ComputereUdstyr

Nvidia GeForce GTX 470: Funktioner, Oversigt

NVIDIA er involveret i en tilstrækkelig lang tid til detaljeret udvikling af arkitekturen for at opretholde en værdig konkurrenceevne af produkterne. Således bruger virksomheden i de fleste tilfælde omkring to år fra en serie til den næste.

Udgivelsen af GTX 470 grafikkort blev forsinket, da udviklerne måtte behandle arkitekturen ret dårligt, opstod der nogle produktionsproblemer, til sidst blev den chip, der blev oprettet, blevet for varm under arbejdet. Således forblev cyklussen næsten nøjagtig den samme, og næsten to år er gået siden frigivelsen af det foregående kort. På en eller anden måde hævdede de udstedte GTX 470-kort oprindeligt at blive kaldt den teknologiske leder af deres tid. Utvivlsomt var de sådan.

GeForce 400

Traditionelt har NVIDIA samtidig leveret to modeller af videokort, GTX 470 og 480, men det er den første version, der er mere almindelig blandt brugere i dag.

Eksperter vendte straks opmærksomheden til antallet af transistorer, der blev brugt i Fermi. Denne parameter kunne indirekte sige, hvor god den nye chip er, fordi den var dobbelt så produktiv som det tidligere flagskib i dette selskab, og også 1,5 gange mere i forhold til den mere moderne Cypress, hvilket er ret en Et meget godt resultat.

Selvfølgelig har denne indikator direkte påvirket opvarmningen. I processen med at skabe GTX 470 var det almindeligt at anvende en 40 nm proces, så forskellen i termisk pakke med lignende enheder er omtrent den samme som forskellen i antallet af transistorer.

Tekniske egenskaber

I første omgang blev det besluttet at bruge 512 CUDA-processorer, men med tiden blev denne beslutning revideret, hvilket resulterede i, at tallet var lidt reduceret for at reducere varmeafledning, samt øge produktionen af rigtigt fungerende chips. Ikke desto mindre var kortene stadig ret dyre for de fleste brugere.

Det var også et mærkeligt faktum, at hukommelsesfrekvensen selv i den mest produktive model er mindre sammenlignet med den konkurrerende HD 5850-løsning. Den samlede gennemgang af GeForce GTX 470-videohukommelsen er højere, men på grund af det faktum, at den brugte hurtigere chips, var der mulighed for yderligere overvågning .

Hvordan opfører hun sig i spil?

Begge modeller leverer DirectX 11. Under Evergreen-modellerne begyndte at blive vist på markedet, var der praktisk taget intet at teste kapaciteten på denne enhed, men situationen med GeForce GTX 470 ændrede næsten ikke. Spil, der kunne understøtte de nye API'er, var enkelte tilfælde, men med tiden blev der naturligvis frigivet et stort antal forskellige projekter, som et sådant grafikkort var nødvendigt for. Selv indtil denne dag er brugen optimal for de fleste spil, og hvis det er umuligt at spille på de mest moderne på de maksimale krav, så vil det opretholde en mellemstor eller mindst minimal stabilitet.

Som normalt besluttede virksomheden at satse for fremtiden ved at optimere NVIDIA GeForce GTX 470 til at fungere med de funktioner, som den nyeste DirectX tilbyder, samt at være særlig opmærksom på GPGPU.

Arkitekturen af den nye chip

Den nye enhed brugte en chip med en ny arkitektur kaldet GF100. Ved første øjekast var der ingen væsentlige forskelle fra sin forgænger, mens designen af nyheden forblev skalar, så der var visse begrænsninger. Sammensætningen af universelle processorer er ændret ubetydeligt, hvilket det blev besluttet at kombinere i forholdsvis store blokke. I GT200-modellen blev sådanne enheder navngivet TPC, og hver af dem omfattede alle de nødvendige komponenter, der måtte være nødvendige, når man arbejder med grafik, med undtagelse af rasteriseringsblokke. I fremtiden begyndte virksomheden hurtigt at producere mange billigere versioner af NVIDIA GeForce GTX 470, hvor sådanne enheder enten blev deaktiveret eller ændret.

I hver sådan blok af den tidligere chipmodel var der tre SM (streaming multiprocessorer) samt otte teksturblokke og et første niveau cache på 16 KB. I blokken af den nye enhed blev der til gengæld anvendt en Raster Engine samt fire SM'er, som hver havde sin egen cachehukommelse såvel som tekstur-enheder. I samme chip er der samtidig fire blokke, i mængden af at give brugeren 32 pixel pr. Ur.

Streaming multiprocessorer

Hvis vi betragter enheder på SM-niveau, bliver forskellen ret betydelig, da da den blev frigivet fra NVIDIA GTX 470, bemærkede mange eksperter, at SM'er er meget større og uafhængige. I den tidligere generation af kort var der 8 SP'er samt 2 SFU'er, men nu blev deres antal og forhold ændret, hvilket resulterede i 4 SFU'er, 32 CUDA Cores og 16 Load / Store blokke i hver enhed.

I hver af disse tredjegenerations multiprocessorer var der flere teksturprocessorer, såvel som delt hukommelse, der leverede hardware tessellation.

På grund af det faktum, at teksturprocessorerne, såvel som alle de tilsvarende cachehukommelser blev flyttet inde i multiprocessorerne, kunne udviklerne opnå en langt mere effektiv drift af disse enheder. Det blev også besluttet at dramatisk omarbejde den interne arkitektur af disse enheder, øge hyppigheden af deres arbejde plus tredobbelt mængden af andet niveau hukommelse, der anvendes aktivt i tekstureringsprocessen.

