HjemlighedHavearbejde

Lupin lang - uhøjtidelig haven dekoration

Blandt landmænd og gartnere lupin mange år en velfortjent kærlighed. Dette anlæg er meget imponerende, dekorative, blomstrer hele sommeren, er nemt dyrkes.

beskrivelse

Planter har en stærk, dyb strækker ned i jorden og roden til høje stængel, slutter et stearinlys lyse blomster. Inden for en måned blomst lupin vokser op til seks meter og ser spektakulære imod et tæppe af smukke blade. disse blomster er dekorative på grund af formen på de blomsterstande, som kan have den mest forskellige farver: de er hvide, lilla, lys rød, gul, lilla, creme, rød og lilla. Hertil kommer, at høje stængler gøre dem synlige i de mest afsidesliggende hjørner af haven. I gruppe beplantninger fra blandede kvaliteter lupin ser meget rart og er almindeligt anvendt af designere haven dekoration portioner som baggrund og til andre afgrøder. Af den måde, blomster i en vase er gode og lange stående i form af snittet.

Valget af placering til plantning

Denne staude kan blive siddende i det samme sted i haven op til seks år. Det vinterhårdfør ikke kun vokser godt på lerjord, men også forfiner det, der leverer kvælstof (i stand til at absorbere det fra luften). Til plantning er bedst at vælge et solrigt sted, men pasform og lidt nedtonet.

reproduktion

Lupin staude vokset fra frø på separate senge, og i maj, de planter placeret på et særligt område af haven for hende. Men når plantning af frø af planterne ikke altid bevare den oprindelige farve. Det er de fleste ornamentale sorter forplanter vegetativt ved (dividere Bush, stiklinger).

Gødning. anden flor

Plant Care almindelig: vanding, lugning og løsning af jorden. Fra det andet år indføres i jorden blomsterbedet kalium og fosfor gødning (100 g pr 10 kvm). I foråret jorden omkring planterne er ønskeligt zamulchirovat humus. Feature voksende lupin: hvis det efter den første blomstring skære bladene tørre op og stearinlys, og derefter starte en ny vegetation, og i august vil han igen glæde i lyse farver. Desuden, hvis stænglerne er Spud veludviklede fiberholdige rødder, der styrker planten, øge udbuddet område, bidrager til den blomstrende varighed. Om vinteren trimmet lupiner, men efterlader grønne blade. Normalt ingen ekstra dækning. Skær bladene bruges som gødning. Efter fire års dyrkning af flerårige lupin bliver mindre, blomsterne mister deres lysstyrke og sort, så du bør opgradere blomsterbed.

Lupin som foder afgrøde

Dette anlæg er ikke blot dekorativt, men også nyttig. I de vegetative dele af blomsten er mange værdifulde stoffer. Især frø er rige på dem - de indeholder 50% protein og 20% olie. Fordi lupin er en af de bedste foder. Hvis affasede lupin år pløjet ned i jorden, det, sønderdeling og humus formning, forbedrer jordens struktur, reducerer dens surhedsgrad. Selv klippe bladene og blomsterne skal vedlægge under andre planter i haven som gødning. foder Lupin kan slå ned flere gange i løbet af sommeren, og samtidig få en masse grønt, ikke ringere i ernæringsmæssige kvaliteter kløver.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.