Selv-dyrkningPsykologi

Sådan lærer du at respektere dig selv: råd fra en psykolog til at øge selvværd

I de fleste tilfælde er en persons selvværd etableret fra barndommen. På grund af forældrenes forkerte holdning bliver personen usikker, tvivler altid på sig selv, har en utilstrækkelig vurdering af sine handlinger og som regel utilfredse med livet. Hvordan ikke at tillade dette? Og hvis en person allerede har dannet et lavt selvværd, hvordan man øger det, bliver mere selvsikker, sætter pris på dig selv og ændrer dit liv? Dette vil blive diskuteret i artiklen.

Mor: straf og ros

Hvis moderen i sit barn ønsker at danne en personlighed, der er i stand til at vurdere sig selv og sine handlinger, bør hun ikke blot straffe, men også at rose hendes barn. Når en voksen spørger sig selv: "Hvordan lærer man at respektere dig selv?", Han skal se på barndommen. Det viser sig, at han blev meget mishandlet og lidt eller ikke rost af sine forældre, især hans mor. Når et barn konstant udsættes for kritik, undervurderer han sig selv. Hvis barnet kun roses, vil en person med et overvurderet selvværd vokse op . Så det viser sig, at det altid er bedre at holde fast i det gyldne middel. Mor har altid været og vil være hovedforbindelsen i uddannelse af en datter eller søn.

Fra moderens synsvinkel kan straffen være ret berettiget, fordi barnet ikke adlyder. Men ofte er børn fortalte ikke, fordi de vil gøre os trods, men kun lære noget nyt, lære noget, og forældrene i øjeblikket er ubehagelige, besværlige. For at undgå konfliktsituationer bør mor udvikle en følelse af respekt for hendes barn, evnen til at se ham som en selvstændig person. "Jeg sagde! .." skulle lyde sjældent i at kommunikere med dit dyrebare barn. Forestil dig, hvordan du lærer at respektere et barn, hvis han konstant er udsat for kritik! Fra sådan en lille mand bliver usikker og måske fornærmet, en vred voksen overhovedet. Kun gensidig respekt og rolig kommunikation er den rigtige måde at udvikle en harmonisk selvrespektrende og omgivende person på. Ingen regulerer strenghed, men på en streng vil der ikke komme noget godt af det. En person er ikke som en bowstring i en bue. Det kan trækkes, frigives og spændes igen, men hvis du trækker det, vil psyken lide ...

Essensen af selvværd og hvordan man lærer at respektere dig selv med lavt selvværd?

Selvværd lyder som en dommers stemme til den indre person. Han evaluerer vores handlinger, resultater, ord, følelser, selvbillede. Som følge heraf er der skabt indtryk, som påvirker vores opfattelse af verden omkring os og vores holdning, social adfærd i det, tillid og beslutsomhed til at handle, ændre noget og beslutte, om vi skal hjælpe nogen eller ej osv. Ofte er selvrespektet for de fleste mennesker meget stærkt Afhænger af, hvordan andre opfatter os. Hvis dette forhold er positivt, vokser vi derfor i vores egne øjne. Andres mening er vigtig for alle: kvinder, mænd, piger og drenge, unge og små børn.

For at forstå, hvordan man lærer at respektere sig selv, er det nødvendigt:

 • Anerkend at du har en diskret mening om dig selv. Bevidsthed er det første skridt til at løse problemet.
 • Stop med at fokusere på dine egne mangler. Skift til værdighed.
 • Du er ikke et offer! Problemerne har alle, og du er ingen undtagelse. Dine problemer er ikke mere end andre. Hvis du whining, vil de forværre. Fra den smertefulde person vender folk væk, og så lukkes nye måder og muligheder.
 • Slap! Find tid til dig selv. Lad det være bare et par minutter, men de skal være sammen med dig - et øjeblik med fuldstændig ro og afslapning.
 • Glæd dig og tag dig selv og andre ... Gør lejlighedsvis små overraskelser, gaver, gå på tur, gå på film, cafeer eller bare til parken ... Giver glæde for dig selv og dine kære, får du til gengæld en kolossal mængde energi og positiv ladning, som igen påvirker Selvværd, selvværd og livskvalitet.

