet på dette fremragende naturmateriale var på grund af sin porøse korn struktur (fra latin Granum -. "Grain"). Granit refererer til sure arter på grund af det faktum, at den indeholder en stor mængde af siliciumdioxid - SiO2. Også dette element er inkluderet i granit alkali, og magnesium, jern og calcium. Denne sten anses for at være en af de mest holdbare, solidt og holdbart, dens tæthed er lig med 2600 kg per kubikmeter. I denne artikel ser vi på sammensætningen af granit, samt fortælle dig om de eksisterende klassifikationer af rock afsløre dets egenskaber og karakteristika.

Oprindelsen af granit og sted for forekomst

Det menes, at de granit blev dannet over en lang periode med geologiske historie i hele verden. Versioner af de betragtede to racer af oprindelse. De første stater, granit er dannet som et resultat af krystallisationsprocessen magmatic smelte. Ifølge den anden teori, anses af os stenen blev dannet under indflydelse af ultrametamorphism. Under indflydelse af tryk, varme og væske stiger op fra dybe lag af jorden, båret granitisation proces. Et stort antal af aflejringer af denne tunge sten, herunder USA, Kina, Brasilien, Skandinavien og Ukraine. I vores land, er der også rige forekomster af dette naturlige materiale. Det er fremstillet i halvtreds granit stenbrud, herunder Arkhangelsk og Voronezh regioner, såvel som i Kaukasus. Ofte støder op til nævnte malmforekomster er forskellige, herunder tin, kobber, zink, wolfram, molybdæn og bly.

Overvej, at en del af granit. Feldspat og kvarts

Ifølge dens bestanddele, denne klippe tilhører polymineral, der ikke består af en enkelt komponent, men af flere. Et af de vigtigste elementer, der udgør den granit er feldspat. Det er en silikatmineral gruppe. Som regel granitten var ikke mindre end 50%, og så alle 60! Denne klippe-dannende mineral er til stede i klippen i form af feldspat (orthoclase, Adular) og syre plagioclase (oligoclase, bytownite, Labrador, og så videre. D.). En anden vigtig bestanddel af granit er kvarts - en meget hårdt mineral klippe-dannende langt størstedelen af vulkanske klipper. Dens andel er ikke mere end 30% af den samlede værdi af racen. Integrering det til at ligne små kerner af glaslegemet. I den naturlige tilstand af kvarts er farveløs, men som en klippe, der består af granit tager på forskellige farver - gul, pink, rød, lilla, og så videre ..

Dark-farvet mineraler og andre urenheder i sammensætningen af granit

Udover kvarts og feldspat, i klippen indeholder sure og andre indeslutninger. de normalt ikke tage mere end 10% af det samlede beløb. Det biotit, lithium glimmer, muscovite og hornblende. En lille del optager tilbehør - såsom apatit og zircon, og basiske mineraler - turmalin, granat og topas. Således har vi undersøgt sammensætningen af granit. Skema illustrerer de grundlæggende komponenter i dette naturmateriale.

former for granit

Afhængigt af de særlige kendetegn ved den mineralske og kemiske sammensætning af granit, genvundet nogle af sine sorter. En måde at rangordning er bygget på en procentdel af plagioklas i klippen. Følgende typer af granit:

  • alkali feldspat (mindre end 10% plagioklas);
  • granit selv (fra 10% til 65% plagioklas);
  • granodiorite (fra 65% til 90% plagioklas);
  • Tonalite (over 90% plagioklas).

Desuden procentdelen af feldspat, som grundlag for at skelne mellem typer af sten taget under overvejelse af indholdet af de mindre mafiske mineraler. Ifølge denne klassificering, skelne sådanne arter yngler: Alaska - granit, ikke medregnet en mørk-farvet metal og leykogranit - der et lavt indhold af dem. To-glimmer granit - er, foruden feldspat og kvarts, muscovite og biotit, og indeholder også en alkalisk aegerine og amfibol.

