HjemlighedVærktøj og udstyr

Kredsløbet funktioner, virkemåde og indretningen DC generator

elektrificering æra begyndte ikke så længe siden, og for et par århundreder har fuldstændig ændret vores måde at leve på. Kig rundt, uanset hvor øjet falder, skal du sørge for at se nogle elektrisk apparat. Folk er så vant til de forskellige maskiner, der udfører for dem næsten alt det arbejde, illusionen opstår, selv om det altid har været. Men se bag sløret, der skjuler fra os de elektriske venner i livet proces. Lad os princip og generator enhed DC.

Lidt historie

Elektricitet blev observeret af de gamle grækere. Det er blevet observeret ejendom af rav til at tiltrække forskellige partikler. Folk troede, at denne magnetisme iboende i harpiksen. Men senere bemærket evne og andre materialer til at erhverve magnetisme. For eksempel glasset ved at gnide også begyndte at tiltrække små lyselementer: papir partikler, støv og hår. Så det blev klart, at den magnetiske effekt er forårsaget af nogle ret.

Efterfølgende i det XVIII århundrede, er der skabt prototypen på den moderne kondensator, døbt ved navn opfinderen "leydnerflaske". Denne enkle mekanisme er i stand til at akkumulere ladningen, som på det tidspunkt blev betragtet som en slags væske, mættet med fast legeme og i stand til at strømme fra et legeme til et andet med en forbløffende hastighed - et par miles på en brøkdel af sekunder.

Når et atom er blevet åbnet og dets komponenter og centrale elektroner, alt faldt på plads. Folk har forstået, at det er elektronerne, og er de afgifter, der skaber sådanne uforklarlige fænomener som elektriske udladninger. Men mens det kun var statisk elektricitet. Fra eksperimenter af Faraday og Ørsted stammer elektricitet, som vi kender i dag. De opfandt layout generatoren DC, enhed og virkemåde er baseret på fænomenet den elektromotoriske kraft EMF.

El-power bevægelse

Som floder af vand driver tiltrækning af jorden, som de ladede partikler i lederen får navigere EMF. Denne kraft er nært beslægtet med magnetiske fænomener, nemlig der er kun skiftende flux genereret af magneten. EMF er i stand til at arbejde alene i sagen, hvor det altid er tilgængelige der gratis afgifter. Metaller har denne egenskab, og saltvand.

EMF er større jo hurtigere ændrer intensiteten af elektromagnetiske bølger. Som det er kendt, magneten har to poler på alle tidspunkter. I overensstemmelse med den retning, hvori strømmen varierer med hensyn til lederen, den strøm, der løber i en leder i en eller anden retning. Positive og negative ladninger indbyrdes skabe et energifelt, som vi kalder stress, er det mere, jo mere den totale elektriske ladning af samme polaritet.

Hvad er en elektrisk generator?

Design eller maskine, der kan konvertere en mekanisk kraft til elektrisk energi kaldes el-generator. Princip og DC-generator enhed er forbundet med magnetisme. Hvis du tager den permanente magnet og krydse hans spændingsfelt dirigent, vises sidstnævnte den kraft, der tvinger til at bevæge sig i én retning, de ladede partikler - der er en aktuel. Det samme vil ske med en stationær dirigent og en bevægende magnet.

Eksperimentelt Forskerne fandt, at størrelsen af den aktuelle jo mere, jo mere:

  • Den magnetiske flux mellem polerne af magneten.
  • passage højhastighedstog af spænding.
  • Længden af de strømførende ledninger.

Hvis lederen bevæges parallelt med, at der er en strøm, derefter induktion det er ikke observeret. Fra denne stammer loven i sin højre hånd, som hjælper os til at forstå den retning, i hvilken strømmen løber. Når placeringen af højre del af kroppen med sin hånd, så den omfattede en intens magnetiske feltlinier og stor finger var bøjet og pegede på, hvor der er bevægelse af lederen, vil de resterende fire fingre vise den aktuelle sti. Magneten bevægelse vektorfelt er rettet fra nord til syd.

Arrangement med det elementære generator

Princip og simpel form DC generator enhed følgende: ramme lavet af et strømledende materiale monteret på akslen og frembringer rotation mellem magnetpolerne. Hver fri ende af rammen er forbundet til dens kontakt, har en bueformet pladetype. Sammen kontakter udgør cirkel revet i to punkter (collector). Disse halvcirkulære bevægelige kontakter er forbundet til ledende fjederbelastede børster. De tager ud for den nuværende.

I en rumlig ramme i forhold til kontakter orienteret således, at skæringen af hver halvdel sin maksimale værdi af den magnetiske flux af børsten dele på kontakterne er lukkede. Når elementer i rammen er fasen af bevægelsen i retning af - brush kontakter er åbne med samleren.

