ForretningSpørg eksperten

Omsætningsprocent: formel. Asset Omsætning Ratio: Beregnings formel

Ledelsen af enhver virksomhed, såvel som dens investorer og kreditorer er interesseret i virksomhedens præstationsindikatorer. For at gennemføre en omfattende analyse anvendes forskellige metoder.

Obligatorisk undersøgelse af indikatorer for rentabilitet og forretningsaktivitet. Hvis den første gruppe anser nettoresultatet i analyseprocessen, fortsætter den anden gruppe - salget. Undersøgelsen af erhvervsaktivitet udføres ved hjælp af et system af indikatorer. En af de første undersøgte omsætningskoefficient, formlen, der tager hensyn til alle virksomhedens aktiver. Endvidere undersøges dets strukturelle komponenter. I analysen er indikatorerne for forpligtelser involveret. Dette giver os mulighed for at forstå, hvor hurtigt selskabet skifter ressourcer til penge, beregnes på gældsforpligtelser.

Konceptet om revolutionens cyklus

Faktor оборачиваемости virksomhedens måde giver mulighed for at estimere, med hvilken hastighed virksomhedens hovedstad gennemgår hele cyklusen. Et firma, der ejer ressourcer, bruger dem til at fremstille produkter, sælge dem og tjene penge.

Den periode, hvor midlerne til rådighed for organisationen gennemgår alle faser kaldes omvendt cyklus. For det første bliver ressourcer til færdige produkter. Så går det til salg. Købere køber varer eller tjenesteydelser, og penge returneres tilbage til organisationen.

Jo hurtigere den fulde cyklus, jo flere indtægter får virksomheden. Derfor er hun interesseret i at accelerere omsætningen. Analyse af forretningsaktiviteter giver os mulighed for at identificere begrænsende faktorer. Aktivitetsomsætningskoefficienten, hvis formel betragter dens strukturelle elementer, gør det muligt at harmonisere fordelingen og anvende ejendom.

Omsætningsperiode

Omsætningsforholdet, hvis formel viser et numerisk resultat, er ikke altid helt informativt. Dens vækst i dynamikken indikerer en positiv udvikling for organisationen. Men denne indikator afslører ikke oplysninger om cyklusens varighed.

Derfor er sådanne koefficienter præsenteret i dage. Analytikeren kan bestemme, hvor længe perioden varer. Dette giver os mulighed for at finde den optimale værdi af koefficienten. Forskeren vurderer omsætningscyklusen for varige og omsætningsaktiver, gældsforpligtelser. Men mest opmærksomhed bør udbetales på løsøre og kortfristede forpligtelser. Denne analyse afspejler virksomhedens interaktionssystem med leverandører, dets markedsføring og materiel støtte til de nuværende aktiviteter.

Udgiftscyklus

Analytikernes store interesse i den præsenterede analyse er de nuværende aktiver. Omsætningskoefficienten for cirkulerende aktiver anvendes derfor på værdiansættelsen, hvis formel overvejes nedenfor.

For at eje oplysninger om indflydelsesfaktorerne på denne indikator, tager økonomichefen nødvendigvis hensyn til cykeltiden for komponenterne i de nuværende aktiver. Deres varighed (undtagen kontanter) er opsummeret.

Dette er indikatoren for omkostningscyklussen. Jo længere tid det tager, desto flere økonomiske kilder sætter virksomheden i omløb. De ophobes i den.

Jo hurtigere omkostningscyklussen er, jo flere midler frigives fra omsætningen. De kan bruges mere konstruktivt.

Den generelle formel

Beregningen af forholdet mellem kortfristede forpligtelser eller aktiver har en generel opfattelse. Dette forklares af en identisk indikator, hvormed en eller anden genstandsartikel eller kapital er sammenlignet. Formlen har følgende form:

Cob = Beregningsgrundlag / aktiv (eller passiv).

Omsætningsforholdet, hvis formel anvendes af virksomhedernes finansielle tjenesteydelser, indebærer at tage hensyn til indikatorens gennemsnitlige årlige værdi. Kun den estimerede artikel ændres. Tælleren af formlen vælges også afhængigt af den koefficient, der undersøges.

Ved overvejelse af tilgodehavender, forskud til kunder, sammenlignes deres gennemsnitlige årlige værdi med provenuet fra salget. Hvis hastigheden for omsætningen af gæld på udlån til leverandører beregnes, er omkostningsgrundlaget beregningsgrundlaget. Hun deltager også i revisionen af indikatorer for omsætning af færdige varer, igangværende arbejder.

Forholdet mellem lageromsætning, hvis formel svarer til ovennævnte metode, tager materielle omkostninger til basen.

Regnskaber

For at bestemme indikatorerne for forretningsaktivitet skal du anvende regnskabsoplysninger. Nævneren findes i henhold til Form 1 "Balance", og tælleren er i formular nr. 2 "Fortjeneste og tab". Aktivomsætningsforholdet, hvis formel blev betragtet ovenfor, har ifølge rapporteringen følgende form:

Cob = s. 2110 (Form 2) / s. 1600 medium. (Formular 1).

