Kunst og underholdningLitteratur

Kutuzov og Napoleon: komparative egenskaber (baseret på Leo Tolstoy's roman "War and Peace")

Romanen "Krig og Fred" er et af de mest populære og berømte værker fra det 19. århundrede, ikke kun i Rusland, men over hele verden. Han blev anerkendt af indenlandske og europæiske kritikere umiddelbart efter offentliggørelsen. Alt dette skyldes det utrolige talent af Lev Nikolayevich Tolstov, som skabte et mangesidet arbejde, der ikke har nogen analoger i litteraturen.

Denne artikel er afsat til to tegn i dette utrolige arbejde. I centrum af vores opmærksomhed vil være Kutuzov og Napoleon, hvis komparative egenskaber er af stor ideologisk betydning. Romanen forstås ikke korrekt uden at forstå disse personers rolle.

Kreativitet L.N. Tolstoy

Det første arbejde, der bragte Tolstoy berømt - en samling af "Sevastopol historier." Grundlaget for års militærtjenesteskribent under Krimkriget.

Succesen fortalte imidlertid ikke Tolstoy at begynde at skrive aktivitet, tværtimod besluttede han efter et stykke tid at starte landbrug og gik til Yasnaya Polyana. Og allerede her, efter ægteskabet, fødes de største og mest berømte værker: "Anna Karenina", "Krig og Fred", "Kreutzer Sonata", "Søndag". Samtidig åbner Tolstoy en skole for børn af alle klasser, herunder servere, skaber et specielt alfabet.

Skribentens livsrejse slutter i 1910 ved banegården. I hele sit liv forsøgte Lev Nikolaevich at forstå verden og forstå mandens rolle i den. Hans begreb om personlighed i historien afspejles i bogstaverne i romanen "Krig og Fred" (Kutuzov og Napoleon). Sammenligningsegenskaberne ved disse tegn afspejler helt forfatterens holdning ikke kun årsagerne til store begivenheder, men også selve krigen og dem, der starter det.

Romanen "krig og fred"

"Krig og fred" er en roman uden præcedenser. Dette unikke arbejde har haft succes, ikke kun inden for rammerne af de beskrevne historiske begivenheder, men også i den måde Tolstoy kunne præsentere. Sekulære modtagelser erstattes af kampscener, billeder af konger og kejsere veksler med skildring af soldater. Forfatteren skildrer alle aspekter af livet i Rusland, fra kultur til militær.

Særligt dygtigt Tolstoy nærmede sig billedet af tegnene, idet de havde foreskrevet dem til mindste detalje og den mindste karakterlinje. Hvert helt er en original person med sine egne fortjenester og demeritter. Herunder, Kutuzov og Napoleon, hvis komparative egenskaber er af interesse for os i første omgang, fremgår af romanens sider af helt forskellige personligheder. Alle deres handlinger er helt naturlige og er relateret til deres karakter og koncept i verden.

Kutuzov og Napoleon: sammenlignende egenskaber

Først og fremmest skal det bemærkes, at for Tolstoy Kutuzov og Napoleon har en klar moralsk og moralsk vurdering, der bestemmer sejr til et og nederlag for den anden. Faktisk er krigsresultatet en lovlig sejr for retfærdighed over umenneskelighed.

Derfor er disse helte imod hinanden, lige så godt kan kun modsættes ondskab. Deres udseende, tale, karakter, manerer, forventninger, oplevelser er helt forskellige. Der er ingen ligheder mellem Kutuzov og Napoleon, de komparative egenskaber (citaterne er angivet nedenfor) bekræfter kun dette.

Rolle i historien: Kutuzov og Napoleon

Tolstoy havde sin egen forståelse af historiske processer. Den store forfatter troede på, at den afgørende rolle er tildelt folket, men personligheden, der er udestående, kan ikke ændre noget.

Det er i dette koncept, at den største modsigelse mellem Kutuzov og Napoleon er afsluttet. Den russiske kommandør forsøger ikke at kontrollere, han forstår, at alt afhænger af folks magt, og hans rolle er kun at organisere og inspirere soldaterne. Tværtimod betragter Bonaparte sig selv som leder af situationen. Han forestiller sig næsten en gud og gør alt for at opfylde sit ønske om at blive verdensherre. Han er ligeglad med hans folks mening, Napoleon er ikke opmærksom på sine soldater, han er ligeglad med andre end sig selv.

