Nyheder og SamfundØkonomi

Omsk-regionen Befolkning: befolkning, etnisk sammensætning, folketællingen

Omsk-regionen befolkning i øjeblikket er på næsten to millioner mennesker. For at være præcis, 1,972,000 682 mennesker. Disse data er for 2017. Det er et stort sibiriske region, som i de senere år har været i stand til at overvinde tendensen til en stabil nedgang i antallet af indbyggere. Antal Omsk i de sidste par år begyndt at stige.

Omsk-regionen

Omsk-regionen befolkning er faldende hvert år i de sidste par år. Regionen oplevede en udstrømning af indbyggere i regionen og den republik med et mere gunstigt klima og den økonomiske situation.

Regionen ligger i det sydvestlige Sibirien. Den største by - Omsk, med en befolkning på lidt mere end en million 100 tusind mennesker.

Den vigtigste produktion område - konstruktion og handel. Industries repræsenteret militær og landbrugsteknik, petrokemiske og fødevareindustrien. Regionen har ingen store energianlæg.

Under den sovjetiske æra, især i 70'erne, Omsk-regionen var et af de mest udviklede regioner i Sibirien. Det tilbagegang, hvor området er i dag, mange beskylde det for guvernør Leonid Polezhayev, der ledede regionen fra 1991 til 2012.

Eksperter bemærke, at i en dårlig tilstand af realøkonomien. En af grundene - en stor udstrømning af kvalificerede specialister i Tyumen og Novosibirsk, i nærheden.

I dag Omsk-regionen udvikler klynge. I dette tilfælde har det ikke forudsætningerne for en kraftig stigning, men det kan lykkes på grund af den integrerede udvikling af hele Sibirien. Dens vigtigste aktiver - jord, maskiner og petrokemi.

Arealet af området

Det område af Omsk-regionen er mere end 141 tusind kvadratkilometer. Dette svarer til næsten 1 procent for hele landet.

For denne indikator, regionen, emnet for denne artikel, finder 28th sted i landet. Mellem Republikken Bashkortostan og Orenburg-regionen. Hvis vi tager hensyn til kun sibiriske Federal District, området Omsk-regionen tager 8. plads efter Krasnoyarsk, Altai og Zabaikal region, Irkutsk, Tomsk og Novosibirsk regioner, Republikken Buryatia og Tuva.

befolkning

Omsk-regionen havde en befolkning på en million 645 tusind mennesker i 1959. Sådanne data er All-Union folketælling. Dette er de første rimeligt præcise statistikker, som er tilgængelige for denne region.

I fremtiden bliver befolkningen i Omsk-regionen støt stigende. I 1987 har det oversteget to millioner mennesker. En top den nåede i 1993. Så i Omsk-regionen i to millioner og næsten 169.000 mennesker. Efter at antallet af indbyggere begyndte at falde hvert år. I 2010 regionens befolkning var mindre end to millioner mennesker.

Afhjælpe denne situation var ganske nylig. Kun i 2015. Folketællingen viste befolkningen i Omsk-regionen, der var det første gang i 12 år har der været vækst i regionen, i stedet for at reducere antallet af indbyggere. I løbet af de næste to år, befolkningen i Omsk-regionen lidt, øges men. I 2017, igen har der været en vis tilbagegang.

Omsk-regionen

På det område af den Omsk-regionen har 32 distrikter. Den største er Omsk, Tara og Taurian områder.

Befolkningen i Omsk område er mere end 100 tusinde mennesker, det administrative centrum af landsbyen Rostovka. I Tarski bydelen bor omkring 45 tusind mennesker (det administrative centrum i byen Tara), men på Tauride - omkring 36 tusind mennesker (det administrative centrum i arbejdsmiljøet landsby Taurian).

Særlig omtale kræver landsbyen Znamenskoye, Omsk Oblast. Det er centrum Znamenskoye distrikt. Det koncentrerede flere store sibiriske floder - Irtysh, Osh, AEB Stor, stor Nyagov og intet.

Landsbyen Znamenskoye, Omsk Oblast - et levende eksempel på en døende landsby. Hvis før Anden Verdenskrig boede i området næsten 40 tusind mennesker, men nu har de omkring 11 og et halvt tusinde. På samme tid i Znamenskoye leve lidt mere end 5000 mennesker.

nationale sammensætning

Nationale sammensætning af Omsk-regionen er meget forskelligartet. 35 nationaliteter fikseres i regionen. Det meste af regionen er hjemsted for russisk. Deres antal er 85% af den samlede befolkning i regionen.

