Kunst og underholdningFilm

Marcel Marceau er en verdensberømt genre skuespiller. Kunstnerens kreativitet og personlige liv

Marcel Marceau (Manzhel) er en fransk efterligner skuespiller, skaberen af Biep's unfading scenic image, som blev det verdensberømte symbol for Frankrig. I 1947 organiserede kunstneren "Commonwealth of Mimes", som varede indtil 1960'erne. Opførelser af troppen var efterspurgt i Paris, forestillinger blev arrangeret på de bedste teatralske grunde. "Teatret på Champs Elysees" og "Theatre of Sarah Bernhardt" blev udsolgt, da Marcel Marceau og hans partnere udførte. Hovedpersonen i skuespilleren, hvid-faced clown Bip, blev især forelsket i pariserne. Commonwealth of Mimes præsenterede en række forestillinger, herunder David og Goliath, Death at Dawn, Overcoat, Paris Cries, Paris Laughs, Adolescence og modenhed, Old Age and Death.

Marcel Marceau: Biografi

Den mest berømte mime i verden blev født den 22. marts 1923 i Strasbourg. Marcel var søn af et jødisk ægtepar, der flyttede til Frankrig fra Polen efter udgangen af Første Verdenskrig.

Interesse i reinkarnationens kunst syntes i den unge mand, da han så film med Charlie Chaplin. Beslutter at blive en mimic-skuespiller, Marcel Marceau indskrevet på Limoges School of Decorative Arts, fortsatte derefter sine studier på "Theatre of Sarah Bernhardt" med skuespilleren Etienne Decroux og direktør Charles Düllen.

Da anden verdenskrig begyndte, flygtede Marcel og hans familie fra Frankrig. Deltagelse i modstanden er blevet en reel test for en ung skuespiller. Alle hans slægtninge, herunder hans forældre, blev fanget af nazisterne og dræbt i koncentrationslejr "Auschwitz".

Under de vanskelige krigsår formåede skuespilleren at organisere en lille kunstnerisk brigade, der udførte sig på fronterne. Efter frigørelsen af Paris i sommeren 1944 gav kunstnerne deres første storskala koncert til ære for fjendtlighedernes ende og kaldte showet "Tre Tusindvis af Corps".

"En klovn med et hvidt ansigt ..."

Som allerede nævnt kom Marcel Marceau straks efter krigen op med Bipas klovn, der blev hans yndlingsperson. En stribet sweater, en battered hat, et hvidt ansigt med øjne trukket - det triste billede af en clown-loser fik millioner af mennesker til at græde og grine over hele verden. Marcel Marceaus rolle blev bestemt en gang for alle.

I 1955-1956 lavede Marcel Marceau sin første turnétur i de amerikanske stater. Hans forestillinger skabte en ægte fornemmelse - kunstneren er for altid blevet en velkommen gæst for den amerikanske offentlighed. Ture blev en livsstil for ham, han rejste til forskellige lande og gav 300 forestillinger om året. I 1961 besøgte mime først Sovjetunionen.

Flere gange blev Marcel inviteret til at optræde i film. Han deltog i filmprojektet "Hans navn var Robert." Denne film blev skudt på Lenfilm-studios i 1967. Derefter spillede skuespilleren i et science-fiction-værk af fransk-italiensk produktion i 1968. Filmen "Barbarella" blev kaldt. Og endelig spillede han sig i den komiske parodi "Silent Cinema" regisseret af Mel Brooks, som blev udgivet i 1976. Marcel Marceau, film, hvis deltagelse ikke gjorde en furor, blev ikke længere filmet. Han beskæftiger sig med andre aktiviteter.

To år efter udgivelsen af den sidste film organiserede Marcel Marceau i Paris en skole af pantomime, som eksisterer i dag og betragtes som et mindesmærke.

udmærkelse

I løbet af sit liv fik klovnen mange af dem. Den franske regering har noteret kunstneren flere høje priser, blandt hvilke følgende medaljer kan udpeges:

  • Legion of Honor's orden
  • Bestilling af fortjeneste i litteratur og kunst;
  • Den nationale ordre "For Merit" i anden grad.

Derudover havde kunstneren mange priser og breve.

Berømte stillinger

Den berømte mime var medlem af Berlin Academy of Fine Arts. Han modtog også æres titel Doctor of Science ved University of Princeton. Derefter kom Marceau til bestyrelsen for videregående professorer i den amerikanske delstat Ohio. Bliv æret professor ved University of Michigan. I 2002 blev Marcel Marceau udnævnt til FNs Goodwill-ambassadør.

En af Marceau's reprises, som han kaldte "Går imod vinden", var prototypen af den berømte "Moon Walk" fra King of Pop Michael Jackson. I 1996 oprettede kunstneren den amerikanske Pantomime Support Fund.

Personligt liv

Marcel Marceau var gift tre gange. Fra hans første ægteskab har han to sønner - Michelle og Baptiste. Den tredje kone fødte kunstneren af to døtre: Aurelia og Camilla.

Marceau døde 23. september 2007 i en alder af 84 år. Han blev begravet på Pere Lachaise kirkegård i Paris.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.