SundhedMedicin

Laktoseintolerans: den symptomer, behandling, kost

Laktose intolerance. Dette udtryk er velkendt for nogle mødre nyfødte, samt dem, hvis organer kan ikke rigtigt opfatter mejeri mad.

Hvad er denne sygdom? Hvad er dens årsager og symptomer? Hvordan man kan overvinde sygdommen? Er det muligt at en eller anden måde forhindre dens forekomst?

Alt dette (og meget mere) kan findes i vores artikel!

Hvad er laktose

Laktose - er et kulhydrat der findes i mælk og mælkeprodukter, også kaldet mælkesukker. For den menneskelige krop er det meget vigtigt og nyttigt.

For eksempel lactose stimulerer produktionen af nyttige bifidobakterier aktiverer produktion af vitamin C og B, letter optagelsen af calcium og en energikilde.

Desuden kan denne organisk materiale anvendes som et kosttilskud for at forbedre smagen og kvaliteten af produkter som karameller, gelé, chokolade og endda pølse.

Meget ofte lactose forbruges til terapeutiske formål, for eksempel under fremstilling af penicillin, samt til fremstilling af modermælkserstatning. Lactose er meget værdifulde produkt - lactulose, som bruges til at behandle alvorlige gastrointestinale sygdomme, er effektive til forstoppelse, dysbacteriosis og andre lidelser i mave-tarmkanalen.

Men på trods af brugen af laktose i medicin, nogle mennesker det kommer afvisning, som forårsager forstyrrelser i fordøjelsessystemet og giver en masse besvær og ubehag.

Hvorfor sker det?

Specificiteten af sygdommen

Faktum er, at over lactose metaboliserende enzym er ansvarlig som laktase sådan. Han deltager i hydrolysen af disaccharidet kulhydrat, så manglen på enzymet permanent påvirker fordøjelsen af mælk og mejeriprodukter.

Lactose tidligere utilstrækkeligt spaltes i kroppen, når tyktarmen begynder at forårsage ubehagelige fornemmelse af smerte. Det er bemærkelsesværdigt, at nogle af de mennesker, der lider af denne type sygdom ikke er i stand til at behandle mejeriprodukter, så ikke engang røre dem. Andre er syge, kan gradvist fordøje laktose-produkter, så fra tid til anden indtages i små doser, mælk og alle dens varianter.

Laktoseintolerans er oftest hos voksne end hos børn. Det er bemærkelsesværdigt, at det lider mest amerikanere, asiater og afrikanere. Europæere generelt lider af denne sygdom er meget, meget sjældne.

Hvad er årsagen til laktose intolerance?

Årsagerne til sygdommen

Det faktum, at folk ikke kan tolerere denne form for kulhydrat, ofte indflydelse uden for hans sag.

For eksempel med alderen, den menneskelige krop begynder at mindre og mindre at producere enzymer til lactose forarbejdning.

Udover lejlighedsvis aktiv sygdom, der påvirker hormonal og genetisk fejl. Sommetider børn er født med medfødt laktoseintolerans.

Desuden kan effektiviteten af fordøjelse af mælkesukker blive påvirket af sådanne sygdomme i mavetarmkanalen, som gastroenteritis, bakterier tilgroning, colitis ulcerosa, kemoterapi, tarm skade, og andre.

Hvordan afgør, at du eller dit barn har laktose intolerance?

Angst symptomer hos børn

Det bør erindres, at hver enkelt laktoseintolerans manifesterer sig på forskellige måder. Men der er en række af de vigtigste manifestationer af sygdommen. I alt dette oppustethed og gas.

Sådan konstateres laktoseintolerans hos spædbørn? Symptomerne kan være meget udtalt og intens.

Frem for alt, se hvordan barnet føles, mens du ammer. om det også omfatter brystet selv eller nægter at spise, vel vidende, at vil blive såret? om han sødt i søvn efter fodring eller kaster op mælk og gråd højlydt?

Generelt er en stærk, pludselig og hyppig gråd nyfødte ofte sagt, at han var bekymret for kolik og mavesmerter. Dette kan skyldes laktoseintolerans.

Du bør også være opmærksom på baby afføring. Uanset om det kommer fra en skarp sur lugt? Er en hyppig stol og skummende, med en stor blanding af slim?

Set fra et sygt barn også afsløret oppustethed.

voksen symptomatologi

Hvordan laktoseintolerans hos voksne? Symptomer på sygdommen er som følger:

- periodisk skarp smerte i maven (efter at have spist mælkeprodukter);

- diarré (hyppig og vandig);

- flatulens (oppustethed og højt gasser);

- kvalme.

effekter

På baggrund af symptomerne på lactose intolerance kan træde der er beskrevet ovenfor og andre lidelsessymptomerne. Først og fremmest, dette:

- urolig søvn;

- vægttab;

- hovedpine;

- konstant træthed;

- irritabilitet og dårligt humør.

Hvis den nyfødte findes avancerede former for intolerance over for mælkesukker, det er ledsaget af en forsinkelse i vækst og udvikling.

