SundhedMedicin

Patogenese - er ... patogenesen af diabetes mellitus. patogenese lungebetændelse

Patogenese - er processen med udvikling af nogen sygdom. Det undersøges på baggrund af kliniske analyser data. Dette hjælper også, for eksempel røntgenundersøgelse for sygdomme i knogler og led; ultralyd - ved sygdomme i indre organer, røntgen - med nederlaget af lungerne og andre. Med andre ord, den beskriver patogenesen af alt hvad der sker til en person i løbet af en bestemt sygdom. Hvis lægen vil være kendt mekanismer patogenese, kan det forhindre udbrud af mere alvorlige komplikationer. Patogenesen af sygdommen er altid anderledes. Han vil afhænge af sygdommen, dens årsager og patogenet. Overvej eksempler på patogenesen af sygdomme.

diabetes mellitus

Denne sygdom har været kendt siden oldtiden. Selv da healere bemærket, at folk, der voksede sød urin, snart var død. Men folk ved ikke, hvad denne sygdom er, hvordan det er behandlet, så i mange århundreder, blev diabetes betragtes som en sætning.

Det tog noget tid, var der videnskabsmænd, der var i stand til at forstå patogenesen af diabetes og udvikle livreddende medicin.

Hvad sker der i den menneskelige krop, der er syg med diabetes?

Diabetes - en sygdom, hvor den menneskelige krop ikke får en vigtig hormon - insulin. På grund af denne øgede sukker i blodet. En person kan dø. Der er to varianter af diabetes: insulinafhængig og ikke-insulinafhængig (type 1 og 2). Patogenesen af diabetes i disse tilfælde er anderledes, men alle i god tid.

Den første type af diabetes normalt opstår hos børn og voksne under 35 år, han har arvet, men der kan være andre grunde til dette: en masse stress, traumer, pancreas, og infektionssygdomme. Enhver årsag bliver afsæt for udviklingen af sygdommen. Bugspytkirtlen (mere præcist, de Langerhanske øer) begynder at visne væk. Og i virkeligheden er det udskiller insulin. Snart kroppen udvikler en absolut mangel på hormonet, og patienter kræver livreddende injektion.

I vor tid, kan diabetes kaldes uhelbredelig sygdom. I Rusland og i udlandet gør operationer bugspytkirtel transplantation, men de er meget dyre, kan ikke alle har råd til det.

Den anden type af diabetes har en anden patogenese udvikling. De får syge ældre, ofte kvinder, fyldig. I deres tilfælde har bugspytkirtlen ikke har nogen problemer. Hun er, som forventet, producerer den rette mængde insulin, men kroppens væv ikke føler dette hormon og blodet han falder i små mængder. Nedsat følsomhed opstår på grund af alder, overvægt og kroniske humane sygdomme. Kroppen mangler insulin, hvilke signaler sendes til pancreas. Hun, til gengæld begynder at kraftigt producere et hormon, der stadig ikke nå målet. Som et resultat, at kroppen får træt, insulinproduktionen mindskes hver gang. Til normal væv følsomhed over for insulin, såsom mennesker foreskrevne tabletterede formuleringer, der forbedrer den ovenstående proces. Nogle gange hjælper, undertiden ikke, og derefter blev patienterne administreret insulininjektioner.

patogenese lungebetændelse

Lungebetændelse udvikler sig i kontakt med sygdomsfremkaldende bakterier i lungerne. De kan komme dertil ved luftbårne dråber - det er den hyppigste løsning. Ved hæmatogen infektion forekommer i sepsis eller anden alvorlig smitsom sygdom. Gennem lymfeknuder mennesker kan blive smittet, hvis sår til brystet.

