Nyheder og SamfundNatur

Lightning: oprindelsen af de interessante fakta

Mange mennesker er bange for de frygtelige fænomener i naturen - storme. Dette sker typisk, når solen stod mørke skyer, torden forfærdelig torden og kraftig regn.

Selvfølgelig skal det være bange for lyn, i virkeligheden er det måske endda dræbe eller blive en brandfare. Det har længe været kendt, og derfor kommer op med en række værktøjer til at beskytte mod lynnedslag og torden (f.eks metalstænger).

Hvad sker der deroppe, og hvor torden kommer fra? Og hvordan der er lyn?

storm skyer

Storm skyer er normalt enorme. I højden de når flere kilometer. Visuelt ikke synlig inden for disse klapperslanger skyer hele kan koges og koger. This turbulente luftstrømme, herunder vanddråber bevæger sig med en høj hastighed fra bund til top og omvendt.

Den øverste del af skyer ved temperaturen når -40 grader, og vanddråberne falder i denne del af skyen, fryse.

Om oprindelsen af storm skyer

Før vi kender oprindelsen af torden og lyn som opstår, kort beskrive, hvordan de uvejrsskyer dannes.

De fleste af disse fænomener er ikke over vandoverfladen af planeten, og over kontinenter. Desuden intense storm skyer dannet over kontinenter tropiske breddegrader, hvor luften ved overfladen af jorden (i modsætning til luft over vandoverfladen) stiger stærkt og hurtigt varmer op.

Typisk er skråningerne af forskellige højder dannet et tilsvarende opadgående strømning opvarmet luft, som trækker i fugtig luft med store områder af jordoverfladen og løfter den op.

Således dannes og såkaldte cumulus, bliver til storm skyer beskrevet lige ovenfor.

Og nu være klart, hvad der er lyn, hvor gør det?

Lyn og torden

Fra de meget frosne dråber dannes stykker af is, der også bevæger sig i skyerne med stor hastighed, kolliderer, bryde og lades med elektricitet. Disse stykker af is, der er lettere og mindre forblive i toppen, og dem, der er større - smelte kommer ned igen at blive til vanddråber.

Der er således to tordensky elektrisk ladning. Den øverste del er negativ, bunden - positiv. På et møde i forskellige gebyrer der er en stærk elektrisk stød og lyn opstår. Hvor er det blevet klart. Og hvad sker der? En lyn øjeblikkeligt opvarmer og udvider luften omkring ham. Sidste opvarmet så meget, at der er en eksplosion effekt. Dette er den torden, skræmmende alt liv på jorden.

Det viser sig, at alt dette - manifestationer af atmosfærisk elektricitet. Så det næste spørgsmål om, hvor gør det sidstnævnte, og i så store mængder. Og hvor går det hen?

ionosfæren

Hvad er lyn, hvor kommer det regnet ud. Nu lidt om de processer, der bevarer ladningen af Jorden.

Forskere har fundet, at ladningen i jorden generelt små og beløber sig til kun 500 000 coulomb (som i bilbatterier 2). Så hvor det forsvinder den negative ladning, der overføres med lyn nær Jordens overflade?

Typisk i klart vejr jord udtømmes langsomt (kontinuerligt mellem ionosfæren og jordens overflade passerer svag strøm gennem atmosfæren). Selvom luften betragtes som en isolator, det er en lille brøkdel af ioner, der tillader strøm at eksistere i hele volumenet af atmosfæren. På grund af dette, om end langsomt, men en negativ ladning overføres fra jordens overflade til en højde. Derfor er den totale ladning beløb af Jorden altid holdes konstant.

Hvor kommer ildkugle

På nuværende tidspunkt er den mest almindelige opfattelse er, at kuglelyn er en særlig form for afgift i form af en kugle, og der er en ganske lang tid, og navigere i uforudsigelige bane.

Forenet teori om oprindelsen af dette fænomen til ingenting i dag. Der er mange hypoteser, men hidtil ingen har vundet anerkendelse blandt forskere.

Normalt som øjenvidner, kuglelyn forekommer i tordenvejr eller storm. Men der er også tilfælde af dets forekomst og i solen. Oftest er det er genereret af en konventionel lyn, og nogle gange er der nedstammer fra skyerne, og sjældent forekommer pludseligt i luften eller kan endda komme ud af emnet (kolonne træ).

Nogle interessante fakta

Hvor kommer tordenvejr og lyn, fandt vi ud af. Nu lidt om interessante fakta om den ovenfor beskrevne naturfænomener.

1. Hvert år bliver Jorden oplever cirka 25 millioner lyn.

2. Lyn har en gennemsnitlig længde på omkring 2,5 km. Der er også udledninger i atmosfæren, der strækker sig 20 km.

3. Der er en tro på, at lyn kan ramme to gange på samme sted. I virkeligheden er det ikke. Resultater af analyse (Geografisk kort) placeringer af lynnedslag i de foregående par år viser, at lyn flere gange kan ramme på samme sted.

Her og fandt vi ud af, hvad det lyn, hvor gør det.

Chance dannet som følge af atmosfæriske fænomener kompliceret planetarisk skala.

Hver anden på Jorden sker omkring 50 lyn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.