HjemlighedHavearbejde

Kvælstofgødning - hvad er det? Hvilke af kvælstofgødning rig på kvælstof mere end andre?

Gødning - er det vigtigste våben af gartneren. Det beriger jorden med forskellige sammensætninger, kan vi regne med at få en god årlige afkast med det samme stykke jord. Men de haveplanter kræver et komplet sæt af mineralske og organiske tilsætningsstoffer, og gartner falder godt nok til at navigere i denne mangfoldighed. I dag, vi er interesseret i kvælstofgødning. Hvad er den gruppe, de repræsenterer, og den indvirkning på vækst og udvikling af planter - alt dette vil vi overveje i detaljer.

Hvad er nitrogen

Først og fremmest skal du vide, at er dette en af de mest udbredte grundstoffer på planeten. Uden den kan der ikke være en levende organisme, og det gælder også for planter. Kvælstof er en vigtig bestanddel af proteiner og aminosyrer, nukleinsyrer. Derfor er det første bud gartner hedder det, at han skal gøre kvælstofgødning regelmæssigt. Hvad er den? Dette vil blive diskuteret nedenfor, men for nu - lidt teori. Tilgængeligheden af tilstrækkelige mængder af kvælstof i jorden forøger udbyttet, men manglen på det reducerer det kraftigt. Det er derfor, de kolonihaver, som udnyttes hvert år med behov for løbende indførelse af disse stoffer. Men det er også nødvendigt at huske på, at på trods af den indlysende nytte, skal du anvende det meget sparsomt. Det faktum, at en overflod af dette stof i jorden fører til øget vækst i den vegetative system, og næsten fuldstændigt ophør af frugtsætning.

Hvorfor kvælstof planter

Vi ved allerede, at en god høst ikke kan opnås ved hjælp af kun de naturlige ressourcer i jorden. Derfor er det vigtigt hele tiden at genopbygge bestanden af næringsstoffer. Hvorfor er det så vigtigt at gøre kvælstofgødning? Hvad vil det noget - organisk eller uorganisk - løser hver gartner, afhængigt af tidspunktet på året og de tidligere fodringer, under vi overveje den optimale tidsplan for indførelsen af befrugtende. Men, så længe det ikke handler om det. Nitrogen er en del af klorofyl nødvendig for optagelsen af solenergi. Også rig på kvælstof lipider, alkaloider, og mange andre vigtige stoffer til levende planter.

Særligt rige på nitrogen, ung stængler og blade i foråret, i den aktive vækstfase af anlægget. Om nødvendigt med fremkomsten af nye knopper, blade og stængler af kvælstofholdige stoffer strømmer til dem. Og efter bestøvning fortsætter til reproduktive organer, og hvor i form af proteiner ophobes. Det vil sige, er det vigtigt at gøre rettidigt til jorden kvælstofgødning. Hvad er der i vejen, vil vi fortælle dig i detaljer, men for nu kan vi konstatere, at med forbehold af denne regel øger mængden og kvaliteten af afgrøden. Især proteinet i frugt bliver mere værdifuld, og selv vegetabilske afgrøder vokser meget hurtigere.

gødningstyper

Vi vil gradvist flytte til klassificering, og derfor vil fortælle dig mere om kvælstofgødning. "Det er hvad?" - spørger du? Primært erfaren gartner, selvfølgelig, husk mineralet, og det er ikke overraskende. Efter alt, er de som regel mødes vi i specialforretninger, under den relevante tegn. Men denne liste ikke der. Der er også organiske nitrogenholdige gødningsstoffer. Dette er primært de næringsstoffer af vegetabilsk og animalsk oprindelse. Måske for dig, vil det være en åbenbaring, men gødning indeholder omkring 1% nitrogen. Der er andre kvælstofgødning. Dette er, hvad for eksempel? Hvorfor, selv komposten, hvor i DEBAT affald og tørv nåede 1,5% koncentration af stoffet, før os, og hvis de placeres i en kompost pit af grønne blade, vil satsen ovennævnte stige til 2,5%. Det er en masse, men der er andet organisk gødskning, som let dækker af disse tal. This fugleklatter, som indeholder mindst 3% nitrogen. Men vi må ikke glemme, at en sådan fodring ganske giftige, og derfor bør de ikke lade sig rive med.