Under alle omstændigheder er de mikrober komme ind i bronkierne og begynder at formere sig der. I en sådan indtrængen organ reagerer stigende temperatur, og derfor immunsystemet lancering. Med reduceret immunitet, en person svækkes hurtigt, lungerne begynder at ophobes slim, som vil krænke den åbenheden af bronkierne. Disponerende faktorer i dannelsen af slim indbefatter følgende: rygning, alkohol, arbejde i farlige omgivelser, hjertesygdomme, kroniske sygdomme. Mikrober i slim føler meget godt og fortsætte deres patogene virkninger. For at afslutte de skadelige virkninger på kroppen af patogene bakterier patient er ordineret en bestemt terapi og til at forbedre multivitamin kroppens forsvar. Patogenese af lungebetændelse er meget vigtigt for læger. At kende ham, vil de være i stand til at ordinere den korrekte behandling.

arteriel hypertension

En tilstand, hvor der er en stigning i blodtrykket i arterierne kaldes hypertension. Årsagerne er følgende problemer: øget minutvolumen, øget arteriel blodgennemstrømning modstand eller begge faktorer. Patogenesen af hypertension vil afhænge af de årsager, der forårsagede det. For eksempel, hvis en person er under konstant stress, hans muskler er i en tilstand af stress. Den overføres til blodkarrene, de er indsnævret, hvilket forårsager en forøgelse af trykket. Som årsager til fremkomsten af dette problem kunne være hjertesygdomme og andre indre organer, såsom skjoldbruskkirtlen. I hvert fald, når det opdager modtagelse af hypertension patienten skal gennemgå en komplet lægeundersøgelse for at fastslå den nøjagtige årsag til sygdommen.

Patogenesen af mavesår

Slimhinderne i maven og duodenum udsender aggressive og beskyttende faktorer. Mavesår sygdom opstår, når der er ubalance mellem de to. Aggressive faktorer:

- pepsin;

- galdesyre;

- saltsyre.

Til beskyttende faktorer omfatter følgende:

- produktion af slim;

- Opdatering af epitel;

- ordentlig blodtilførsel;

- passende næring af nerveceller.

Desuden tildele en anden vigtig årsag til sårdannelse - en bakterie Helicobacter pylori. I slutningen af det tyvende århundrede, har australske forskere fundet det i foring af den menneskelige mave, kronisk gastritis. Efter en række undersøgelser har vist, at Helicobacter pylori kan påvirke dannelsen af sår. Hun døde ikke i maven og frigiver forurenende stoffer, der skader dets slimhinde.

Bakterien tillægger væggen af maven, hvilket forårsager inflammation i slimhinden. Når fokus for betændelse i kroppen omfatter kroppens forsvar og levere blod til pest af hvide blodceller (som kampen smittefarlige patogener). Men i dette tilfælde, hvide blodlegemer begynder at frembringe den aktive form af oxygen, som skader epithelium og forværrer sygdommen. Slim bliver følsom over for virkningerne af aggressive faktorer - det bliver en årsag til smerte.

Mavesår sygdom kræver øjeblikkelig behandling, fordi det giver en masse komplikationer, livstruende. Man skal huske om risikoen for ulcus perforering (dannelse af det gennemgående hul i maven). Uden behandling, kan såret udarte til kræft. Derfor, i tilfælde af mistanke om betragtet sygdom bør konsultere en læge.

åreforkalkning

En sygdom, hvor nederlag arterier elastiske typen, der kaldes åreforkalkning. I denne sygdom markant ændring i tilstanden af karvæggene og dannelsen af en aterosklerotisk plak. Med forløbet af patientens sygdomstilstand kan forringes. Men med rettidig behandling for lægehjælp kan undgå de frygtelige konsekvenser. Patogenesen af åreforkalkning vil afhænge af grundene til, at han blev indkaldt. Der er flere hypoteser af aterosklerotisk plak dannelse.

Årsager til dannelsen af aterosklerotiske plaques

Den første grund - en krænkelse af integriteten af blodet karvæggen. Faktorer, der skader endotel, meget. Disse omfatter rygning, herunder passiv, højt blodtryk, dårlig kost, stillesiddende livsstil, hyppig stress og følelsesmæssig belastning. Endvidere kan integriteten overtrædelse forårsage en række bakterier og vira. På skadestedet af fartøjet begynder at akkumulere blodplader. De er nødvendige for at lukke pop-huller. Problemet er, at blodpladerne er helt eller delvist dækker karrets lumen. Hvis det påvirker blodkarrene i stor størrelse ser kliniske symptomer på åreforkalkning komplikationer af koronar hjertesygdom - en tilstand, hvor hjertemusklen er ikke nok ilt; myokardieinfarkt og andre sygdomme.