I alle distrikter i Omsk-regionen i den russiske befolkning er repræsenteret med absolut flertal. I nogle er dette tal overstiger 90%. Mindst af alle russiske liv i Pavlograd område - kun 52%. Der er også bor 24% af ukrainerne og 16% af kasakherne.

Cuv befolkning Omsk-regionen er blandt de ti største diasporaer i regionen. Ifølge den sidste folketælling i den sibiriske region er hjemsted for mere end tre tusind Cuv. Også i top ti nationaliteter inkluderet, foruden russisk, ukrainere, kasakherne, tyskere, tatarer, armeniere, hviderussere, aserbajdsjaneres og usbekere.

Regionen beboet af etniske og sådanne sjældne som finnerne (ca. 200 personer), grækerne (ca. 500 personer) og kinesisk - næsten 800 indbyggere.

Den religiøse sammensætning

Siden i regionen det store flertal af russiske og ukrainere, den dominerende religion er ortodoks kristendom. På det område af den Omsk-regionen, er der flere populære hos kristne pilgrimme steder.

Bortset står Achairsky kloster, der blev grundlagt i 1890. Stille liv i den monastiske kloster overtrådt ankomsten af sovjetmagten. På klosteret grundlagt af en af de kolonier af Gulag. Det indeholder samtidig op til tusind mennesker. Fangerne havde ikke engang at skyde. De har lige døde af kummerlige vilkår, sult og kulde.

Landsbyen ligger Bolshekulache St. Nicholas Kloster. Den første tempel i disse områder dukkede op i midten af det XVIII århundrede. Den stenkirke blev bygget i begyndelsen af XX århundrede. Men det blev ødelagt næsten umiddelbart efter Oktoberrevolutionen. For at genoprette bygningen til klosteret tog i 1988. Arbejdet blev afsluttet i midten af 90'erne. I dag er det en af de mest beundrede ortodokse helligdomme i templet. Det er muligt at se og ære ikonerne for den hellige Guds Moder kilde.

I Maryanovsky District i landsbyen Tatyanovka gyldige i dag St. Seraphim af Sarov kloster. Ifølge legenden, som er populær indtil nu, har det etableret mor Barbara. Hun gik til at leve i skoven, levede i en stammebåd og konstant bad. For det første træ del af kirken, har hun bygget med sine egne hænder. Det senere kapellet.

Genhusning af beboerne i Omsk-regionen

Hele befolkningen i regionen er fordelt i 6 byer 21 arbejdsgrupper bosættelser og bosættelser i landdistrikterne. Sidstnævnte er mere end halvandet tusinde.

I hovedstadsregionen, byen Omsk, konstant lever mere end 55% af befolkningen i den sibiriske region. I denne region er den højeste koncentration af indbyggerne i det regionale center, sammenlignet med alle andre regioner.

Dybest set bosættelser placeret langs de vigtigste transportnet. Dette er primært transsibiriske jernbane, som gennemborer regionen fra vest til øst, samt stor for det område, Irtysj, som løber fra syd til nord. Således er en form for tværgående trafik. Han øvrigt er afbildet på emblem i regionen.

Fertilitet og dødelighed

Låsning indikatorer såsom frugtbarhed, i Omsk-regionen begyndte i 1970. Derefter blev for hver tusinde indbyggere født næsten 16 nyfødte. Dette tal voksede indtil 1985, hvor udgjorde næsten 20 babyer per tusind indbyggere. Så begyndte han at falde kraftigt. I 2001, et tusind Omsk født kun 8,5 nye borgere.

Hvis vi taler om dødelighed, er de i konstant vækst siden 1970. Med næsten 8 dødsfald pr tusind indbyggere til 15,5 i 2005. Først i de senere år har det lykkedes at stabilisere denne statistik. Og dødelighed, selv om små satser, men falder. Ifølge de seneste rapporter, tusind indbyggere i Omsk-regionen hvert år dør lidt mere end 13 personer.

levealder

Den forventede levealder i regionen, blev første gang registreret i 1990. Så var det næsten 70 år gammel. Før 1994 er middellevetiden faldet, beløber sig til omkring 65 og et halvt år.

Siden midten af 90'erne begyndte at vokse igen. I de senere år mere og mere er der en tendens til en stigning i den gennemsnitlige levealder i Omsk-regionen. Ifølge de seneste rapporter, er tallet næsten 70 år. Det samme var i 1990, hvor statistikken var lige begyndt at spore.

I dag Omsk-regionen oplever nogle problemer med befolkningstilvæksten, da antallet af rejser uden for regionen overstiger dem, der vælger Omsk deres nye sted at leve.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.