"Kutuzov og Napoleon: en komparativ karakteristik" - Et essay om et lignende emne kan startes ved blot at sammenligne kommandørernes holdning til deres soldater, da dette afspejler deres holdning til deres folk. Hengiven, paternally omsorgsfuld Kutuzov og narcissistisk, ligegyldig Napoleon er hovedkendetegnene for disse helte.

Udseende af Kutuzov og Napoleon

Eksternt er Kutuzov og Napoleon så forskellige som de er internt. Kutuzov, guidet i sine handlinger af folkets visdom, er næsten altid rolig, uhyggelig, enkel i bevægelser og ansigtsudtryk. Han smiler ofte, "gammeldags" grumbling, åben og blottet for enhver form for fornemmelse. Hans langsommelighed er forbundet med forståelsen af, hvad der sker, Kutuzov ved altid, hvordan kampen vil ende, og hvad argumenterne vil føre til.

Napoleon er helt anderledes, hans billede er fyldt med løgn, skændsel og opstilling. Han er lille, fed, nøjeregnende. Hans smil er ubehageligt, og taler er fejret.

Hvordan himmel og jord adskiller sig fra hinanden Kutuzov og Napoleon, en komparativ karakteristik (bordet med citater er præsenteret nedenfor) bekræfter kun dette.

Napoleons og Kutuzovs karakter

Kutuzov Tolstoy giver folket, virkelig russisk visdom. Patriotisme, åndelig rigdom, filantropi og omsorg - det er det vigtigste i denne karakter. Han ved, at krig og død ikke kan retfærdiggøres. Derfor forsøger naturen, som er indbygget i folks magt, at forhindre en dødelig begyndelse. Kutuzov føler sin enhed med folket, han genkender sig kun som en del af en stor helhed og er underlagt historiens forløb.

Napoleon tværtimod forestiller sig en usædvanlig personlighed, vil bestemt bestemme, hvad der sker. Hvilke forskellige egenskaber i sig selv udgjorde Kutuzov og Napoleon, bekræfter den komparative karakteristik (tabellen nedenfor). Bonaparte lever kun for sig selv, han er ligeglad med antallet af ofre og andre menneskers tab, det vigtigste er at komme sig. Efter at have forestillet sig mesteren til skæbner fortsætter den franske kejser med at bryde sig om, hvordan han ser ud. Tolstoy tager sig bevidst på ham, så læseren forstår Napoleons besmittelse og ubetydelighed.

Kutuzov og Napoleon: en komparativ karakteristik. Bord med citater

Kutuzov napoleon
udseende

Ansigtet var "blødt, lemlæstet af såret", "det skinnede nogensinde lysere fra et gammeldags smil", "steg hårdt".

"Et begrænset, godt udseende fra andres ulykke", "en rund mave", "korte ben ... fede lår ...".

Holdning til ens magt

"En mand kan ikke føre hundreder af tusindvis af mennesker", "den øverstbefalendes skæbne bestemmer ikke ordre fra øverstbefaleren ... men den ubehagelige styrke, hærens ånd."

"Magt afhænger af herlighed og herlighed om sejre", siger Napoleon åbenlyst: "Magt vil falde, hvis jeg ikke baserer det på ny herlighed og sejre ...", "erobring vil hjælpe med at blive på mit sted".

Holdninger af mennesker

Modtagelse af Kutuzov titlen som øverstbefalende "... gjorde generel begejstring for tropperne ... blandt folket." Rusland ventede på nye sejre og ny herlighed fra Kutuzov. "

"Han forvirrede hele ideen om frihed fra ... hans imperium - en fuldstændig stilhed regerede ... han ønskede at lede alle til at beordre alle"

konklusion

Tolstoi skildret klart og utvetydigt Kutuzov og Napoleon. Sammenligningsegenskaber kan kort udtrykkes med en sætning: modstanden mellem godt og ondt. Og den, der gik ind på ødelæggelsens vej, fortjener ikke medfølelse eller forståelse. Det er fra disse stillinger, at han skildrer disse to store folks slag med sin idealisme, Lev Nikolaevich.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.