Nyheder og SamfundNatur

Macleay cordata - medicinsk og prydplanter

Macleay hjerteformet - en medicinsk plante hjemmehørende i Asien. Hans fødested - det sydøstlige Kina og på jorden. Honshu i Japan. I vores land, græsset optrådte kun i det XIX århundrede. Det er dyrket i Krasnodar-regionen, samt på Krim. Den fik sit navn på grund af formen af bladene. Nogle kilder kan møde sit andet navn - Bocconi hjerteformet. Det er en nær slægtning til celandine.

botanisk beskrivelse

Macleay hjerteformede - stedsegrøn urt. Det refererer til den familie af valmuer. Den blomstrer i midten af sommeren, frugter i det tidlige efterår. Hver gartner er velkendt hjerteformet Macleay. Beskrivelse af de medicinske planter kan findes i enhver specialiseret litteratur. Vi giver det og os.

  • Dens jordstængler er malet i en mørk brun farve. Det er træagtig, sammenflettet.
  • Stilken er oprejst, i højden og 3 m.
  • Bladene er sølvfarvede-grøn farve. Deres længde er 25 cm. De hjerteformede-lappede, på undersiden er dækket med fnug.
  • Blomster er lille (ca. 1 cm i størrelse) rødlig-pink nuance. Indsamlet i "koste" på toppen af stænglen. Har en behagelig duft.
  • Frugten - en flad kasse brun. Dens størrelse - op til 8 mm.

Brugen af lægeplanter

Macleay cordata indeholder et stort antal af alkaloider, især chelerythrin og sanguinarine. Og dette skyldes dens terapeutiske virkning. I folkemedicinen, bruges ofte Macleay hjerteformet. Nyttige egenskaber af urter er som følger:

  • Det har svampedræbende effekt;
  • Det er en fremragende anti-infektiøst middel;
  • Det anvendes som en antiseptisk.

Den ubestridelige fordel af denne plante er, at det ikke er vanedannende. Bakterier har evnen til at tilpasse sig til medicin. Antibiotika, der for nylig er blevet hjulpet til at klare den menneskelige sygdom, i sidste ende ophøre med at handle på kroppen. De kan ikke klare de mikrober. I sådanne tilfælde kommer til undsætning Macleay hjerteformede. Midler fremstillet på grundlag heraf, er effektive mod inflammatoriske processer. Fremme hurtig heling af forbrændinger, sår, bylder, liggesår. Anlægget fungerer på Gram-positive og Gram-negative bakterier.

Anvendelse i medicin

Muckle græs anvendes som et råmateriale til fremstilling af et lægemiddel kaldet "Sanguirythrine". Fås som tabletter og løsninger. Kapsler anvendes i progressiv muskeldystrofi, cerebral parese og andre neurologiske patologier. I kombination med vitaminer og motion terapi giver gode resultater hos patienter med forskellige former for myopati.

Samtidigt en vandig opløsning af "Sanguirythrine" er effektiv til behandling forbrændinger, trofiske sår, pus sår. I kombination med en alkohol væske, der anvendes til stomatitis, paradentose. Med hud og svampesygdomme som hjerteformede håndtag Macleay - græs. Brugen af tinktur gives kun udenfor: drikke det er umuligt. Som en del komprimerer det stor indflydelse på tilstanden af overhuden. Det bidrager til at bekæmpe vorter, vorter, herpes. Anvendes til behandling af herpes, Staphylococcus aureus, eksem, psoriasis. Anvendes i gynækologi for svampe, virusinfektioner, bartholinitis, onkologi.

Tinktur anvendes som en effektiv antiseptisk, anti-infektiøse og anti-svampe middel. Når de modtager tinkturer fortyndet i 2-5 dråber pr 100 ml vand, drikke i 30 minutter før et måltid, 2 gange om dagen. Topisk behandlede det berørte område med en vatpind 2 gange om dagen. At skylle fortyndet 10 dråber i et halvt glas vand. Med hjælp fra tinktur gøre komprimerer og fugte sår. At skylle anvendes ved angina, kronisk tonsillitis, akut pharyngitis, og med mellemørebetændelse. Endvidere Macleay hjerteformet del af drogen "Gynecologic (for udskylning)", "Monastyrskii". Det stof har en række kontraindikationer. Du bør konsultere din læge før brug.

Anvendelse i andre områder

Muckle hjerte-plantet for at dekorere væggene og hegn. Høje buske dekorere haven og kolonihaver, bygninger skjule fejl. Anlægget bruges ofte i skabelsen af blomsterbede: floks og roser ved siden af ham til at se endnu mere fantastisk. Macleay ser godt ud i blæsevejr, når der er synlig nederste del af de store sølvfarvede blade. Af den måde, er de græsklædte del eller rhizome anvendes i kosmetologi. Baseret på dem, gør lotion fra acne.

Macleay hjerte-: plantning og pleje

Anlægget kan slå rod i nogen frugtbar jord, men elsker det lys, tørt. Det betyder ikke tåle langvarig vandmætning. landing sted er ønskeligt at vælge en sol: realitetsbehandling lille Penumbra. Overflødige skud skal fjernes, således at Bush er ikke meget voksede. Frø har lav spiring. Udbrede bedre ved stiklinger eller en del af rhizomet. I dette tilfælde overlevelsesraten når 90%. Stiklinger høstet i foråret, plantet i en dybde på 9 cm. Modne planter kan ikke tåle en transplantation. Om vinteren, den øverste del Muckle skæres. Jordstængler behøver ikke ekstra dækning. Græs elsker dressing, de fleste økologiske - de udføres i det tidlige forår.

Høst og tørringsanlæg

Til medicinske formål høste græsset, og jordstængler med rødder. Saml råvarer i løbet af knopskydning og blomstring. En større mængde af næringsstoffer, der er nævnt i den treårige anlæg. Tørres i fri luft eller i et tørrekammer ved en temperatur på 50 ° C. Macleay - en giftig plante, så forholdsregler bør tages, når høst det. Når indsamler rå manuelt med gummihandsker. Efter kontakt med planten grundigt vaskede hænder. Infusioner og tinkturer fremstillet af urter derhjemme, skal du ikke tage på grund af risikoen for forgiftning. Sådanne midler kan kun bruges eksternt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.