Hjem og familieKæledyr

Mongolsk hyrde-bankhar: beskrivelse og natur

Eksperter siger, at den gamle hunderace, jo højere niveau af intelligens af dens repræsentanter. Disse dyr er fysisk sundere end deres kolleger, at de hurtigt tilpasse sig de livsvilkår.

Baseret på denne godkendelse, er det mere alvorligt, hårdfør og intelligent hund, snarere end mongolsk hyrde, ikke at finde. Efter alt, en alder af denne unikke race har næsten 14 tusind år! Er det virkelig? Lad os tage et nærmere kig på disse fantastiske dyr.

Fra historien om racen

Mongolsk bankhar (den anden navn for racen) er afbildet på antikke gravsten i religiøse maleri. Disse dyr fortælle gamle legender og fortællinger, sange uligers. Siden oldtiden mongolsk hyrde var meget elsket og plejes i landet. Loven forbyder at dræbe eller slå en hund. Bankhar på sådan pleje indsendt grænseløse hengivenhed til sin herre. Ganske ofte, efter afgang af den sidste eller død af dyrene dør af kedsomhed.

Af mongolske traditioner betyder det, at de indfødte hunde i oldtiden udvandrede fra Tibet. Når en af de pilgrimme vendte tilbage fra de hellige steder med en usædvanlig "chetyrehglazogo" hund. Hun begyndte at tilskrive en forbløffende evne til at føle og se de onde ånder. For at gøre dette, de havde en "anden par øjne." Ifølge legenden, dette skete endda under søvn. Nogle mongolske Shepherd kan stivne med lukkede øjne i en siddende stilling. Mongoler tror, at i dette øjeblik beder for velfærden for dyr til deres ejere. I løbet af denne Shepherd fik endnu et navn - bøn hund (zuugiyn nokhoy). De betragtes guddommelige dyr, der har modtaget en velsignelse fra Gud Dzhuu.

Forskere peger på, at efterkommere af tibetanske hunde spredt rundt om i verden med asiatiske nomader - Skyterne, tyrkere, mongoler, osv I oldtiden, en hund kaldet "bavgar", hvilket betyder Shaggy medvezhepodobny, Shaggy ... I moderne sprog, er dette navn ikke anvendes. I dag i Mongoliet disse dyr kaldes "bankhar", som kan oversættes som "buttede i kinderne" eller "rig ned."

Den gammel oprindelse af disse dyr bekræftes af tilstedeværelsen af "punkter" i øjnene. Der er en teori om, at de er en slags "reflektorer" af sollys, der påvirker synet.

Hertil kommer, at i byen Ust-Hite fundet hundens kraniet, som, i udtalelsen fra forskere, mere end 8000 år. Eksperter mener, at kraniet tilhørte en mongolsk hyrde.

I Rusland har denne hund blevet udvidet til grænsen til det område af Mongoliet (i Buryatia, Tuva, Altai-bjergene) før krigen. I 1937 bankhar serveret i NKVD tropper deltog i Irkutsk udstilling og vandt guld og sølv medaljer.

Siden 2000 har restaurering og udvikling af racen genpulje været en planteskole "Mongoldog". Tidligere var han i Ulan-Ude, og i 2011 flyttede han til St. Petersborg. Så hvis du er interesseret i mongolsk hyrde, hvis pris fra 50 til 120 tusind rubler, stifte bekendtskab med forslagene fra gartneriet.

generelle indtryk

Mongolsk hyrde bankhar - et stort dyr medium, og ofte højere end gennemsnittet, en kraftfuld krop, som har en forholdsvis stærke knogler, stærke med veludviklet muskulatur. Som regel kvadratisk format. Hannerne har en minimal vækst i hallen - 60 cm og hunner -. 55 cm bankhar af natur udstyret med en kraftfuld intellekt. Det fungerer fint i pakken, helt uhøjtidelig. Disse hunde er nemt tåle en ændring i klimatiske forhold. De vigtigste kvaliteter bør omfatte styrke, mod, begrundet ondskab sammen med den iboende mistillid til fremmede.

adfærd Egenskaber

Mongolsk hyrde, fotos, som du kan se i denne artikel, er holdt altid meget selvsikker. Adfærd uanfægtede og koldblodig. Det er meget let at træne. Ingen grund til ikke at vise aggression.

hoved

Mongolsk hyrde bankhar har en stor proportional med kroppens hoved. Skallen er bred, med udviklingen af en stærk kindben. Bagsiden af hovedet er fladtrykt. Dårligt defineret overgang fra pande til mule. Det er længden skal være lig med længden af kraniet. Den nederste del af en bred og massiv.

Ørerne er bredt, med en trekantet form, hængning, lav sæt, dækket med blød, kort hår. Indersiden er dækket med en lys og lang pels.

øjne

Mongolsk bankhar har en anden særkende. Dette er hans fantastiske øjne. De er udtryksfulde, er mandelformede, normalt nøddebrun farve, bred-sæt. Eleverne er meget små, fordi disse dyr vision lige tilpasset som meget tæt på eller meget langt væk. Når den mongolske Shepherd bankhar se på solen, er deres elever konverteret til point. I mørket, for øjnene af disse vidunderlige hunde er røde. Denne farve kan ses i dagtimerne - når bankhar truende fjende.

