Nyheder og SamfundØkonomien

Novosibirsk industri: liste over virksomheder, udviklingsniveau, udsigter

Da regionen har en geografisk gunstig position, er økonomien veludviklet her, og industrien i Novosibirsk er tæt forbundet med nærliggende industricentre - Omsk-regionen og Kemerovo-regionen. Der er store transportruter, der længe har forbundet de europæiske og østlige regioner i Rusland. Også industrien i Novosibirsk og den usædvanligt højt udviklede videnskabelige og tekniske base, som især er repræsenteret af Academgorodok, har også en god indflydelse på branchen. Området er attraktivt for investeringer, og derfor begyndte Novosibirsks industri i begyndelsen af omstruktureringen og omstillingen ikke at lide så meget skade som mange nabolande.

indikatorer

Novosibirsks sociale og økonomiske udvikling bestemmes af økonomiens sektorer, og de specifikke oplysninger, som vil blive præsenteret nedenfor. Først og fremmest adskiller Novosibirsk sig fra andre byer i Sibirien af virksomhederne i forsvarskomplekset, anlægsarbejder, det agroindustrielle kompleks med en høj videnskabelig og uddannelsesmæssig tilgang, transportinfrastruktur, både interregional og national betydning - det er det, den lokale industri handler om. Novosibirsk (oblast) genererer mere end tyve procent af det regionale bruttonationalprodukt med sin hjælp. De førende sektorer her er metalforarbejdning med produktion af elektrisk og metallurgisk udstyr, instrumentfremstilling, maskinteknik, el, farve, kemisk, petrokemisk, jernholdig metallurgi, fødevareindustrien og produktion af byggematerialer. Industrien af byen Novosibirsk udvikler sig stadigt og vokser. Mange stillinger viser højere satser for socioøkonomisk udvikling end gennemsnittet for landet. For eksempel var industriproduktionsindekset i 2009 88,5% for Rusland og 95% for Novosibirsk.

På markederne, herunder til eksport, leverer Novosibirsk produkterne fra den kemiske industri, ingeniørvirksomhed, samt metaller og metalprodukter. For øjeblikket opretholder Novosibirsk-branchen omfattende udenlandske økonomiske forbindelser med partnere fra nittoghalv lande rundt om i verden. Dette er Kasakhstan, Tyskland, Bulgarien, Usbekistan, Kina, USA, Slovenien, Sydkorea, Frankrig og andre. Industrien i Novosibirsk og Novosibirsk-regionen har meget vigtige fremstillingsindustrier, hvor fødevareprodukter tegner sig for den største andel af dem - omkring 36 procent, og optisk, elektronisk og elektrisk udstyr, mere end tretten procent, dominerer også. De efterfølges af metallurgi med næsten ti procent og produktion.

Maskinteknik

En af de førende industrier i Novosibirsk-regionen er engineering, andelen af maskinbygningsindustrien i Novosibirsks økonomi er enorm - mere end 26 procent. Det drejer sig hovedsageligt om elektroteknik - turbiner og generatorer, stålfremstillingsovne, instrumentfremstilling og flybygning, maskinværktøjsproduktion samt produktion af landbrugsmaskiner og udstyr. Højteknologiske produkter fremstillet i Novosibirsk er altid efterspurgte på salgsmarkederne: 75 procent af alle midler til diagnosticering af sygdomme, der produceres i Rusland, 60 procent af alle røntgenmaskiner, nittiet procent af virtualiseringssoftware og nitti procent af enheder fremstillet i Novosibirsk. Rusland, til væskekromatografi. Og dette er kun medicinsk udstyr.

