FormationHistorie

Krigen i det 19. århundrede i Rusland: et overblik

I løbet af det 19. århundrede i det russiske imperium var en enorm mængde af vigtige begivenheder. I løbet af disse hundrede år i staten ændret flere kejsere. Hvis i begyndelsen af reglerne i Paul I det 19. århundrede, så i slutningen - allerede Nikolai II. I denne periode blev det afskaffet livegenskab og monarki er svækket, så den stigende popularitet begyndte at erhverve kommunistiske idealer, som tillod bolsjevikkerne at komme til magten i begyndelsen af det næste århundrede. I mange henseender autoritet det regerende dynasti og bidrog til et fald i krigen af det 19. århundrede i Rusland. Nogle af dem formåede at vinde staten, i andre - måtte blive besejret. Men i de fleste af dem er det lidt, betydelige menneskelige og materielle tab.

Krigen i det 19. århundrede i Rusland: Baggrund

Velovervejet århundrede var præget af en masse intriger og konflikter i verden. Den mest intense i denne periode var forholdet i den russiske imperium og Tyrkiet. Hver stat har forsøgt at udvide sine lande- og søgrænser. I løbet af dette århundrede, har Rusland formået at blive en af lederne i den internationale arena. Europæiske stater er blevet stadig mere nøje overvåge sin højde.

Årsager til konflikt

Behandling af krigene i det 19. århundrede i Rusland gør det muligt at forstå udenrigspolitik i perioden. I løbet af denne tid, landet formået at deltage i en lang række internationale konflikter. Du kan vælge 15 krige i det 19. århundrede i Rusland. Af disse tre, blev hun besejret. Det er krigen i den tredje og fjerde koalitionen. Den første skete i 1805, den anden - i 1806-1807-m. Tredje nederlag - det er den Krimkrigen. Det varede fra 1853 til 1856. I den engelsk-russiske krig, der var en uafgjort. Således har det 19. århundrede været ret vellykket for Rusland.

Kort beskrivelse af resultater

I denne periode vores magt vandt i 11 krige. Blandt dem:

 • Russisk-persiske krig. Det varede fra 1804 til 1813. Dens vigtigste formål var at styrke positionen af det russiske imperium i Kaukasus. Under krigen var der en langvarig konfrontation mellem de to sider i den nordlige Aserbajdsjan. Det endte underskrivelsen af Gulistan-traktaten.
 • Russisk-tyrkiske krig 1806-1812. Hun vil blive afsat til det pågældende afsnit.
 • Russisk-svenske krig. Det varede to år - fra 1808 til 1809-th. Hun var også i fokus i et af de følgende afsnit i denne artikel.
 • War of femte Coalition. Det skete i 1809.
 • Fædrelandskrig i 1812. Som et resultat af Napoleons hær blev næsten ødelagt. Det var mens hun var den berømte Slaget ved Borodino.
 • Krigen i sjette Coalition. Den fandt sted i årene 1813-1814.
 • Russisk-persiske krig. Hun var forbundet med behovet for at afvise aggression provokeret af Storbritannien. Turkmenchay endte med underskrivelsen af en fredstraktat.
 • Russisk-tyrkiske krig. Det varede fra 1828 til 1829. Rusland har forsøgt at styrke sin position i Balkan-regionen og til at etablere kontrol over Bosporus og Dardanellerne.
 • Polsk opstand i 1830. Nogle gange kaldes det en borgerkrig i Rusland i det 19. århundrede. Som følge heraf blev Kongeriget Polen erklæret en del af Rusland. Den nationale befrielsesbevægelse i højre bank Ukraine blev undertrykt.
 • Polsk opstand i 1863. Adel var ikke tilfreds med proceduren i det russiske imperium i de tidligere lander i Commonwealth. Oprøret blev også knust. Politik af det russiske imperium blev endnu mere anti-polsk. Med hensyn til oprørerne blev anvendt straf og undertrykkelse.
 • Russisk-tyrkiske krig. Det varede fra 1877 til 1878. Rusland søger at genoprette sin indflydelse i Tyrkiet. Det endte med underskrivelsen af Saint Stefano fred. Han blev efterfølgende korrigeret af Berlin Kongressen ikke ind for Rusland, selv om sidstnævnte vandt i denne krig.

1806-1812 år

Hovedformålet med den første russisk-tyrkisk krig - at styrke sin position i Kaukasus og på Balkan. Grunden til det var en overtrædelse af det osmanniske rige aftaler om bevægelser i regeringen i Valakiet og Moldavien. Derudover var der truslen om invasionen af Napoleons hær. Alt dette har ført til, at Rusland løse problemet med de sydlige lande skulle være hurtig. I 1806 tog Rusland flere tyrkiske fæstninger uden kamp og besejrede flåden. I 1809 blev det første forsøg på at komme ind i verden. Men forholdene ikke var til smag af Alexander I. Derfor krigen fortsatte. Kutuzov var i stand til at vinde den. Endte russisk-tyrkisk krig 1806-1812 underskrivelsen af Bukarest fredstraktaten med Det Osmanniske Rige. Det var dog kortvarig.

Allerede i 1828 den store havn meddelt, at det ikke længere er afhængig af Rusland. Og hun understregede, at forbyde sidstnævnte til at komme ind i Bosporus. Da den russiske hær på det tidspunkt var i Bessarabien, den første militære aktion der og startet. Igen vandt den russiske. Men det har ikke forhindret det osmanniske rige fra de nye konflikter med dem.

Russisk-svenske krig 1808-1809

Hver af parterne søgt at enekontrol Finland og Botniske Bugt. Dette er den sidste af de russisk-svenske krige. Det blev støttet af russiske lande som Frankrig og Danmark. Det varede seks måneder og tre uger. Traktaten Hamina har sikret det russiske imperium og de nye territorier. Det var sammensat af Storhertugdømmet Finland.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.