HjemlighedHavearbejde

Ligustrum vulgare: plantning og pleje. Karakteristik af forskellige typer af liguster

Ligustrum vulgare er en løvfældende busk, der kan blive op til fem meter. Som regel, dens krone er bred og asymmetrisk, det vokser meget langsomt. Det er ganske tæt, med tykke grene. Mange gartnere tænker på, hvordan til at dekorere dit websted i et sådant anlæg som Ligustrum vulgare. Plantning og pleje af det er forholdsvis enkelt, så ikke kræver særlige kvalifikationer.

Ligustrum vulgare - Ligustrum vulgare

blomstrende periode begynder i forsommeren og fortsætter indtil omkring slutningen af juli. Frugterne betragtes giftige, modnes i september og kan opbevares på grenene indtil frost. Blomster har en temmelig skarp lugt og form, blomsterstand racemosa formular. Frugt er sort med en blank overflade. Privet blade er smalle og lange, faldet de er malet i gul-grøn farve.

I mange design projekter for afsnittet Development Ligustrum vulgare brugt. Plantning, dyrkning, pleje og beskæring - obligatoriske komponenter, selvom planten kan slå rod i næsten enhver jord, undtagen dem, hvor sammensætningen har sure tørv. Privet tåle tørke godt og behøver ikke hyppig vanding. Det er ofte brugt som en hæk, fordi det er let at blive klippet.

Denne type anlæg kan modstå de temperatur- værdier i intervallet på 30 grader Celsius, så anvendes til at oprette danner en kugle, pyramide, cylinder eller andre dekorative elementer i haven og parker.

Hvis du altid se velplejet Ligustrum vulgare, bør plantning og vedligeholdelse skal udføres i henhold til reglerne. Et sæt af aktiviteter, enkle, men det skal ske med jævne mellemrum.

Sådan behandler?

Var til beluftning, og rødderne ikke lider af overophedning, er det nødvendigt, fra tidligt forår til slutningen af sæsonen er konstant løsne jorden under en busk. Bioklip er bedst i slutningen af foråret. Det er den tid mest hensigtsmæssigt for proceduren: jorden er fugtig nok og varme op.

Planten foretrækker fuld sol, men vokser godt i delvis skygge. Privet er uhøjtidelige, men har brug for regelmæssig dekorative trimning.

Sådan trimme anlægget?

Busk perfekt reagerer på beskæring og giver en tyk, forgrening krone. På grund af dette er det betragtes som en af de bedste plantemateriale, som anvendes til at danne grænser og hække. Eksperter anbefaler at gennemføre proceduren om aftenen, og derefter wrap planten med en fugtig klud. Om morgenen kan det fjernes. Så såret vil helbrede meget hurtigere.

Hedge shear truffet i maj og august. Du er nødt til at tynde omkring 1/3. Men under alle omstændigheder er det umuligt at udføre proceduren på tidspunktet for blomstring.

Hvis vinteren er meget kold, kan spidsen af skuddene fryse. Bange for dette er ikke nødvendigt, da alle foråret beskæring beskadigede grene fjernes.

vanding regler

Befugtning er især nødvendigt for unge buske. vanding frekvens bør være omkring fem gange over hele vækstsæsonen. flydende norm - 35-50 liter per kvadratmeter. Det er bedre at vande den sjældne, men voldsomt. Fugt jorden omkring Bush skal være inden for 50 centimeter.

Behøver jeg at fodre?

Spring bladgødskning skal udføres før flor knopper, mens den gennemsnitlige temperaturmålinger på gaden vil være omkring fem grader. Sprøjtning udføres med en koncentreret carbamid opløsning. Proceduren vil hjælpe slippe af overvintrende skadedyr. Ti liter vand tilstrækkelig til at opløse 500 g gødning. Dette vil bidrage til at berige planten med nitrogen.

Liguster kan tilføres og roden metode, der skal gøres før knopudspring, men når optøet jord. I den samme mængde vand skal fortyndes med lidt granuleret gødning. Urinstofopløsningen er nødvendigt at vande buske. I efteråret nok til at gøre kali gødning til planten nemmere lidt frost.

Hvad gør de pletter på bladene?

Sommetider liguster blade vises grønlige eller grålige pletter. Dette kan indikere, at jorden har en høj surhedsgrad. For at løse problemet, skal du holde regelmæssig kalkning. Proceduren blev udført i efteråret, et tyndt lag af scattering hydratiseret kalk. Dette vil bidrage til at slippe af pletter på bladene.