Først og fremmest er vi nødt til at tale om det største russiske specialiserede maskinbygningsvirksomhed JSC "Sibelektroterm", hvor der produceres tungt elektrotermisk udstyr: industrielle elektriske ovne, der opfylder det mest moderne tekniske niveau. Leveringer udføres både inden for landet og i CIS og i udlandet. Fabrikken blev etableret i det fjerne 1945 og voksede ud af et design- og montageanlæg Sibpromelektropech og blev en af verdens bedste producenter af lysbueovne, elbue stalforarbejdningsenheder (skinner), malmsmeltning, malmreduktion og el-olegeringsovne, induktionsovne og ovne. De producerer også varer til hverdagen. Den anden vigtige er anlægget, hvor værktøjsmaskiner og presser fremstilles - JSC "Tyazhstankogidropress opkaldt efter Yefremov", som blev åbnet før Anden Verdenskrig. De vigtigste produkter er maskiner og presser, pumper og pumpestationer, aluminiumsprofil, støbning og smedning, ildfaste materialer, teknologisk udstyr til kulminedrift og koks-kemiske industrier.

Instrumentfremstilling og værktøjer

Hvilken industri i Novosibirsk opfylder alle kravene i verdensstandarder? Selvfølgelig er disse produkterne fra værktøjsværket - OJSC NIH, den største virksomhed, hvor en montage, klemme, mejselværktøj er lavet af krom, værktøj, kromvanadiumstål med særlig varmebehandling for at forbedre hårdhed og styrke. Disse produkter har et moderne design plus de mest avancerede teknologier. De vigtigste produkter er alle former for nøgler, borekassetter, metalværktøj og deres sæt, samt sæt af førerværktøjer, elværktøj med isoleret greb og meget mere.

Og landets maskinbygningsvirksomheder er det ældste JSC "Stankosib", der støder op til den transsibiriske jernbane, som har sin egen fragtstation og jernbanestop. Her er der meget betydelige produktionsområder og udviklet infrastruktur. Denne plante begyndte i 1931 som et støbejerns støberi, og "Stankosib" blev i 1991. Nu har sine produkter det bredeste udvalg af applikationer. Dette er træbearbejdning, og metalbearbejdningsudstyr, og endda plastprodukter. Nittitallet af det tyvende århundrede blev ødelæggende for hele landet, og for Novosibirsk kunne virksomheder ikke passere uden spor. Næsten alle fabrikker gav deres arealer til lejere, selv førende, til sideproduktion, til kontorer, til lagerhuse. Afhængighed af statsordrer har sat mange virksomheder på randen af udryddelse: Fabrikkerne var inaktiv, og folk var sløv i ledigheden. Foruden andre industrivirksomheder i hele landet havde "Stankosib" også en hård tid.

Instrument-Making Plant

Novosibirsk Instrument-Making Plant overlevede også i vanskelige tider og FSUE PO "НПЗ", da ingen startede før han skulle engagere sig i optisk og optoelektronisk instrumentering. Det er endnu ældre - fabrikken blev bygget i Riga i 1905 som et optisk værksted og blev evakueret til Sibirien under den store patriotiske krig. Næsten alt det observation- og observationsudstyr, der er tilgængeligt for udrustning af russerne, er lavet her. Siden begyndelsen af 70'erne har fabrikken haft et forskningsinstitut, der beskæftiger sig med optiske systemer - SNIiOS.

Strukturen omfatter også støberi, optisk, præcisionsstøbning af stål, sprøjtestøbning, RTI, termoplastisk automatik, galvanisering og meget mere. Her laves våben og specialiteter, nat og dag optik, seværdigheder, optiske og mekaniske enheder og teleskoper. Her udvikles anden og tredje generation EOP'er, programmerbare mikrocomputere, termisk billeddannelse og fjernsynsudstyr, hvis oplysninger behandles ved brug af optoelektroniske systemer. Denne virksomhed har længe og tæt samarbejdet med de største virksomheder i Den Russiske Føderation og i fremmede lande.

