Kunst og underholdningKunst

Optisk illusioner øje, eller optisk illusion

Alt, hvad vi ser i virkeligheden, tager for givet. Uanset om det er en regnbue efter regnen, smil af et barn eller gradvist blålig havet i det fjerne. Men hvis vi begynder at observere formskiftende skyer, og derfra velkendte billeder, objekter ... I dette tilfælde mener vi sjældent over, hvordan det viser sig, og hvilke handlinger forekomme i vores hjerne. I videnskab, dette fænomen er det passende definition - optiske illusioner øje. I sådanne øjeblikke, vi visuelt opfatter et enkelt billede, og hjernen protester og dekrypterer det anderledes. Få kendskab til de mest populære visuelle illusioner og forsøge at forklare dem.

generel beskrivelse

Illusion for øjnene har længe været genstand for nysgerrighed, psykologer og kunstnere. Den videnskabelige definition, bliver de opfattet som utilstrækkelig, forvrænget opfattelse af genstande, fejl, fejl. I oldtiden blev det anset for årsagen til den illusion funktionsfejl menneskelige syn. I dag er en optisk illusion - begrebet dybere forbundet med hjerneprocesser, som hjælper os til at "afkode" og forstå den omgivende virkelighed. Princippet om det menneskelige syn drift skyldes genetablering på nethinden i øjet tredimensionelle billeder af synlige objekter. Dette gør det muligt at bestemme størrelsen, dybde og beliggenhed af de principielle perspektiver (parallelle og vinkelrette linjer). Øjne læse oplysningerne, og hjernen bearbejder det.

Illusionen af bedrag som øjet kan variere med flere parametre (størrelse, farve, overslag). Lad os prøve at forklare dem.

Dybden og størrelse

Den mest enkle og velkendte for det menneskelige øje er en geometrisk illusion - forvrænget opfattelse af størrelse, længde eller dybde af objektet virkelighed. I virkeligheden kan dette fænomen observeres ved at se på jernbanen. I nærheden af skinnerne parallelt med hinanden, vinkelret på skinnerne sveller. På lang sigt billedet ændrer sig: der er en hældning eller bøje, mistede parallelle linjer. Jo længere væk vejen, vanskeligere at bestemme afstanden af en del deraf.

På denne illusion for øjnene (med forklaringer, som alle) fortalte første italienske psykolog Mario Pontso i 1913. Sædvanlige fald størrelsen af objektet til dens beliggenhed er en stereotyp for menneskers syn. Men der er bevidste fordrejninger af disse perspektiver, som ødelægger et komplet billede af objektet. Når stigen over hele længden forbliver parallelle linjer er uklar, den person ned eller stiger. Faktisk hans bedstefar konstruktion har med vilje udvidelse nedad eller opad.

Med hensyn til den dybde der er begrebet ulighed - en anden position af punkterne på nethinden af de venstre og højre øje. På grund af denne det menneskelige øje opfatter et emne konkav eller konveks. Illusionen af dette fænomen kan ses i 3D-billeder, når en flad genstand (et stykke papir, asfalt, væg) er tredimensionelle billeder. Takket være den korrekte placering af figurer, skygger og lys, er billedet forkert opfattes af hjernen som reel.

Farve og kontrast

En af de vigtigste egenskaber for det menneskelige øje er evnen til at skelne farver. Opfattelsen kan variere belysningen af objekter. Dette skyldes optisk bestråling - fænomen "spillover" af lys fra de lyse til de mørke dele af billedet på nethinden. Dette forklarer tabet af følsomhed til at skelne rød og orange, og hæve hende mod en blå og lilla i skumringen tidspunkt på dagen. I denne henseende kan der være optiske illusioner.

Spiller en vigtig rolle og kontraster. Sommetider folk fejlagtigt dømme farvemætning af et objekt i den falmede baggrunden. Omvendt er en stærk kontrast afbryder farverne er i nærheden af objekter.