Delet hukommelse

Den delte hukommelse blev slået sammen med L1-cachen, således at den tilsvarende mængde hukommelse blev korrekt fordelt afhængigt af hvilken opgave enheden for øjeblikket udfører. Tidligere inkluderede delt hukommelse kun 16 KB, men i øjeblikket afhænger enheden af 64 KB hukommelse afhængigt af typen af opgave, der udføres. Hvis der i øjeblikket udføres mange fysiske beregninger, fordeler GTX 470 i dette tilfælde 48 Kb af denne hukommelse til L1. Hvis forskellige processer får adgang til en masse oplysninger en vis mængde tid, bliver de gemt i den delte hukommelse. Desuden er den tredobbelte L2-cache i GTX 470 også nyttig for GPGPU. Egenskaberne af enheden er derfor mere og mere avancerede sammenlignet med konkurrenterne.

tessellation

Tessellation er et af hovedtræk ved Radeon HD 5000-kortet. NVIDIA GeForce GTX 470 grafikkort er i sin tur bedre rustet til at implementere denne algoritme.

DirectX 11 API understøtter visse "forskydningskort", der er volumenstrukturer. Således bestemmer hver pixel i billedet af denne tekstur dens højde. Denne tekstur er overlejret i spillet for at gøre billedet mere detaljeret.

Det er her, at tessellationen kommer ind, som er udstyret med GTX 470. Gennemgangen af denne algoritme viste, at en hel mosaik er dannet af en polygon. Denne teknologi anvendes uanset forskydningskortene, men den mest imponerende effekt kan kun opnås, hvis de bruges sammen. Vinklerne på formningspolygonerne sænkes eller hæves til en vis højde, hvilket bringer systemet tættere på modellen, der er indstillet af rumkortet.

Hvad er fordelene?

Faktisk ser modellen ud til at være helt identisk med den standardhøj polygonale, idet den samtidig betragtes som lavpolygonal, fordi den vil give den korrekte refleks og korrekt skygge skyggen og samtidig bruge en størrelsesorden mindre ressourcer.

Med andre ord er NVIDIA GTX 470 karakteristika sådan, at de kan indlæse modeller så hurtigt som muligt ind i kortets hukommelse, uden at efterfølgende skulle laste og losse objekter med andre detaljer, som var relevant for enheder fra tidligere generation. Alle omberegningsprocesser udføres direkte inden for selve kortet under forskellige procedurer, hvilket giver meget større skalerbarhed. Afhængig af tilstedeværelsen af fuldstændig fri databehandlingskraft vil det være muligt at nærme fortrængningskortet med en vis nøjagtighed, hvilket er ret vigtigt med hensyn til geometrisk ydeevne for GTX 470. Brugernes feedback indikerer, at denne teknologi forbedrer computerens overordnede ydeevne under komplekse grafikprocesser.

Hvad siger brugerne?

Feedback fra brugere, der opdaterer deres pc ved at installere det beskrevne kort, indikerer, at de kunne fastsætte maksimale indstillinger i alle spil efter opgraderingen. Spillet hængte ikke, ingen bremser blev observeret.

Selvfølgelig er sådanne anmeldelser karakteristiske for 2010-2012, i øjeblikket giver kortet ikke længere sin ejer med så ubegrænsede muligheder. Men i løbet af denne tid har teknologierne flyttet langt foran, og der er allerede sådanne spil, hvor et sådant grafikkort kun kan afspilles ved minimumsindstillinger.

3D Vision

3D-teknologi i dag er blevet ekstremt udbredt, lige fra fjernsyn til skærme. Selv AMD har længe produceret sine egne briller samt den tilsvarende software, der gør det muligt for producentens videokort at udstille et stereoskopisk billede af høj kvalitet.

I GeForce GTX 470 giver karakteristika også muligheden for at bruge denne teknologi, og på trods af at det påvirker ydeevnen væsentligt, bliver de generelle fornemmelser fra gameplayet eller ser filmen helt anderledes.

Hele sæt af værktøjer, der leveres af forskellige grafikkort og API'er, er ret vanskeligt at mestre for almindelige brugere og anses for absolut ubrugelig, hvis ingen vil bruge den. Det er derfor, at NVIDIA har oprettet en separat enhed, der arbejder med moderne spiludviklere. Selvfølgelig er opmærksomheden altid blevet udbetalt til de mest succesfulde projekter, og gensidigt fordelagtigt samarbejde blev etableret, fordi spillet i sidste ende blev meget hurtigere og smukkere, hvis det blev drevet af en bruger på computeren med dette kort.

Kølesystem

For at sikre tilstrækkelig afkøling af kortet udviklede virksomheden en specialkøler, som er en af de mest kraftfulde blandt de analoge referencemodeller. Designet af enheden er lavet i form af en standard turbine, men den har flere funktioner, der absolut fortjener særlig opmærksomhed.

Som grundlag for systemet står en mekanisk ramme med et plastikhus fastgjort til det. Gennem specialiserede termiske puder overføres varmen, som genereres under driften af hukommelseschips og delsystemer, til rammen. Fra GF 100 selv fjernes varmen ved hjælp af fem specielle varmeledninger, der kontakter chippen direkte.

Direkte kontakt af en chips varmeledninger anvendes ofte i kølesystemer af processorer, og et sådant system kan ikke være kendt for at være mere effektivt end standardværdien. Men i dette tilfælde betyder det, at når GeForce GTX 470 blev udviklet, var udviklerne særlig opmærksomme på kølesystemet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.