Historien om Novosibirsk

I regionen er reserverne af mineral og råmaterialer ret begrænsede - højst tyve slags, hvoraf de fleste ikke er underlagt industriel udvikling. Gruveindustrien i Novosibirsk er imidlertid især bekymret over byggematerialer - grus, sten, sand, marmor, kalksten, ler, skifer. Norden i regionen er mere rig, det producerer ikke kun tørv, men også olie, gas, kul, herunder værdifuld antracit. Indlån af guld er ubetydelige. Med mineralressourcer var nabostederne heldige, som leveres af Novosibirsk med forarbejdningsmaskiner, ovne, minedrift og alle former for værktøjer.

Ledende virksomheder: JSC "NAPO opkaldt efter Chkalov", hvor de producerer su-34 bombefly, FSUE "NMZ Iskra", hvor moderne ikke-elektriske sprengningsanlæg er fremstillet, JSC Sibselmash JSC med sin Sib-Don præcisionssåder, -10B og BDT 7A, FGUP PO Sever ", hvor enhederne til biler fremstilles, samt de vigtigste virksomheder i LLC" Corporation NZ "Electrosignal", hvor VAZ modtager hastighedssensorer såvel som andre småstørrelsesstationer til små virksomheder, digitalt og analogt kommunikationsudstyr JSC "Berdsky Electrode" Mekanisk fabrik ", hvor de producerer dele og komponenter til udstyr til minedrift og miner samt elektromekanisk servostyring til VAZ, langt fra at være alle industrielle virksomheder af al russisk betydning beliggende i Novosibirsk og regionen. Hele byen og den regionale økonomi er baseret på maskinbygning, bilbygning, Aircraft produktion.

Men der er en række industrier, der ikke lyder så kraftfulde, men fordelene er enorme. Er det muligt at sammenligne hele Westphalic og NZHK med dets atombrændstof, der ryger over hele Sibirien? Og Novosibirsk's fødevareindustri er værd at være et særskilt vægtigt ord. Men ikke alle brancher kan præsenteres i regnbuefarver.

Energiteknik

Først og fremmest er det nødvendigt at notere JSC Novosibirskenergo, en virksomhed, der leverer energi til hele regionen, på trods af at dette system er mangelfuldt, og dets mangel er overlappet af en strøm af sammenkoblinger af det sibiriske integrerede energisystem. Der er kun fem termiske kraftværker og et vandkraftværk. Kraftværker opererer på kul og producerer det meste af varme og elektricitet.

Petrokemisk og kemisk industri

I Novosibirsk er denne industri repræsenteret af:

  • JSC "Sibtehgaz opkaldt efter Kim", hvor der produceres gasformige og flydende tekniske såvel som medicinske oxygen, argon, nitrogen, gasblandinger.
  • JSC "Sibiar", hvor de producerer aerosol dåser, parfume og kosmetik.
  • JSC "Himplast", der producerer film, rør og PVC-bånd, plastforbindelser, fluoroplaststænger.
  • ZAO "Rare Metals Plant", der producerer forskellige forbindelser med høj renhed - salte af cæsium, lithium, rubidium, indium, gallium, vismut og andre sjældne jordarters elementer, samt en række metaller.
  • I virksomheden "Novosibirskagropromkhimiya" fremstilles gødning og plantebeskyttelsesmidler.
  • Sigma-Sibir LLC leverer råmaterialer til landets kemiske, kosmetiske og farmakologiske industri, og citron og ascorbinsyre bruger også Novosibirsk fødevareindustri.
  • LLC "Polymer Technologies" producerer polyethylenfilm og poser.

OAO Novosibirsk Chemical Concentrates Plant holder ikke berømmelse: det er den største virksomhed i Rusland, der producerer nukleart brændsel til forskning og kraftreaktorer, der producerer lithium og dets forbindelser. Denne plante blev åbnet i september 1948 og begyndte at producere udover kernelbrændstof uranpulver, brændstofpiller, metal uran og andre uranprodukter. Desuden blev produktionen af desinfektionsmidler, teknisk brint, et komplekst værktøj til værktøj og en form, højpræcisionsfjedre af forskellig størrelse og meget mere mestret.