Virkelighed og selvværd

Det er interessant, at vores selvværd ikke har noget at gøre med virkeligheden. Selvværd, talenter, evner passer ofte ikke overens. Historien kender mange tilfælde, hvor genier, der besidder exceptionelle talenter og evner, havde en lav mening af sig selv. Samtidig er der mennesker, der har middelmådige evner eller er helt berøvet både intelligens og talenter. Det er overraskende, hvilket højt selvværd de har!

Manglende selvværd fører folk til at føle sig usikre, konstant føle sig skyldige og deprimerede, kan ikke fuldt ud åbne deres potentiale, lide fornærmende situationer og forhold. For eksempel, hvordan man vokser glad i sig selv og øger selvværd for en kvinde, der lider konstant fortalelser, fornærmelser, håner og ydmygelse? En sådan kone med lavt selvværd vil fortælle sin mand ordene, som i en anden situation hun ikke ville have sagt for noget. Med en anden mand, der ved at understrege hendes værdighed og vise respekt for hende, ville hun være en helt anden kvinde med et andet kig på sig selv og hendes omgivelser ...

Den største fare for respekt for dig selv er dannelsen af utilstrækkelig opfattelse af samfundet og dets plads i det. Meget lavt selvværd fremkalder fremkomsten af en konstant følelse af skyld, skam, forskellige fobier. Alt dette har selvfølgelig indflydelse på individets succes og selvrealisering.

Hvordan man elsker dig selv og øger selvværd for en kvinde eller en mand?

Der er en hel del grunde, der resulterer i lavt selvværd. Som regel er dette en dybt forankret repræsentation af en person om sig selv, der stammer fra barndommen, tidligere erfaringer og forældrenes lange mangel. Selvfornægtelse kan forårsage oplevet psykologisk og (eller) seksuel vold, forkerte beslutninger, der medførte betydelige problemer. Hvis en person har måttet overleve nogen form for vold, vil han helt sikkert have brug for hjælp fra en professionel til at øge sit selvværd.

Hjælp fra en psykolog eller psykoterapeut vil gøre det muligt at frigøre sår, tale og forene. Mange mennesker forsøger at øge deres egen selvværd, men det giver ikke det forventede resultat. Nogle gange fører en sådan tilgang til en forværring af staten, ned til de mest negative konsekvenser. For at øge selvværdets selvværd skal man have en usædvanlig styrke i sind, vilje og stabil psyke. Den bedste mulighed er at kontakte en specialist.

Hvad er tegn på manglende respekt for dig selv

Selvvurdering er en variabel. Det afhænger af situationer og omgivelser. Der er mennesker, der er rolige og positive med tætte mennesker, og er lukkede og genert med fremmede. Andre, tværtimod, udenfor hjemmet er selvsikker, aktiv og optimistisk, og i hjemmet går de tabt og falder som det var væk. Vi er alle forskellige. Ikke alle er i stand til at opretholde en ligevægtstilstand under stress og vanskeligheder. Tilstrækkelig selvværd og selvtillid er dannet i barndommen. Dette betyder imidlertid ikke, at det er umuligt at danne det i voksenalderen. Bare for dette har du i det mindste brug for personen selv.

Nogle gange ser det ud til, at en person er selvsikker nok, optimistisk og positiv. Men sådan kan en person konstant være i en kamp med sig selv med sine fobier og komplekser. Derfor er lavt selvværd manifesteret i forskellige mennesker forskelligt. For at forstå, hvordan man lærer at sætte pris på og respektere sig selv, er det nødvendigt at foretage en selvanalyse af årsagerne og tegnene på lavt selvværd:

 • Skyldfølelser - hyppige og urimelige
 • autoaggression;
 • Uophørlig selvkritik;
 • Stivhed og skygge;
 • Forskellige fobi planer, frygt (for eksempel i offentlige taler).