Flydende former for kvælstofgødning (ammoniumgruppe)

Vi fortsætter med at overveje kvælstofgødning. Kemisk navn - "kvælstof" - oversat som "liv", hvorfra det kan konkluderes, at sådanne stoffer vækst og udvikling af grønne plantager er simpelthen umuligt. Lad os først tale om flydende form af denne gødning. Deres produktion er meget billigere end frigivelsen af faste kolleger, hvilket betyder, at du vil være i stand til at spare betydeligt, når de køber. Og der er kun tre typer, der er tilgængelige for enhver Dachnik: den vandfri ammoniak, ammoniakvand og ammoniates. Vi har alle forskellige koncentrationer, så det er vigtigt at præcisere, på forhånd, hvilke af kvælstofgødning rig på kvælstof mere end andre. Dette uden tvivl vandfri ammoniak. Additivet fremstilles ved fortætning af ammoniak under højt tryk og indeholder mindst 82% af de vigtigste stof.

Funktioner af at indgå en anbringende flydende nitrogen gødning

Der er nuancer, der skal tages hensyn til. Gør sådan gøde jorden let, men der kan være tab af kvælstof af flere grunde. For det første - er fri fordampning, vandfri ammoniak. Desuden jordkolloider vendte optage kvælstof, og en del af gødningen reagerer med vand og omdannes ammoniumhydroxid. Er det bedst at gøre gødningen i jorden i efteråret, før fylde den med humus, hvilket vil reducere tabene mange gange.

nitratgruppe

Den flydende form bruges ofte små havearbejde gårde. Hvis vi taler om en industriel målestok, er der behov for yderligere at overveje, hvad der er bedst at bruge kvælstofgødning. En af de mest populære middel er ammoniumnitrat. Det er et alsidigt produkt, der giver øjeblikkelig virkning. Gødning implementeret som en hvid-pink granulat. Nitrogenindholdet deri er 35%, hvilket er tilstrækkeligt, givet den høje sikkerhed af det aktive stof i jorden. Mange gartnere insistere: Det er nok til at købe salpeter, og din jord vil ikke længere opleve manglen på dette element. Anvendt på jorden i det tidlige forår er det, fordi det er nødvendigt for en hurtig start og en god plante udvikling. Et eksempel strømningshastighed - fra 25 til 30 g / 1 m2. Desuden kan man forberede deres egen flydende opløsning - dette kræver opløse 20 g pr 10 liter vand.

Og nogle kvælstofgødning er?

Ammoniumnitrat gruppe (ammoniumsulfat)

Dette er et andet populært middel har formen af krystalliseret salt. Nitrogenindholdet deri er lidt lavere, omkring 21%. Det kan anvendes til jorden i foråret og efteråret, og afhængigt af intensiteten af høsten varierer en gang eller to gange om året til berigelse af jorden. Gødning fra jorden ikke vaskes bort, og tilvejebringer således en vedvarende virkning. Mange gartnere er der en lille forsuring af jorden, når det anvendes regelmæssigt. Det er nødvendigt at indføre i jorden ved 40-50 g af stoffet pr 1 m2.

amid gødninger

Den lyseste repræsentant - er urinstof. Dette er en af de grundlæggende nitrogenholdige gødning (nitrogen koncentration - 46%). Som regel brugt i foråret, men i den mest vanskelige terræn og kan betales i efteråret. At gøre dette, tager 20 g pr 1 m2. Men hvis det er nødvendigt at foretage en spray, der kan fortyndes fra 30 til 40 g pr 10 liter vand.

Men det er ikke alle aktuelt eksisterende kvælstofgødning. Listen fortsætter urinstof og calciumcyanamid. Det skal bemærkes, at det mest værdifulde, økonomisk overkommelige og tilgængelige betyder, at det er urinstof. Det er meget koncentreret gødning, der kan forårsage forbrændinger på planterne, så du skal være meget forsigtig, når du gør det i jorden.

ansøgning

Nu du orientere, hvad gødning er en kvælstof og lidt mere, vi kan tale om, hvordan man bruger dem på deres sommerhus. Husk, at fodring og antallet afhænger af typen af jord og manglen på kvælstof deri. Den bør være opmærksom på, at når du bruger en stor mængde af kvælstofgødning blomstring sker meget senere og frugtsætning kan ikke forekomme. Hvilke planter skal fodres med kvælstof? Alt undtagen lucerne og kløver. Men kravene i hver kultur til dens fodring, og dette skal tages i betragtning.