Normalisere jordens surhedsgrad vil hjælpe dolomit mel. Desuden beriger jord mikronæringsstoffer, som er afgørende for planten. Fordelen ved denne metode ligger i det faktum, at gødningen har en ubegrænset holdbarhed og lave omkostninger.

Hvad du behøver at vide, når landing?

Novice gartnere spekulerer ofte: "Hvad er Ligustrum vulgare 'beskrivelse, plantning og vedligeholdelse regler er ganske enkel. Det sted, hvor den busk vil vokse, skal vælges, så det ikke er for mørkt. Hvis webstedet er placeret stationært konstruktion, er det nødvendigt at trække dem tilbage fra omkring 100 cm. Dette vil give mulighed for en klipning med komfort.

Fra en enkelt plante til at danne de dekorative elementer, er det nødvendigt at forberede området. Jorden i intervallet 20-30 cm er nødvendigt at grave og lave et hul. Dens dybde skal være et sted i de 30 cm mere end rodsystemet. Et hul skal fyldes med vand og vente, indtil det er absorberet. Derefter kan blandingen fyldes fra jord og kompost i forholdet 1: 1. Plantning en plante, er det nødvendigt at sørge for, at rødderne er godt udrettet.

Ved plantning liguster succes gennemført, er det nødvendigt at tage sig af vedligeholdelse. Det er nødvendigt at være særlig opmærksom på det indledende snit. Det er meget vigtigt for den korrekte dannelse af kronen. grene bør forkortes til 1/3 for at skabe et enkelt array.

Til liguster har slået rod, er det nødvendigt for de første tre uger af nøje overvåge tilstanden af jord: Det skal være tilstrækkeligt fugtet. Efter vanding kan kun udføres i en tørke. MULCHING træstammer busk lag på nogle få centimeter.

Dekorative hegn

Busk liguster hæk bruges meget ofte, fordi det er godt for forbedring område. Design projekter, du selv kan gøre eller overlade det til fagfolk. Dette anlæg er meget brugt til landskabspleje og oprettelsen af hække. Men pleje er stadig nødvendigt ved plantning.

Før plantning skal du kortlægge fremtiden for en række linje. For at gøre dette, skal du bruge rebet. Det er nødvendigt at trække langs udgravet rende, som vil vokse buske. De skal plantes i en afstand på omkring 40 cm fra hinanden. Planter skal vekslede, vender den frodige side i forskellige retninger.

Når plantning er overstået, skal du grundigt vande jorden ved rødderne, så det ordentligt gennemblødt.

Skadedyr og sygdomme

Mange gartnere bekymre sig om, hvad der vil blive angrebet af skadedyr Ligustrum vulgare. Plantning og pleje, hvis de gennemføres korrekt, vil beskytte planten fra svøbe. Busk tilpasset en række ugunstige forhold og er meget hårdfør.

I sommeren skal du fjerne det punkt overdreven plantevækst. Det er også nødvendigt at afskære de skud, der vokser i en ret vinkel til hegnet. Efter indgrebet, liguster fodret og behandlet med fungicid. Dette vil hjælpe skuddene vokser jævnt og beskytter mod svampesygdomme.

typer liguster

I blomsterdyrkning bruger mere end tyve arter af denne plante. Alle er løvfældende busk eller lille træ med en tæt krone. Blomsterne kan have forskellige farver, fra hvid til gullig. Bær er altid giftige.

Karakteristik af forskellig slags kan specificeres i liguster specialiseret salgssted, hvor det vil blive købt plante. Der kan du få information om de ornamentale sorter af udenlandsk udvælgelse.

De kan være med brogede blade, frugter lyse farver eller med runde dværg kroner.

Alle gartnere sige, hvor beskatte Ligustrum vulgare. Plantning og pleje afhænger af jorden, hvorfra den vokser. Hvis der opstår fugt stagnation, kan planten miste decorativeness. Bedst af alt, hvis de er til stede smuldrende lerjord og masser af bladmuld. Hvis en stærk komprimering af jord skal være regelmæssigt grave det.

Alle former for liguster tåle kulde, hvis deres ly med tørre blade. Evergreen sorter kan dyrkes i væksthuse. I tilfælde af nedfrysning af anlægget genvinder hurtigt, hvis vi skaber de rette betingelser for ham.

I betragtning af temaet "Privet: sorter, plantning egenskaber, pleje og opdræt busk", må vi ikke glemme, at alle former for planter avlet vegetativt. Liguster, som er vildt, kan formere såning af frø.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.