For at bestemme forholdet mellem omsætningen i omsætningen aktiveres dataene i linje 1200 i saldoen til nævneren. Indikatoren, der bestemmer omsætningen af anlægsaktiver i den foregående formel, anvender de data, der er reflekteret i balancens artikel 1150.

Generelt er opgørelsen af omsætning af kortfristede forpligtelser som følger:

Cotp = s. 2110 (Form 2) / s. 1300 medium. (Formular 1).

Hvis investorerne skal vurdere bevægelsesgraden for den lånte kapital, anvendes beløbet i den præsenterede metode c. 1500 og med. 1400. For at beregne debitorernes gæld bruger data fra. 1230, og aktier - mængden fra. 1210 og s. 1220.

lager

Ved estimering af lagerbeholdningen er det mere hensigtsmæssigt at anvende en teknik, der viser resultatet i dage. Dette er et af de vigtigste karakteristika, som den finansielle tjeneste bestemmer. Reserven skal være tilstrækkelig til, at produktionscyklussen kan passere uden fejl og stopp. Men materialer bør ikke ophobes, "fryse" i virksomhedens nuværende aktiver.

Faktoren for lageromsætning, hvis formel blev betragtet tidligere, gør det muligt at bestemme perioden i dage:

T3 = Materialeomkostninger / Varebeholdninger (gennemsnit) * 360.

Hvis rapporteringsperioden tager et andet antal dage, tages varigheden i betragtning. Generelt er mængden af salgsudbytte brugt til at beregne tælleren. Men hvis vi taler om reserver, bestemmes deres bevægelse af mængden af materielle omkostninger.

For at optimere indikatoren og fremskynde cyklussen er det nødvendigt at reducere antallet af "døde" bestande, der ikke købes med hver ny driftsperiode.

Tilgodehavender, færdigvarer

Omsætningsforholdet, hvis beregningsmetode undersøger nuværende aktiver som kundefordringer og færdige produkter, er også af interesse for analytikere. Hvis en betydelig sum penge akkumuleres i disse artikler af balance, påvirker dette negativt arbejdet i virksomheden. Hvis debitorens omsætningstid efter analysen er for lang, er det nødvendigt at ændre afviklingssystemet med køberne.

Måske er det nødvendigt at skifte til et forskud, ikke-kontant type betaling. Mængden af dårlig gæld er også bestemt.

Hvis virksomheden akkumulerer et betydeligt antal færdigvarer og igangværende arbejder, revideres salgs systemet, udstyr moderniseres.

Omsætningsaktiver

Længden af perioderne af omsætningen af balanceposterne lægges op. Dette gør det muligt for os at vurdere effektiviteten af driften af virksomhedens ejendom. Generelt giver mobilens ressourcer til virksomheden mulighed for at studere omsætningsgraden af de nuværende aktiver (formlen blev præsenteret tidligere).

Forøgelsen i varighed af omkostningscyklus påvirker negativt en række andre indikatorer. Koefficienten for den samlede likviditet stiger med et fald i dets absolutte værdi. Kapitalens rentabilitet falder også. I dette tilfælde er der udviklet et helt system af foranstaltninger for at optimere strukturen af selskabets aktiver.

Leverandørbetalinger

Analytikere overvejer ikke kun hastigheden af organisationens aktivcyklus. De studerer også kapitalomsætningskoefficienten (formlen blev anset for tidligere). Denne metode viser, hvor mange gange i løbet af driftsperioden beregner virksomheden med sine kreditorer på sine forpligtelser.

Derfor tager beregningen hensyn til den nuværende gæld. Ofte i en virksomhed, der har en stor del af tilgodehavender, fastlægges en betydelig mængde kortfristede forpligtelser. Dette er en negativ trend. En sådan organisation er begrænset i evnen til at tiltrække lånt kapital, til at købe materialer, ressourcer til produktion i gæld. Optimering af strukturen af aktiver, det er muligt at forbedre ydeevnen af passiver.

Økonomisk effekt

Et særligt sted i den økonomiske og økonomiske analyse er besat af omsætningsforholdene. Formler på saldo giver mulighed for at finde begrænsende udviklingsfaktorer. Kvalitativ vurdering af forretningsaktiviteter giver mulighed for at afgøre, hvor effektivt et selskab driver sin virksomhed.

Alle indikatorer opnået under analysen vurderes i dynamik og sammenlignes med tilsvarende koefficienter hos konkurrerende virksomheder. Hvis omsætningsforholdet, hvis formel gør det muligt at vurdere balancens struktur, reduceres, bliver cyklussen accelereret. Organisationen udvider samtidig sine salgsmarkeder, den har konstante leverandører og købere. Dette er en kompetent forretningspolitik for virksomheden.

Acceleration af omsætningsperioden indikerer en samtidig stigning i kapitalens rentabilitet. Virksomheden bruger sine aktiver effektivt. Derfor analyseres det præsenterede system af indikatorer nødvendigvis af organisationens finansielle service.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.