FormationHistorie

Rzhev kamp under den store patriotiske krig

Når vi hører ordet "kamp", står der et slag foran os på et felt, hvor en af rivalerne i løbet af dagen bliver vinderen. Denne terminologi er kendt og forståelig. Men Rzhev-kampen var anderledes. Det omfattede en enorm tidsperiode og repræsenterede en række kampe i to år.

Rzhev-Vyazma-operationen

Den generelt accepterede tidsramme, som Rzhev-slaget tog (8. januar 1942-31, marts 1943). I disse dage var der mange perioder med rolig eller positional krig, da tropperne ikke begik offensiver.

I begyndelsen af 1942 lykkedes den sovjetiske hær at droppe Wehrmachtstyrkerne fra Moskva. Men kontraangangen, som var et af vendepunkterne i krigen, fortsatte. Budet krævede så meget som muligt et resultat. I denne region var den tyske hær af gruppen "Center".

Sovjetiske styrker på vestlige og kalininfronten måtte aflede, omringe og ødelægge denne kraft. I de første januar-dage af modoffensiven begyndte den 8., alt gik efter planen. Det var muligt at frigøre Vera, Kirov, Mozhaisk, Medyn, Sukhinichi og Lyudinovo. Der var forudsætninger for at opdele "Center" i flere isolerede grupper.

omgivelser

Men allerede på den 19. på Joseph Stalins ordrer blev en del af de angribende styrker overført til andre fronter. Især blev Kuznetsovs 1. chok hær sendt til Novgorod regionen nær Demyansk, og den 16. Rokossovsky-hær blev flyttet mod syd. Dette reducerede markant de sovjetiske troppers silt. De resterende dele havde simpelthen ikke nok ressourcer til at fuldføre operationen. Initiativet var tabt.

I slutningen af januar blev den 33. hær under kommandoen Efremov sendt til Rzhev. Disse enheder forsøgte igen at bryde igennem fjendens forsvar, men til sidst blev de selv omringet. I april blev den 33. ødelagt, og Mikhail Efremov begik selvmord.

Sovjetoperationen mislykkedes. Ifølge officielle statistikker udgjorde tabene 776 tusind mennesker, hvoraf 272 tusind var uigenkaldelige. Af sammensætningen af 33. hæren brød kun nogle få enheder ud af cirklen, det vil sige 889 soldater.

Kæmper for Rzhev

I sommeren 1942 satte Stavka sig for at beslaglægge byer i Kalinin-regionen. Først og fremmest var det Rzhev. Hæren af to fronter - Kalinin (General Konev) og Western (General Zhukov) tog igen årsagen.

Den 30. juli begyndte en anden sovjetisk offensiv. Det var ekstremt langsomt. Hvert bestået og slået stykke jord kostede tusindvis af liv. Allerede i de første dage af operationen forblev kun 6 kilometer til Rzhev. Det tog imidlertid næsten en måned at afvise dem.

Byen blev først nået i slutningen af august. Det syntes at Rzhev-kampen allerede var blevet vundet. Det var endog tilladt at indrømme forsiden de officielle repræsentanter for den amerikanske præsident, som skulle se på den sovjetiske triumf. Rzhev blev taget den 27. september. Den Røde Hær forblev imidlertid der for et par dage. Tyske forstærkninger, der besatte byen den 1. oktober, blev straks trukket op.

Den næste sovjetiske offensiv sluttede med ingenting. Tabet af Rzhev-kampen i denne periode udgjorde omkring 300 tusinde mennesker, det vil sige 60% af Røde Hærens personale i denne sektor af forsiden.

Operation Mars

Allerede i slutningen af efteråret-vinteren blev der planlagt et andet forsøg på at bryde igennem forsvaret af "Center" -gruppen. Denne gang blev det besluttet, at offensiven ville finde sted i de områder, hvor det endnu ikke var blevet gennemført. Det var disse steder mellem floderne Gzhat og Osuga, såvel som i nærheden af landsbyen Young Tud. Her var den laveste tyngde af tyske divisioner.

Samtidig forsøgte kommandoen at misinformere fjenden for at distrahere Wehrmacht fra Stalingrad, hvor i disse dage de afgørende dage af kampe kom.