Strukturelle træk af racen

Der er en anden klassifikation baseret på strukturelle og stoflige egenskaber af nævnte rock. Fordelagtigt, granit har granulær krystalstruktur, men nogle gange er det Porphyry. Det naturlige miljø er de massive materialelag, dannes ved afkøling af magma. På grund af det faktum, at det fryser ujævnt granit er dannet har en forskellig struktur, herunder fine og grove. Prøver af det sidstnævnte kaldes granit porfyr. Et eksempel granit porfyrklipperne rapakivi kan gøre grov struktur (Finland). Han har indeslutninger af orthoclase på størrelse med et hønseæg.

farvestoffer granit

De mineraler, der udgør granit kan males på klipperne i mange forskellige farver. Som regel er det bestemmer farven på stenen orthoclase. Den mest almindelige er en lys grå farve. I Rusland har stor udbredelse materiale rødt. Mineralsammensætningen ifølge granit med lys farve inkluderet feldspat har hæmatit krystaller eller - jernoxid. De giver rock en blodrød nuance. Også på tværs stenene gul, blå og lyserøde farver. Emerald hue racen modtager på grund af grøn feldspat - amazonite. Nogle gange finder granit usædvanligt iriserende farver. Det sker på grund af feldspat, besidder regnbuefarver. Ofte er det oligoclase og labradorit giver en smuk iriserende glitre, især mærkbar, når man drejer sten. Her er sådan en interessant materiale, granit.

Sammensætningen og egenskaberne af klippen

Denne naturlige materiale har en masse gode funktioner, der gør det uerstattelige på mange områder, især i byggebranchen. Først, granit er holdbart. Det kan tjene i lang tid og samtidig bevare sit oprindelige udseende. Nogle gange er det kaldt af folket "evige sten", og alle, fordi absolut intet sket med ham gennem århundreder. For det andet er dette materiale en ekstremt høj styrke. Produkter fremstillet af det er ikke udsat for slid. Quartz - et mineral, der består af granit - gør denne rock er så stærk, at når det er behandlet, slibning og skæring ved hjælp af en sav med en speciel diamant belægning. Tredje, en af de vigtigste egenskaber af granit er dens modstandsdygtighed over for eventuelle miljømæssige påvirkninger, og til syrer. Det kræver ikke behandling og beskyttelse fra en række forskellige oxidativ og fysiske effekter. Kun ved temperaturer over 600 grader, kan han ændre strukturen eller revnet. For det fjerde, granit er resistent over for fugt, er det praktisk talt vandtæt, ikke absorberer vand og udsættes ikke for nedbrydning som følge af udfældning. I århundreder kan bygninger og monumenter lavet af granit bevare sit oprindelige udseende. Og endelig, ikke mindst, at granit er uskadeligt. Han er helt sikkert for mennesker. Alle disse egenskaber gør den betragtede klippe værdifuldt byggemateriale.

Anvendelsen af granit

Nævnte sten er meget brugt til konstruktion og fliser, som er holdbare, modstandsdygtige over for miljømæssige påvirkninger og specielle holdbarhed. På grund af den slidstyrke og kompression, er det ofte anvendes i intern og ekstern dekoration. Granit er meget modstandsdygtig over for forurening, så det er ofte anvendes til fremstilling af gelændere, trapper, søjler, bordplader, vindueskarme, bar tællere. Ofte med granit pejs og springvand er gjort, fordi det er modstandsdygtigt over for temperaturændringer og, samt til optagelse af fugt. Det ydre af denne race er ofte brugt som en beklædning, murværk eller byggemateriale. Granit sten blokke spredt fortove, veje og broer er ofte trim moler, kajer gader og pladser. Lavet af granit hegn, støttemure, de pryder facader og vægge af bygninger. Og for denne race kan bruges mange forskellige farver. I Rusland, de mest almindeligt anvendte er grå, hvide, røde og brune sorter. Desværre er vanskelig og kostbar udvinding og forarbejdning af vulkanske bjergarter, men dette materiale sjældent anvendt til konstruktionen af konventionelle bygninger. Det er hovedsageligt bruges til dekoration af genstande med betydelig arkitektonisk værdi.

Arkitektoniske monumenter af granit

Efter korrekt slibning granit overfladen bliver et spejl, mens refleksion og absorption lysstråler. Derfor stenen ser meget rig og imponerende, det kan bruges til fremstilling af monumentale skulpturer og arkitektoniske kompositioner. Et eksempel på skønhed, elegance og holdbarhed af granit kan handle monumenter, historiske bygninger og konstruktioner opføres i mange lande, herunder i Rusland. Enhver granit struktur er af særlig storhed og monumentalitet, og helflugtede den fantasi af sin magt og skønhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.