En anden hypotese er fremkomsten af sygdommen - det er den forkerte mad. Med den hyppige brug af fede og stegte fødevarer med højt fedt tilbageholdes i blodet. De påvirker negativt blodkarvæggen og medføre skade. Dernæst billedet ligner den foregående. Blodplader er farende for at skadestedet, men deres aktivitet er for høj. På beholderens væg er dannet thrombus som okkluderer karlumenet og forårsager komplikationer. Desuden kan en blodprop bryde væk fra den beskadigede karvæg og okkludere enhver anden, for eksempel aorta eller lungepulsåren. I dette tilfælde er der en øjeblikkelig død.

Som det ses, både hypoteser har næsten samme patogenese. Dette giver anledning til debat, men forskere rundt om i verden mener, at begge årsager til åreforkalkning har en ret til at eksistere. Vi kan sige mere: de supplerer hinanden. I øjeblikket er der flere medikamenter, der kan reducere risikoen for at udvikle plaques. For at finde ud af, om du har en risiko for at udvikle denne sygdom, bør du konsultere en læge. Hvis det er nødvendigt, vil han ordinere en behandling.

hævelse

Enhver person ved, at sådan hævelse. Patogenese af deres udseende afhænger af årsagerne. Og sidst er der en enorm mængde. Men første ting først.

Hævelse i sygdomme i hjertet

Normalt væske, som er på blodkar, har et højere tryk end der er tilgængelig i vævene. Det venøse system er det modsatte. Således er der er normal væske metabolisme. Men i patologi venøse tryk i karrene øges, er der væskeophobning i kroppen - der er hævelse. Problemet kan opstå på grund af venøs stase eller hjertesvigt.

Ødem i inflammatoriske proces

Patogenesen af sygdommen er også forbundet med væskeretention. Inflammation udløser venøs overbelastning - en tilstand, hvor der er en stagnation af blod i organerne skyldes vanskeligheden for venøs udstrømning. Trykket i venøse blodkar stiger, fluidet tilbageholdes i kroppen.

Ødem i den allergiske reaktion

Allergi - en reaktion på de antigene faktorer. Når et sådant problem organ frigiver histamin, som forårsager vasodilatation og forøger vaskulær permeabilitet. På grund af dette, væsken begynder at strømme ind i hårde væv dannet som et resultat af hævelse.

sulten hævelse

I normal onkotisk tryk i blodet og væv af samme. Men faste kroppen begynder nedbrydning af proteiner, som kroppen begynder at forbruge. For det første er det taget for blod plasmaproteiner. På grund af dette, blodtrykket falder kraftigt, og væsken passerer ind i højtrykssiden, dvs. i vævet.

Ødem associeret med inflammation i nyrerne

Når nyrebetændelse opstår kompression af de renale kar. Dette efterfølges af en krænkelse af legemet cirkulation og stimulering af celler, der stimulerer reninfrigivelse. Sidste stimulerer binyrebarken, som begynder at udskille aldosteron. Det hæmmer natrium udskillelse. Dette element osmoreceptorer irritere væv, der forøger aktiviteten af en antidiuretisk hormon. Han, til gengæld bremser udskillelse af væske fra kroppen, og det begynder at akkumulere i væv.

Patogenesen af sygdommen, fordi der der er hævelse, næsten identiske, men i hvert tilfælde har sine egne nuancer. Derfor, for korrekt behandling af sygdommen ikke er nok bare at læse selvstændigt patogenese. Det kan kun gøre skade. Behandlingen bør ordineres af en læge.

konklusion

I denne artikel vil vi forsøge at beskrive patogenesen af forskellige sygdomme forståeligt ord til at hjælpe dig med at forstå problemet. Patogenese - en mekanisme af sygdom. Dens detaljer bruges til at tildele den korrekte behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.