Hvis forbinde et oscilloskop, ses det, at DC generator apparat og virkemåde er således, at udlæser de vekslende halvbølger placeret på den ene side af koordinere og ændre dens værdi fra nul til den højeste og tilbage til nul. deres gentagelse frekvens afhænger af rotationshastigheden af rammen. Dette betyder, at strømmen i et sådant system bevæger sig i en retning (en konstant), men har en pulserende type.

Funktionsprincippet og indretningen DC generator

Reel konstant strømgenerator er anbragt mere kompliceret, selv om princippet om dens operation er den samme som beskrevet ovenfor. I stedet for en ramme og et par halvcirkulære kontakter har han masser af anvendelsesområde og samler kontakter. Dette forbedrer det første kapaciteten af en sådan maskine, og for det andet, udglatter rippelstrømmen, da hver ramme skaber en halv bølge, som ved oprettelse af hinanden for at danne den samlede strøm. Sådan et rotationssystem blev navngivet anker eller rotor.

magnet generator er også modificeret. Hans rolle udføres af en elektromagnet består af en spole og kerne. Ved hjælp af magneter, kan du oprette en stor magnetisk flux, som er uden for kraften i en konventionel DC. Udover mængden af strøm der let kan ændres. Den faste del navngivne stator generator.

Afhængig af maskinens drift under rotationen af akslen, mellem statoren og rotoren observeret følgende processer:

  1. Af generatoren er ikke tilsluttet belastning. I tilfælde af en sådan enkelt operation ankeret frembringer rotation deri EMF induceres, men ingen strøm i vindingen, da kredsløbet ikke er lukket.
  2. DC generator hvilket kredsløb enhed er forbundet til kredsløbet opererer i belastningen tilstand. I dette tilfælde ankeret aktuelle strømninger og der er en ny komponent - den magnetiske flux genereret af ankeret (armature reaktion). Denne strøm bevæger sig i en retning, der modvirker de vigtigste kraftlinier genereret af en elektromagnet. Som et resultat, vil den reelle EMF være lavere, dvs. generatorens kapacitet reduceres. Og jo større belastning af generatoren, jo mere energi brugt overvinde omsætningen af ankeret når akslen roterer.

At neutralisere ankeret magnetisk flux i rotoren kredsløb administreret såkaldte kompenserende viklinger, som frembringer en magnetisk flux, der svækker ankeret reaktionen.

Typer af generatorer, der producerer elektricitet konstant

Princip og DC generatorer indretning afviger i ydeevne drivkredsløb. De er:

  • Magnetoelectric. De permanente magneter bruges til at skabe den magnetiske flux. Sådanne maskiner typisk lavt strømforbrug, har en høj effektivitet, da der ikke excitation tab i viklingerne. Ulempen ved anordninger i kontrolgruppen kompleksitet.
  • Generatorer med uafhængig drivkredsløb. Denne indretning til vikling elektromagneter er drevet af ekstern strømforsyning: batteri eller generator.
  • En selvstændig ophidset DC generatorer. Sådanne enheder fodre elektromagneter på deres samme anker. Den vigtigste betingelse for selv-excitation er en resterende flux. Designet princip om handling af generatorer og ordningen af deres optagelse er en blanding, shunt og seriesnoy.

Funktionsprincippet af generatoren og en indretning af den elektriske motor

reversibilitet af elektriske maskiner princip siger, at alle motordrevne kan omdannes til en generator og vice versa. Efter alt, begge disse enheder bruger EMF induktion som grundlag for deres arbejde. Kun motoren til rotoren tilføres elektrisk strøm, som skaber magnetiske flux frastødt af de stator magnetpolerne, hvilket gør drejebevægelse.

Hvis motorakslen at rotere med en bestemt hastighed ved viklingerne i ankeret inducerede EMF vil begynde at flyde og induktionsstrøm. Kun begrænset af tykkelsen af trådene i ankerviklingen. Når en tynd tråd, så få en masse strøm fra en sådan en generator vil ikke fungere.

Hvor han fandt brugen af en konstant strøm kilde?

På trods af, at den konstante strøm kan fås ved at rette op på AC, meget udbredt jævnstrøm generator. Funktionsprincippet, kredsløbet i en sådan maskine er uundværlige i stålværker, i high-power aluminiumssmelter planter. I transportbranchen enheder opererer i elektriske lokomotiver, damper skibe. At levere de spændende viklinger af generatorer i kraftværker er også nyttige kilder til DC. Til husholdningsbrug designet dynamo strøm konstant. De kan ses på cykler, hvor de lever lysende forlygter.

konklusion

konstant polaritet strømgeneratorer gode, der kan generere elektricitet til en anden rotationshastighed. De behøver ikke at modstå en præcis frekvens, såsom for eksempel AC generator, når den skal være 50 Hz. Disse maskiner er meget bekvemt at bruge som alternative elektricitet, såsom vindmøller.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.