Hvad skal man gøre, hvis du finder dig selv eller dit barn har symptomer anført ovenfor?

sygdomsdiagnosticering

Selvfølgelig bør du konsultere en læge, der vil ordinere den nødvendige undersøgelse og vil gennemgå på laktoseintolerans, for at kontrollere rigtigheden af diagnosen.

Først og fremmest, kan lægen rådgive videregive syre analyse cal baby. Hvis indekset under 5,5, er det sandsynligt, at der er en intolerance over for mælkesukker.

Også behandlende læge skal anbefale at afstå fra amning og anvendelsen af blandinger med laktose. Hvis barnets tilstand forbedres - så han laktoseintolerans.

Af den måde, vil give op mejeriprodukter være relevante for en syg voksen. Dette vil hjælpe dem afgøre, hvorvidt kroppen reduceres enzymet laktase.

Ligeledes kan lægen tilskrives hydrogenindholdet af prøven under udånding. Hvis forholdet mellem brint over 20, er det nødvendigt at slå alarm.

Her er en anden måde at diagnosticere sygdommen - en blodprøve for sukker. Nogle gange er du nødt til at tage blod flere gange for at identificere laktose udsving.

Så stilles diagnosen. Kom behandling!

Behandling af sygdommen hos spædbørn

Behandling af laktoseintolerans hos børn og voksne kan være forskellige på mange måder.

Hvis sygdommen er fundet i en nyfødt, så først og fremmest, er du nødt til at følge de kost ammende mødre. Hun bør anvendes med tilladelse fra pædiatriske lægemidler med laktase - enzymet til korrekt fordøje laktose, som bliver mælken til barnet, hjælpe ham til at nedbryde mælkesukker.

Til forbedring af intestinal mikroflora struktur kan være nødvendigt at anvende lægemidler, såsom "Lineks" "Bifidumbacterin" og andre. Det kan også hjælpe folks penge, der skal bruges med største omhu og forsigtighed.

For eksempel, når oppustethed og kramper kan hjælpe let bouillon svag te og kamille fennikel, som anbefales at give barnet tre gange om dagen i en teskefuld eller 50-70 ml.

Desuden til urtete af koriander, fennikel, anis og kamille hjælper forbedre barnets fordøjelse. Sådan svag te kan gives tre eller fire gange om dagen i ti dråber eller mindre.

At fjerne symptomerne kan også anvendes preperaty lægemidler, såsom "Smecta", "Espumizan", "Bobotik" og andre.

Ofte kan du bruge en komplet undgåelse af amning og overføres barnet på kunstig fodring laktosefri. Dette vigtige skridt bør kun træffes efter samråd med din læge.

Men hvad vi har diskuteret en række behandlinger for laktoseintolerans hos børn. Hvordan at være en voksen?

Behandling af sygdommen hos voksne

Ofte self behandling hos voksne ses kun fuldt ud og kategorisk afvisning af mælk og mejeriprodukter. Alligevel huske, at laktose findes ikke kun der. Produkter med indhold af kulhydrat - det pølser, krydderier og kits af fastfood, kager og chokolade, tyggegummi og vodka, samt næsten alle fastfudnye produkter.

Hvis du er bange for ovenstående liste, så fortvivl ikke - der er masser af produkter uden laktose! Kost med laktoseintolerans involverer anvendelsen af sådanne gavnlige bestanddele som:

- grøntsager, frugter og bær;

- kaffe, te, juice;

- honning;

- ris, fuldkorn, pasta og bønner;

- soja, nødder og æg;

- indenlandske alkoholholdige drikkevarer (øl og vin hjemmelavet).

Du skal dog ikke haste til helt at skifte til ernæring mejeri - lyt til din krop. Muligvis efter aftale med hans helbredstilstand, kan du være fra tid til anden i små doser til at spise mælkeprodukter. Desuden bør du tænke, at gå til laktosefri mælk og oste, som sælges i nogle supermarkeder.

Hvad skal man huske, når slankekure

Det er bydende nødvendigt at huske, at den fuldstændige afvisning af mejeriprodukter - det er en kæmpe mangel på calcium, er nødvendig for knogler og krop. Så prøv svært at spise fødevarer rige på disse mikronæringsstoffer.

Det kan være:

- soja og nødder;

- urter og sesamfrø;

- sardiner i olie og tørret;

- rejer og oliven;

- havregryn.

Ofte kan det være tilrådeligt at tage medicin, der er rige på calcium og andre mineraler - magnesium, natrium og fosfor.

Og hvad med de babyer? Hvordan til at berige deres krop gavnlige sporstoffer med laktosefri diæt?

Først og fremmest kan dit barn komme lokke af at bruge mosede broccoli og havregryn væske. Det er også nødvendigt at tilføre lægemidlet til baby med D-vitamin Det bør erindres, at den vigtigste kilde til dette vitamin - er naturligvis, solen. Derfor gå med din baby oftere, og vær ikke bange for blid morgensol.

Som du kan se, laktoseintolerans - sygdommen er temmelig kompliceret og ubehagelig. Men dette betyder ikke, at alt liv vil du blive frataget fornøjelsen der er lækker mad lak. Tværtimod, takket være den justeret kost og klog tilgang, vil du være i stand til at nyde mere god mad og vil føle sig fuldt ud, helt sund person!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.