39. hæren formåede at tvinge Young Tud, og det 1. mekaniserede korps angreb fjendens tankformationer nær byen Bely. Men det var en midlertidig succes. Allerede i begyndelsen af december stoppede den tyske modoffensiv de sovjetiske soldater og ødelagde den 20. hær. Den samme skæbne ventede på to korps: 2. guards Cavalry og 6th Tank.

Den 8. december, på baggrund af disse begivenheder, insisterede Georgy Zhukov på, at Operation Mars (kode navn) genoptages med ny kraft. Men ingen af forsøgene på at bryde gennem fjendens forsvar er ikke kommet til ende med succes. Trupperne under general Khozin, Yushkevich og Zygins befaling mislykkedes. Mange blev igen omringet. Ifølge forskellige estimater svinger antallet af døde sovjetiske soldater i denne periode mellem 70 og 100 tusind. Rzhev-slaget fra 1942 bragte aldrig den efterlængte sejr.

Operation Buffel

I løbet af de tidligere kampe blev den såkaldte Rzhevsky-kant, som var besat af tyske tropper, dannet. Det var en sårbar del af fronten - det var det nemmeste at omslutte det. Dette blev særlig akut, da de sovjetiske tropper tog byen Velikiye Luki i januar 1943.

Kurt Zeitzler og resten af Wehrmacht-kommandoen begyndte at bede Hitler om at give tilladelse til tilbagetrækning af tropper. Til sidst blev han enig. Trupperne skulle trækkes tilbage til linjen i nærheden af Dorogobuzh. Ansvarlig for denne vigtige operation var oberst Walter Model. Planen blev kodenavnet "Büffel", som fra tysk oversættes som "bøffel".

Tager rzhev

En kompetent tilbagetrækning af tropper gjorde det muligt for tyskerne at forlade ledgen med næsten ingen tab. Den 30. marts forlod Rigs sidste soldat dette websted, som blev angrebet i mere end et år. Wehrmacht efterladt tomme byer og landsbyer: Olenino, Gzhatsk, Bely, Vyazma. Alle blev taget af den sovjetiske hær i marts 1943 uden en kamp.

Rzhev ventede på samme skæbne. Han blev udgivet den 3. marts. Den første til at komme ind i byen var den 30. Army, der brugte lang tid i denne sektor foran og blev bemandet fra næsten nul efter de blodige kampe. Således sluttede Rzhev-slaget fra 1942, 1943. Strategisk succes førte til, at initiativet i den store patriotiske krig igen gik til Sovjetunionen.

Forfølgelsen af fjenden

Den sovjetiske hær forlod Rzhev og begyndte en accelereret offensiv på tyskernes venstre stillinger. Som følge heraf var det muligt for marts at flytte frontlinjen mod vest for yderligere 150 kilometer. De sovjetiske troppers kommunikation blev strakt ud. Avant-garde distancerede sig fra bagsiden og bestemmelsen. Fremskridtet blev bremset ved begyndelsen af en optøning og dårlige vejforhold.

Da tyskerne etablerede sig i nærheden af Dorogobuzh, blev det klart, at en hær af sådan tæthed ikke kunne besejres, og Den Røde Hær stoppede. Det næste betydelige gennembrud vil ske om sommeren, når slaget ved Kursk vil ende.

Rzhevs skæbne. Refleksion i kultur

På tærsklen til den store patriotiske krig levede 56.000 mennesker i byen. Byen tilbragte 17 måneder i besættelsen, i hvilken tid det blev ødelagt til jorden. Den lokale befolkning flygtede enten dagen før eller overlevede de tyske myndigheder. Da den sovjetiske hær befriede byen den 3. marts 1943, forblev 150 civile der.

Hvad angår estimaterne af de samlede tab af Røde Hær i mere end et års kamp, kaldte marskal Viktor Kulikov figuren på mere end 1 million mennesker.

Rzhevskaya kamp i byen omkring 300 overlevende gårde, da før kampen var der 5.500 af dem. Efter krigen blev det genopbygget bogstaveligt nyt.

Blodige kampe og store tab blev afspejlet i folks hukommelse og mange kunstværker. Den mest berømte er diktet af Alexander Tvardovsky "Jeg dræbes i nærheden af Rzhev." Mange monumenter har Tver-regionen. Rzhev kamp, et panorama museum af denne begivenhed - alt dette tiltrækker stadig et stort publikum af besøgende. I byen med samme navn er der også en mindeværdig obelisk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.