SundhedMedicin

Måling af blodtryk - trin algoritme. arterietryk

At bestemme aktiviteten af hjertet, kredsløbssystemet og nyrerne er nødvendigt at måle blodtrykket. Algoritmen for handling for sin definition skal være opfyldt for at få de mest nøjagtige tal. Fra medicinsk praksis ved, at tidlig påvisning af pres har hjulpet et stort antal patienter bliver handicappede og har reddet mange liv.

Historien om de måleinstrumenter

trykket blev først målt i dyr Hales i 1728 at gøre dette, han indførte et glasrør direkte ind i arterien af hesten. Efter at Poiseuille sat til et glasrør med en kviksølvmanometer skala, og senere Ludwig opfundet kymograph med en svømmer, som gjorde det muligt kontinuerligt at registrere blodtrykket. Disse apparater er forsynet med strain gauges og elektroniske systemer. Direkte metoder til måling blodtryk ved hjælp af kateterisering af fartøjer, der anvendes til forskningsformål i diagnostiske laboratorier.

Hvordan er blodtryk?

Rytmiske sammentrækninger af hjertet indbefatter to faser: systole og diastole. Den første fase - systole - en sammentrækning af hjertemusklen, hvor hjertet pumper blod ind i aorta og lungearterien. Diastole - den periode, hvor hjertet hulrum udvide og fyldes med blod. Så igen kommer systole og diastole i fremtiden. Blodet af de store fartøjer: aorta og lungepulsåren passerer stien til de mindste - arterioler og kapillærer, berigende alle organer og væv med oxygen og opsamling carbondioxid. Kapillærer passere ind venoler, så - i små vener og større fartøjer, og endelig - i venerne, der er egnet til hjertet.

Trykket i blodkarrene og hjertet

Når udstødning af blod fra hjertekamrene trykket er 140-150 mm Hg. Art. Aorta er reduceret til 130-140 mm Hg. Art. Og jo længere fra hjertet, jo lavere trykket i små blodårer det er 10-20 mm Hg. Kunst, og blod i de store vener -. Under atmosfærisk.

Når blodet flyder fra hjertet, er pulsen bølge registreret, som gradvist svinder væk, som du fremskridt gennem alle fartøjer. Formeringen hastighed afhænger af blodtrykket og elasticiteten eller elasticitet af vaskulære vægge.

Med alderen, blodtrykket stiger. Folk fra 16 til 50 år, er det 110-130 mm Hg. Artikel, og efter 60 år -. 140 mm Hg. Art. og ovenfor.

Fremgangsmåder til måling af blodtryk

Der er direkte (invasive) og indirekte måder. Ved den første metode, er et fartøj med et kateter transducer og blodtrykket måles. Algoritmetrin af denne undersøgelse er, at bruge en computer udføres automatisering af processen styresignal.

indirekte måde

BP måleteknik kan være indirekte ved flere metoder: palpatory, auskultatorisk og ostsilometricheskim. Den første metode indebærer en gradvis komprimering og afslapning af lemmerne i arterierne og bestemmelse af finger impulskompression under sin plads. Rivva-Rocci i slutningen af det 19. århundrede, foreslog brugen af 4-5 cm manchet og kviksølv manometer skala. Imidlertid er en sådan smal manchet overvurderet sande data, blev det foreslået at forøge den til 12 cm i bredden. Og nu tidspunktet for blodtrykket måleteknik indebærer anvendelse af denne særlige manchet.

Tryk i det pumpes til det punkt, hvor pulsen afsluttes, og falder derefter langsomt. Systolisk tryk - dette er det øjeblik, hvor der er pulsation, diastolisk - når pulsen er svækket, eller fremskyndes betydeligt.

I 1905, NS Korotkov foreslåede metode til måling af blodtryk ved auskultation. En typisk indretning til måling af blodtryk ved Korotkoff - tonometer. Den består af en manchet, kviksølv skalaen. Luften i manchetten er oppustet med en blæser, og derefter slippe gradvist luften gennem en speciel ventil.

Dette er standard auskultatorisk metode til at måle blodtryk i mere end 50 år, men, ifølge undersøgelsen, læger sjældent følge anbefalingerne og forstyrret blodtryk måleteknologi.

Oscillometrisk metode anvendes i automatiserede enheder og poluavtomaticheskh på intensivafdelinger, fordi anvendelsen af disse indretninger ikke kræver kontinuerlig indsprøjtning af luft i manchetten. et blodtryksregistrering udføres på forskellige stadier af reducerede luftmængde. Måling af blodtryk er mulig og auskultatoriske fiaskoer og svage Korotkoff lyder. Denne metode er mindre afhængig af elasticiteten af karvægge og deres prævalens aterosklerose. Oscillometriske metode lov til at oprette indretninger til bestemmelse af forskellige arterier i de øvre og nedre ekstremiteter. Det gør det muligt at gøre processen mere præcis ved at reducere den menneskelige faktor

Forordninger BP måling

Trin 1 - vælg det rigtige udstyr.

Hvad skal du bruge:

1. Høj kvalitet stetoskop

2. Den korrekte manchet størrelse.

3. barometer eller aneroid blodtryksmåleren automatiserede - indretningen med manuel betjening af opladning.

