Kunst og underholdningLitteratur

Moralen for Tolstoyens "Løven og Reven" og dens mulige fortolkninger: Aesop, MA Bulgakov og Dr. House

Når en person hører ordet "fabel", husker han IA Krylov, Lafontaine, Aesop, men sjældent tænker nogen på russernes prosa, L.N. Tolstoy, og han viste sig også i denne genre. I denne artikel analyseres moralsk fortællingen "The Lion and the Fox" af Tolstoy i detaljer.

Grunden

Engang boede der en løve, og så blev han gammel og kunne ikke længere jage dyr som før. Men han fortvivlede ikke og besluttede at fortsætte med at få sin mad ikke med magt, men ved listighed. Han lagde sig ned i en hule, foregav at være syg og bad om forskellige dyr (spiselige, selvfølgelig) at besøge, så de kunne se ham. Dyrene gik ind i hulen og kom ikke hjem igen. En gang på et lys til løven rif kiggede, men hun var klogere end andre dyr. Ulven i de russiske eventyr stoppede ved indgangen til hulen, hvor den "syge" Leo lå, da han spurgte hvorfor hun ikke gik til sin lejlighed, svarede Lisa således: "Derfor går jeg ikke i fodsporene - der er mange indgange, men udgange Nej " Sådan er historien, og moralen af fabel "Leo og Fox" følger af Leo Tolstoy. Det vises mere fremtrædende i sammenligning med den oprindelige Aesop.

Oversættelsesproblemer. Aesop og Leo Tolstoy

Den gamle græske har det samme plot, men han har den sidste sætning af Lisa: "Og hun ville komme ind, hvis hun ikke så, at der er mange fører til sporets hul og ikke en eneste fra hulen."

Aesops moral er fabel af "The Lion and the Fox" kun i, at en intelligent person kan omgå ethvert trick. Tolstoy, da han oversatte denne fabel, ændrede noget endeligt. Ordet "spor" refererer til aftrykket efterladt af en person eller et dyr, en meget specifik genstand. Når Fox i Leo Nikolayevich siger: "Der er mange input, men der er ingen vej ud", så er der allerede noget eksistentielt i dette, som om Fox'en udsender forfatterens vegne og dømmer alt, hvad der eksisterer. Her kan man få en anden fortolkning i temaet "Fabelens moral" The Lion and the Fox ", hvis du kun analyserer Foxs sidste ord fra Aesop og Leo Tolstoy.

MA Bulgakov og pagten: "Spørg aldrig noget fra dem, der er over dig"

Vi går videre og vi dykker dybere ind i ren, ikke videnskabelig, men litterær fiktion. Hvis MA Bulgakov offentligt kunne reflektere over den moralske betydning af Leo Tolstoy's fabel, ville følgende ske: Mesterens skaber ville naturligvis straks lave en ræv (og snarere ville han have en Fox) personificering af en kreativ person, Og Leo er selvfølgelig magtperspektivet. Og på grund af denne ikke for komplicerede model er det muligt at læse Tolstoyens fabel "Løven og Ræven" helt anderledes end indbyggeren i Yasnaya Polyana ønskede, da han læste den til bondebørn i sin egen skole skabt af ham. Mikhail Bulgakov ville sige: En kreativ person bør være bange for magt og holde sig væk fra det på en respektfuld afstand. Tal med hende skal være sådan, at hun ikke gør ondt på nogen måde og under ingen omstændigheder viser sin overlegenhed, hverken intellektuel eller moralsk. Livet, ja? Sådan er læsningen og fortolkningen af temaet "Moral of the Fable" Leo and the Fox "af Tolstoy" i stil med MA Bulgakov. Det er værd at nævne, at forfatteren af "Dog Heart" selv hemmeligt håbede, at hans myndighed ville bemærke og være gavnlig. Men som det samme, som en rimelig mand og ekstremt skarp, valgte han stadig som den vigtigste adfærdsstrategi med myndighederne med forsigtighed og var helt rigtig, fordi give eller ej giver gaver - det er ukendt, men de kan nemt knuse i et øjeblik .

Klasser og modernitet

Er instruktionerne fra de græske og russiske klassikere moderne? Selvfølgelig, ja, og den fortolkning af Bulgakovs synspunkter, der er givet i denne artikel, er også relevant. Statsstrukturens principper er stadig de samme på russisk jord som for 80 år siden, selvom det politiske klima er meget mildere. Og vi har endda ytringsfrihed nu, men det er endnu bedre ikke at flirte med myndighederne og blindt mistillid det - sluge det på et tidspunkt til tider.

Hvis vi vender tilbage til fortællingens hovedkarakter og hans moralske budskab, er moralen af Tolstoyens fabel "Leo og Fox" stadig relevant: barnet er stadig ikke dårligt at vide, at hvis han studerer godt, vil han være i stand til at genkende noget listigt og glimrende reagere på det . Det er godt, at han lærer: Enhver magt kan besvares med list, og nu er den stærke svag, og den svage er stærk. Derfor følger det: uanset hvor stærk en person er, skal han stadig lære.

Dr. House: "Alle løgner" og "Folk ændrer sig ikke"

Endelig fortolkningen af en af de "heroes of our time", den moderne "Sherlock Holmes" fra medicin - Dr. House. Hvis han blev bedt om at svare på spørgsmålet, hvad er moralsk for favlen "The Lion and the Fox" af Tolstoy? Han ville have sagt i sin kynisk-ironiske stil: det er, at mennesker (og dyr) ikke ændrer sig, og alle holder liggende uophørligt. Så, Leo kan ikke stole på. Derfor gjorde Fox alt rigtigt. Og selvfølgelig ville den bedste fiktive diagnostiker i verden ikke forlade Leo uden diagnose og behandling. I slutningen af historien kunne Leo løbe og dræbe dyr som normalt. Dette var resultatet af præsentationen af temaet "Moral of the fable" The Lion and the Fox "i sine egne ord.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.