Illusionen af farve kan observeres i skyggen, hvor lysstyrke og mætning ikke er manifesteret. er begrebet "farve skygge" i fine kunst. I naturen kan det bemærkes, når de flammende solnedgang farver i det røde hus, havet selv med kontrasterende nuancer. Dette fænomen kan også tælles blandt illusionen for øjet.

konturer

Den næste kategori er illusionen om opfattelsen af konturer, former af objekter. I den videnskabelige verden, blev det kaldt fænomenet perceptuelle beredskab. Nogle gange, hvad vi ser, er ikke sådan, eller har en dobbelt fortolkning. I øjeblikket kom de skønne kunster mode at skabe ambivalente billeder. Forskellige mennesker ser på det samme "krypteret" billede og læse det anderledes tegn, silhuetter, information. Et slående eksempel på dette er i psykologi test pletter Rorshaha. Ifølge eksperter, den visuelle opfattelse i dette tilfælde er den samme, men svaret i form af behandling afhænger af de særlige kendetegn ved den menneskelige person. Ved vurderingen af de kvaliteter, der er nødvendige for at tage hensyn til placeringen, omfanget af form, indhold og originalitet / popularitet læse sådanne illusioner.

skiftere

Denne form for illusion for øjnene er også en populær kunst. Kunsten af det er, at den menneskelige hjerne i en position billedet læser et billede, og i den modsatte - den anden. De mest berømte overløbere er prinsesse-årig kvinde og en and-kanin. Set og farve, er der ingen forvrængninger, men perceptuelle beredskab er til stede. Men forskelle skal vende billedet. Et lignende eksempel kan være i virkeligheden observation af skyer. Når en og samme form fra forskellige positioner (lodret, vandret) kan være forbundet med forskellige objekter.

Ames værelse

Et eksempel på en illusion af 3D-Eye er plads Ames opfundet i 1946. Den er udformet på en sådan måde, at når den ses forfra synes at være en almindelig plads med parallelle vægge vinkelret på loftet og gulvet. Faktisk dette rum - trapez. Den distale væg den er indrettet således, at en ret vinkel er stump (tættere) og venstre - akut (yderligere). Styrke illusionen ternet gulv. Manden i højre hjørne af visuelt opfattes af en kæmpe, og til venstre - en dværg. Af interesse er flytning af en person i rummet - en mand, en hastigt voksende, eller omvendt, falder.

Eksperter siger, at denne illusion ikke kræver tilstedeværelse af vægge og loft. Nok af horisonten, som synes kun til dem med hensyn til den relevante baggrund. Illusion Ames værelse bruges ofte i film til special effects gigant dværg.

bevægelige illusioner

En anden type illusion at øjet er et dynamisk billede eller avtokineticheskoe bevægelse. Dette fænomen opstår, når et fladt billede, når overvejer tallene på det er begyndt at bogstaveligt kommer til livet. Effekten forstærkes, hvis en mand skiftevis nærmer / bevæger sig væk fra billedet, set fra højre til venstre og omvendt. I dette tilfælde forvrængning opstår på grund af en bestemt farve matching, cirkulært arrangement, uregelmæssigheder eller "vektor" former.

"Tracking" malerier

Sandsynligvis alle nogensinde har haft til at stå over for en visuel effekt, når billedet eller billede på en plakat blot ser bevægelserne i hans værelse. Den legendariske "Mona Lisa" af Leonardo da Vinci, "Dionysos" af Caravaggio, "Portræt af en ukendt" Arkæologi eller konventionelle portrætfotos - levende eksempler på dette fænomen.

På trods af en masse mystiske historier, som er omsluttet af denne effekt, er det ikke usædvanligt. Forskere og psykologer, gad vide hvordan man laver en illusion af "eyetracking", udledt en simpel formel.

  • Model ansigt skal se direkte på kunstneren.
  • Jo mere stof, jo stærkere indtryk.
  • model ansigter Følelser noget. Ligeglade udtryk forårsager ikke observatøren med nysgerrighed og frygt forfølgelse.

Med korrekt placering af lys og skygge portræt erhverve tredimensionelle projektion, volumen, og bevægelsen vil synes, at øjnene er billedet af manden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.