ForretningLandbrug

Race køer holmogorskaja: beskrivelse, egenskaber, funktioner i vedligeholdelse og avl

Racer af malkekøer produktiv retning, der er mange. En af de mest populære og udbredte i vores land er holmogorskaja. Bred denne race var i Arkhangelsk-regionen og er en af de ældste i hjemmet.

Lidt historie

Den første nævner om denne race hører til det 18. århundrede. I mange århundreder disse køer dyrkes i Kholmogory District i Arkhangelsk-regionen i græs teknologi. Fra 1693 til 1728 på dette område urolig kvæg fra andre lande. Efter Arkhangelsk altid har været en af de vigtigste russiske trafikhavne. Forfædrene til moderne holmogorki, således, ud over de lokale køer er hollandsk og Holsten. Resultatet af flere års naturlig udvælgelse er blevet særdeles produktiv, hårdfør og fordringsløs at passe dyrene. Officielt blev racen registreret i 1937. Siden den tid, på det mest, og der arbejdes med fokus på at forbedre det.

Moderne Kholmogory race køer: beskrivelse og karakteristika

De vigtigste kendetegn Astrakhan RNC er:

 • et aflangt legeme;
 • lange ben;
 • glat overlinie;
 • dyb smalt bryst;
 • veludviklet røv.

Oftest Kholmogory køer er sorte og hvide kulør. Sommetider er der også røde og broget, sort eller rød dyr. Yvere af køer i disse mid-size cylindriske brystvorter. sidste længde kan variere fra 6,5 til 9 cm. er nogle individer vidt adskilte brystvorter, andre er tæt sammen.

produktivitet

Kholmogory ko - store dyr. Vægt voksne kyllinger kan nå 480-590 kg tyr - 850-950 kg. Vægten af denne race kalve efter fødslen når 32-39 kg. Slagtevægt for kalve - 52-60%.

På trods af den store størrelse, der dyrkes køer avle holmogorskaja primært for mælk. I denne henseende er dyr produktivitet er 3600-5000 kg. Fra nogle Kholmogory rekordistok kunne opnås, og mere end 10.000 kg mælk pr laktation.

Hvor skilsmisse?

Det eneste i vores land genpulje opbevaring Kholmogory race er i Arkhangelsk plempredprijatija. Derfor frosset i flydende nitrogen, frø tyre sendt til mange regioner i Rusland. Grown kvæg yngler holmogorskaja i vores land overalt. Imidlertid fik de mest udbredte kvæg i Udmurtien Tatarstan, Moskva, Arkhangelsk og Kirov regioner. Disse køer er populære, ikke kun i Rusland. Præference gives også til racen, mange landmænd i Moldova og Ukraine.

Fordele og ulemper

Selvfølgelig, ligesom alle andre, Kholmogory race køer det har både sine fordele og ulemper. Førstnævnte omfatter primært:

 • precocity og frugtbarhed;
 • hurtig vækst;
 • udholdenhed og modstandsdygtighed over for ugunstige vejrforhold faktorer;
 • resistens over for forskellige sygdomme.

Nogle mangel Kholmogory racen er, at nogle gange blive vist i kuldet personer med skæve ben, ikke for dybt bryst og smalle bagtil. Når dyrket på dårlig Kholmogory ko græsarealer stort set ikke reducerer produktiviteten. Men i vor tid på gårdene i de fleste tilfælde fortyndet blande denne race med Holsten. Sådanne hybrider give mere mælk. Men de er mere krævende af kvaliteten af sygeplejen. Kholmogorskaya racen og dens hybrider får lov til at yngle i alle regioner i vores land med ethvert klima, herunder kulde.

indhold Egenskaber

I plejen af køerne avle holmogorskaja meget beskatte. Det eneste problem er den stigende udvikling af en afbalanceret kost. Med manglen på visse stoffer eller underfodring disse køer kan spare betydeligt i produktiviteten. Ukorrekt fodring fører primært, at de Kholmogory kvæg reduceret laktation. Blandt andet på mælkeproduktion af disse dyr er påvirket af faktorer som:

 • niveauet for forberedelse til hotellet;
 • korrekt malkerutine.

For at opnå gode udbytter af mælk holmogorskaja racen køer skal dyrkes på sådanne feeds som hør og solsikke kage, korn og græs blandinger bælgfrugter, samt god ung hø. Om vinteren ration typisk inkluderet høj kvalitet ensilage.

Omsorg for unge

Kalve Kholmogory race indtil en alder af tyve dages indeholde, sammen med deres mødre. Derudover bliver de overført til særlige faciliteter for de unge og sætte i afsnittet gruppen. Da de nåede 8 måneder gamle kalve er grupperet i overensstemmelse med udviklingen og gulvet. For hver lille besætning udvikle deres foderration, obligatorisk indeholder vitamin- og mineraltilskud.

udvalg

I øjeblikket er på arbejde forbedre holmogorki i Arkhangelsk-regionen, selvfølgelig, fortsætter. Indsatsen fra opdrættere er primært rettet mod at øge mælkeydelsen. Holmogorskaja forbedret race af køer, blev den karakteristiske hvoraf givet ovenfor i detaljer, i gårde af to teknologier:

 1. Lineær. I dette tilfælde er klippeegenskaber forbedres ved som de bedste producenter af tyre indikatorer. For racerene kvæg skabte Archangel plempredprijatija sperm reserve til 564 tusind. Doser.
 2. Avl i familierne. I dette tilfælde, udvælgelse af de bedste eksemplarer produceret gennem moderlinen.

Ud over renavl, i nogle gårde, som allerede nævnt, også afholdt golshtinizatcii holmogorskogo kvæg. Det giver dig også mulighed for at øge produktiviteten i malkekøer. Men Holstein hybrider er ikke kun mere krævende at foder, men også ældes hurtigere. Af racerene Kholmogory komælk kan produceres med fem laktationer. Fra hybrider - kun tre. I de fleste husholdninger hybrider avlet med golshtinskih gener deler ikke mere end 50%.

Kholmogory race køer: prisen for unge

Disse køer er ikke særlig dyrt. Efter alt, de ikke blive skilt i udlandet og i vores land. Omkostningerne ved en tyr er omkring 13 tusind. Rubler. Det er den pris pr kalv alder 2 måneder. Måned tyr eller kalv kan købes for 11 tusind. Rubler.

Kholmogory race køer, så - en af de bedste i vores land. Fordele, det simpelthen en enorm mængde. Med den rette pleje og korrekt valg af avl af disse dyr kan blive den mest profitable og indbringende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.