Mennesker med etableret lavt selvværd, som regel, opfatter verden som noget fjendtligt og føler sig i rollen som et offer. De føler frygt og tilbageholdenhed med at udtrykke og forsvare deres rettigheder, nægte nye oplevelser, savne muligheder og føle sig helt hjælpeløse og uoprettede til livet. Alt dette forværrer kun tilstanden, og personen bevæger sig i en lukket cirkel, der konstant mærker skam og frygt.

Sommetider er vedvarende lavt selvværd i sig selv et af de vigtige symptomer på en mental lidelse (depression, personlighedsforstyrrelse).

Hvad er konsekvenserne af lavt selvværd?

Disrespect for dig vil først og fremmest påvirke dit helbred og din psyke. En person kan begynde at forfølge et negativt i livet (tab af arbejde, skilsmisse osv.). Han begynder at føle en følelse af unfulfilledness, frustration i forholdet, ukontrollabilitet af situationen, alt ser ud til at flyde væk fra hænderne ...

Enhver kvinde bør respektere sig selv, ellers løber hun risikoen for at blive uopkrævet eller konstant ydmyget af tætte og ubesatte mennesker. Det uheldige udseende forårsager medlidenhed kun et stykke tid, og slet ikke. Så begynder han irriterende andre. Hjælpløs før livets vanskeligheder risikerer man at blive offer for vold (følelsesmæssigt, fysisk, seksuelt), udsat for diskrimination på grund af religiøse synspunkter, kultur, race, sex osv. Han kan udvikle en psykisk lidelse.

Korte råd: hvordan man elsker og respekterer dig selv, uanset køn, alder eller stilling

Alle fortjener kærlighed og respekt. Her er nogle tips, der trin for trin hjælper med at opnå stabilitet i sjælen og øge selvværd :

 • Lav en liste over dine præstationer og styrker, læs det regelmæssigt igen.
 • Husk din unikhed, værdier for kære og andre, og selv om der ikke er det, så har du sikkert brug for Gud. Du er en person, som Gud elsker og værdsætter, men ønsker at den skal forvandles og slippe af med dårlige tanker og sjælens smertefulde tilstand;
 • Forbyd dig selv til selv at tænke: "Jeg har ikke brug for nogen, ingen elsker mig, jeg får aldrig noget, jeg er en taber ...";
 • Ryd op dit udseende, det er meget vigtigt for at løse problemet med selvværd;
 • Spis kun sund og sund mad. Tag ikke mad under tv, video, radio osv. Lad det være en særlig tid med et serveret bord, selvom du er alene;
 • Gør sport mindst tre gange om ugen og lav daglige vandreture i frisk luft;
 • Sørg for at få nok søvn;
 • Gå igennem afslappende massageprocedurer og spar ikke penge til dit helbred;
 • Huse skal være rene og hyggelige, og vægge eller hylder lader dem dekorere dine breve, kopper, værdifulde gaver eller bare dine billeder, fotos;
 • Nogle gange forkæl dig med lækker mad eller engagere dig i din foretrukne og interessante forretning for dig;
 • Lyt til positiv musik, se en motiverende, venlig og lys film, start med at tage interesse for maleri, dans, kultur;
 • Kommuniker med positive mennesker;
 • Indstil virkelige mål og opnå resultater
 • Kast affaldet ud af huset og sjælen;
 • Lær at lave mad lækkert, synge, danse og gå til templet, bede til Gud og bede om at lade dit liv og hjertet være i kærlighed;
 • Færdiggør ufærdige forretninger og gør gode gerninger for mennesker, revidér kommunikationscirkel, tilbringer din tid lidt mere til andre, mens du udvider dine horisonter;
 • Vær ikke bange for dem, der ikke sætter pris på dig, bliver lige, ret ryggen - du er ikke længere den ydmygede mand. Du er en værdig person, der har sin egen mening og selvrespekt, selvsikker og positiv, og lad det onde forblive et sted derude væk fra dig;
 • Sammenlign aldrig dig selv med nogen.

Hver forandring af selv er arbejde. Tag ikke denne proces som et hårdt og kedeligt job. Nyd transformationen, få glæde og tilfredshed med det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.