Planter med høje krav til kvælstofgødning

Denne kultur, som alle kendte og udbredt i vores kolonihaver: kål, kartofler, græskar og squash, peberfrugter og aubergine, samt en lækker rabarber. Med deres voksende behov for at gøre som en kvælstof før plantning og i løbet af vækstsæsonen. Det anbefales at anvende mindst 25 g ammoniumnitrat pr 1 m2. Helt sikkert brug for at vide, hvad kvælstofgødning hvis du kommer til at dyrke frugt og bær, såsom hindbær og brombær, jordbær, kirsebær og blomme. Det er vigtigt at bruge disse kosttilskud fuldt ud, hvis du kommer til at plante dekorative georginer og phlox, pæoner og tsiniyu, violet og lilla.

Den anden gruppe: den gennemsnitlige efterspørgsel efter nitrogen

It tomater og agurker, rødbeder og gulerødder, hvidløg, majs og persille. Blandt frugt planter kan bemærkes solbær og stikkelsbær og æble. Denne gruppe kan tilskrives de fleste årlige blomster.

Når vokser disse afgrøder er nok til at gøre kvælstof gang om året - i det tidlige forår. Dette ville være nok til at sikre, at planterne føler sig godt tilpas. Det anbefales at gøre ikke mere end 20 g nitrat pr 1 m2.

Den tredje gruppe

Denne plante med moderate krav til indholdet af kvælstof. Den anbefalede dosis - 15 g ammoniumnitrat pr 1 m2. Dette omfatter alle bladgrøntsager, løg og radiser, tidlige kartofler. Specifikke eksempler på disse grupper er alle løgformet prydplanter. Endelig er den mest krævende er bælgfrugter (nok alt 7 g gødning pr 1 m2). Det er ikke bare ærter og bønner, men også prydplanter, såsom azalea, lyng og mange andre.

Fremgangsmåderne til gødskning

Til disse stoffer i tid til at virke, skal de være rigtigt, og vigtigst af alt - tid til at lave. For at gøre dette, de bruger forskellige metoder. Den allerførste spreder. Den kan gøres både manuelt og ved hjælp af automater. Denne metode anvendes før såning, som gødningen kræves lang tid at opløse. Det andet bånd er en fremgangsmåde, hvor ammoniumnitrat eller andre kvælstofgødning bidrager snævert bånd nær anlægget på jordoverfladen eller ved en overfladisk dybde. Hvis en stærk underskud som en nødforanstaltning, bruge spray. Endelig er gødningen produceres i flydende form, der er, kan man bruge drypvanding.

Sådan diagnosticere mangel kvælstof

Forhåbentlig nu er du ikke snuble spørgsmålet "kvælstofgødning - er hvad." Billeder præsenteres på siden, viser mere levende mangfoldigheden af sådanne fodringer. Men det er meget vigtigt at forstå, når det er tid til at introducere dem i jorden, og når årsagen til dårlig vækst ligger helt i en anden. Med manglende nitrogen i første omgang observerede inhibering af vækst og gulfarvning af hele planten, især bladene. Den bør genere, og hvis farven af planterne bliver lysegul. Den allerførste tegn på, at skulle advare dig, er en gulfarvning af grænserne for ældre blade. Så visne og falde af.

Tegn på overskydende kvælstof

Nogle gange er det svært at skelne den ene fra den anden, så er der en ulempe, og en overflod af næringsstoffer. Derfor skal vi bygge videre på, hvad og hvor meget du har bidraget til jord, samt sine observationer af planter. Primært en overflod af kvælstof manifesterer sig i det faktum, at den grønne del af planten er blød og frodig, accelererer sin vækst, men de blomstrer og æggestokken er normalt halter langt bagefter med hensyn. Hvis et overskud af nitrogen større, de observerede leaf forbrændinger, og derefter deres fuldstændige udryddelse. Efter denne dør og rodsystemet.

For at opsummere

For således at optimere sine kraftværker, kan anvende organiske (gødning eller fugleklatter) eller mineralsk gødning, er det normalt mere bekvemt. Dette kan være ammoniumnitrat (nitrogenindhold - 34%) og ammoniumsulfat (21%). Du kan ligeledes være anvendelige calcium (15%) og natriumnitrat (16%). Hvis planterne oplever en stærk kvælstof mangel eller du planlægger at plante de afgrøder, som er den mest krævende af ham, er det bedst at tage en urinstof (46%). Brug gødning i det rette forhold, og lige da de er mest behov for det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.