Mere end to hundrede virksomheder i vores land og udenlandske partnere forbruger produkterne fra "NKP". Byens specialitet er Akademgorodok, som er det videnskabelige center for den sibiriske gren af det russiske videnskabsakademi, og dusinvis af institutter udvikler teknologiske ruter til udvikling af et større antal Novosibirsk-virksomheder.

Fødevareindustrien

Virksomheder i fødevareindustrien i Novosibirsk er næsten helt baseret på lokale råvarer. De førende virksomheder er Novosibhleb JSC, Voskhod Bageri, Novosibirsk Meat Cannery, Novosibirsk Novosibroshkhoz, Albumin og Sibirskoye Moloko (et datterselskab af Wimm-Bill-Dann). Den første virksomhed på listen er en moderne bagerforening, hvor der anvendes lang-fermenteringsteknologier og multi-shift operation praktiseres.

En fjerdedel af alle bageri- og konfektureprodukter leveres til byen og regionen fra denne virksomhed, og dette produkt er medtaget på listen over "Et hundrede bedste varer i Rusland". Bageri "Voskhod" har bagt i mere end 80 år, og derfor udarbejdes teknologierne og de giver ikke op. I Novosibirsk overstiger andelen af salget af sine produkter tredive procent. Brød i dag er tilberedt i henhold til de klassiske nationale opskrifter i henhold til GOST, brød- og bagerivirksomheden er den bredeste: hvede, støbt, rustik, podovy, rug, rughvede, korn og korn, baguetter, brød. Særligt kendt for bagning.

OAO "NZK"

JSC "Novosibirsk Meat Cannery" er den største og ældste virksomhed i Sibirien, der beskæftiger sig med kødforarbejdning. Dette er en enorm bedrift, der omfatter en råvarefabrik, to kødforarbejdningsanlæg, biopreparation og konservesfabrikker, eget handelsnetværk - mærket, meget forgrenet, samt mange afgrene, der beskæftiger sig med høst i Novosibirsk-regionen.

Også på fabrikken er der fuldt fungerende sociale, økonomiske og tekniske tjenester med egen infrastruktur. Her gennemføres den mest komplette produktionscyklus - fra slagtning til fremstilling og salg af færdige produkter. Også kendte er lokale halvfabrikata og traditionelt hæmatogen. En bred vifte af køddelikatesser fremstilles.

Let industri i Novosibirsk

Det føderale netværk, som er repræsenteret af gruppen af virksomheder "Sko af Rusland", kan du åbne en liste over virksomheder i lysindustrien i regionen. I 1993 blev i Westphalika fodtøj født i Novosibirsk, som blev elsket af indbyggerne takket være den tyske kvalitet, klassikere af stil, komfort og fashionable detaljer. Nu er alle produktionslinjer baseret på egen produktion udelukkende af naturlig pels og læder. Sortimentet vokser stadigt: Udover mænds, kvinders og børns fodtøj, lædervarer, fodtøjsprodukter, tasker, lakeringsprodukter, produceres her.

Den anden kan kaldes firmaet "DA-opt", der beskæftiger sig med levering af stoffer og non-woven materialer fra Kina, samt egen produktion af strikvarer, trøjer og lignende. Produkterne er fremstillet ved brug af silketryk, sublimering, automatiseret broderi.

Fabrikken af kvinders tøj "Pris" er en af de største virksomheder i Rusland, der producerer tøj, og virksomheden "Trans-Prom" er den førende leverandør af beskyttelsesudstyr, overalls, specielt fodtøj i Fjernøsten og Sibirien. Novosibirsks lette industri inden for læder og pelsprodukter er repræsenteret af firmaet "Mekhovoi Polyus", hvor der er lavet kvinders frakker og hatte.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.