Det særlige ved denne race farve er "briller" - fælge lys gul omkring øjnene.

uld

Bankhar, fotos af som kan ses i alle Hundetræning håndbog, har en luksuriøs pels. Ulden af disse dyr skinnende, fløjlsagtig, glat, den såkaldte "glans skinne." Dens konsistens er noget mellem en pels pels sæl og zobel. Cover, eller ydre belægning, håret er tynd, men hård nok direkte og elastisk.

Tyk og tæt underuld formular dunet hår. Nakke og skulder dækker tyk pels, der danner en slags manke. På "bukser" bagbenene. På resten af kroppen hår er omkring samme længde. De dyr, der lever i områder yuzhnogobiyskih uld 5-7 cm lange, indbyggerne i de nordlige områder i håret længere - 7-10 cm Eksperter siger, at pelsen med en tekstur der ikke findes i nogen hunderace ..

Det vigtigste træk ved bankhar uld - ingen lugt. Det tillader ikke ulven hund lugt. Men de mest unikke rock-egenskaber - generel mangel på enhver lugt. Shepherd altid lugter af det sted, hvor det er placeret. Det er en stor forklædning. Rovdyr har ikke en chance for at lægge mærke til den tilgang af denne hund. De kan lugte det på et meget tæt afstand. Den menneskelige lugtesans hendes duft er ikke tilgængelig.

farve

Undersøgelse fotos af hunde, er det umuligt ikke at gøre opmærksom på bankhar. Tre traditionelle farve af disse hunde (dyb sort, sort og tan , og meget sjældent en solid rød) sige om konservatisme af denne race. De fleste hunde har en lys fælge omkring øjnene.

bevægelighed

Enhver, der har set billeder af hunde racen mongolsk hyrde, helt sikkert været opmærksom på, at på trods af sin størrelse, i et træk bankhar meget yndefuld. For disse hunde er kendetegnet ved en lav krybende trav. Når et dyr er ved at vinde hastighed, bliver det en gratis galop. Trafikken er meget let og hurtig.

karakter

Som regel, ejere af hunde og hunde eksperter, fagfolk, der beskriver visse racer af hunde, er meget ordrige. bankhar Mongolian hunde fortjener at få sin karakter til at beskrive et enkelt ord - jern. Dette er ikke en overdrivelse. En sådan karakter blev dannet tusinder af år. Jeg vil gerne tilføje, at denne hund er ekstremt intelligent, loyal, meget rolig.

Mongolsk hyrde hund gælder perfekt til alle familiemedlemmer, samt til de dyr, der lever sammen med hende under samme tag. Deres firbenede "familiemedlemmer", hun ser primært som hans "afdelinger", der har brug for sin beskyttelse. Til fremmede bankhar henviser forholdsvis rolig, men forsigtig. Hvis dit kæledyr beslutter, at en fremmed gør noget forkert, vil den underrette brøl, hvis det ikke er nok, vil du blive angrebet af en fremmed. Det er rimeligt at sige, at sådanne drastiske foranstaltninger ikke ofte tyet hund er normalt begrænset til en advarsel. Dog skal du vide, at om nødvendigt mongolske Shepherd angreb med det samme.

Ejerne af disse enorme hunde sige, at dette er en meget kærlig dyr. Utvivlsomt, er de ikke altid finner, men deres kærlighed og hengivenhed til sin herre udtrykt ved enhver lejlighed.

Bankhar elsker at lege, ikke kun med deres kolleger, men også med mennesker. Hundene er højt værdsat element i børn, der kan være med dit kæledyr døgnet rundt. Vigtigst er det, skal barnet forstå, at dette PET ikke kan fornærme ved ord eller gerning. Hunden vil ikke tolerere dette, fordi det er meget stolt og egenrådige.

Dette er en stor kæledyr for en stor familie, men vær opmærksom på, at det kræver en masse plads. Hunden er mere egnet til et hus på landet. Lejligheden vil det ikke være alt for komfortabel.

Organisering et "hjem" til bankhar i gården, huske på, at dette dyr har brug for plads. Hertil kommer, at tage sig af at skabe en rummelig kabine, som bør være i skyggen og ikke i et udkast. Selv hvis dit kæledyr bor i en stor gård, det kræver lange daglige gåture mindst 1 gang om dagen, mindst en time til at være muligt er fyldt med fysisk aktivitet - en hund er nødt til at lege, løbe, hoppe over barrieren, og så videre ..

uddannelse

Mongolsk hyrde hund - Hund uafhængig, så hvis du ønsker dit kæledyr op normalt, lydig og psykisk sundt, holde ud og opnå anerkendelse af sig selv som en leder, lederen af flokken, som ikke kan være ulydig.

mad

Mongolsk hyrde uhøjtidelig mad. Dog bør ejere huske på, at en afbalanceret, ordentlig ernæring er nøglen til at hæve en sund hund. Derfor skal du foretage en individuel kost baseret på alder, vægt, fysiologiske egenskaber til det. Dette vil hjælpe opdrættere og dyrlæger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.