Trin 2 - Forbered patienten: sørg for at det er afslappet, give ham 5 minutters hvile. En halv time for at bestemme blodtrykket anbefales ikke at ryge og drikke alkoholiske og koffeinholdige drikkevarer. Patienten bør sidde oprejst, slipper overarm, placere det er bekvemt for patienten (kan sættes på et bord eller anden støtte), fødderne skal være på gulvet. Fjern overskydende tøj, der kan interferere med luft pumpes ind i manchetten eller blodtilførslen til hånden. Du og patienten bør afholde sig fra at tale under målingen. Hvis patienten er i rygleje, er det nødvendigt at placere overarmen på hjerte niveau.

Trin 3 - Vælg den rigtige størrelse manchet, afhængigt af mængden af hænder er ofte fejl opstår på grund af forkert valg af hende. Sæt manchetten på patientens arm.

Trin 4 - Placer stetoskop på samme side, hvor du har placeret manchetten, følte sin hånd på albuen, at finde placeringen af den stærkeste impuls lyde og sætte stetoskopet over pulsåren på dette sted.

Trin 5 - pumpe manchetten: Start pumpe, mens du lytter til pulsen. Når puls bølger forsvinder, behøver du ikke høre nogen lyde gennem stetoskopet. Hvis pulsen er ikke hørbar, er det nødvendigt at oppuste således at trykket kanyle var på tallene over 20 til 40 mm Hg. v. end til den tilsigtede tryk. Hvis denne værdi er ukendt, oppuste manchetten til 160 - 180 mm Hg. Art.

Trin 6 - langsomt tømme manchetten: deflation begynder. Kardiologer anbefaler langsomt åbne ventilen, således at trykket i manchetten faldt til 2 - 3 mm Hg. Art. per sekund, eller hurtigere fald kan føre til unøjagtige målinger.

Trin 7 - Lyt til det systoliske blodtryk - den første hjertelyd. Det er blodet begynder at strømme gennem patientens arterier.

Trin 8 - lyt til pulsen. Over tid, når manchetten trykket reduceres, lydene forsvinder. Dette er det diastoliske eller lavere tryk.

Tjek Priser

Det er nødvendigt at kontrollere rigtigheden af tallene. For at gøre dette, måle trykket på begge hænder til data- gennemsnit. For at kontrollere trykket igen for nøjagtighed, vente omkring fem minutter mellem målingerne. Typisk er blodtrykket er højere om morgenen og lavere natten. Sommetider tal blodtryk er ikke pålidelige på grund af patientens bekymringer om folk i hvide kitler. I et sådant tilfælde kan en daglig måling af blodtryk. Algoritmen trin hvor - bestemmelse af trykket inden for en dag.

Begrænsninger

I øjeblikket er den auskultatorisk metode i ethvert hospital eller en klinik BP måling foretaget. Algoritme tiltag har ulemper:

• lavere tal SBP og DBP-numre højere end dem, der opnås med den invasive procedure;

• følsomhed over for støj i lokalet, anderledes støj ved kørsel;

• Behovet for at korrigere placeringen af stetoskop;

• listenability dårlige toner af lav intensitet;

• fejl i bestemmelsen - 7-10 enheder.

Denne måling af blodtryk teknik er ikke egnet til overvågning i hele dagen. For at overvåge status for patienter på intensivafdelinger kan ikke altid puste manchetten og skabe støj. Dette kan påvirke den generelle tilstand af patienten og forårsage ham bekymring. Pres PTsifry være upålidelige. Hvornår er umuligt det ubevidste patient og øget fysisk aktivitet for at lægge sin hånd på hjertet niveau. Intenst signal interferens kan oprette og ukontrollerede handlinger patienten, så computeren ville være at svigte, ville der negere målingen af blodtryk, puls.

Derfor bezmanzhetnye anvendes i intensivafdelinger metoder, som, selv om ringere nøjagtighed, men de er mere pålidelige, hurtigt og bekvemt for kontinuerlig overvågning af trykket.

Sådan måler blodtryk hos børn?

Måling af blodtryk hos børn er ikke anderledes end det udstyr for at bestemme dets hos voksne. Kun voksen manchet er ikke egnet. I dette tilfælde en muffe, bør hvis bredde være tre fjerdedele af afstanden fra albuen til axillære fossa. I øjeblikket er der et stort udvalg af automatiske og halvautomatiske indretninger til måling af blodtryk hos børn.

normale antal tryk afhænger af alder. For at beregne det systoliske tryk af numre, du har brug for at finde barnets alder i år multipliceret med 2 og øget til 80 diastoliske er 1/2 - 2/3 af de tidligere tal.

Apparater til måling af blodtryk

Målere AD også kaldet tonometers. Der er mekaniske og digitale blodtryksmålere. Mekanisk er kviksølv og aneroid. Digital - Automatisk og halvautomatisk. Den mest præcise og langsigtet instrument er kviksølv blodtryksmåler eller blodtryksmåler. Men digital er mere praktisk og nem at betjene, så de kan bruge derhjemme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.