FormationUngdomsuddannelse og skoler

Kortvarigt geologiske karakter Emergency

Vulkanudbrud, jordskælv, mudderskred, jordskred, Rock Falls, laviner, karst fænomener med en dybgang på jordens overflade - alle disse naturkatastrofer i forbindelse med geologiske karakter af undtagelsestilstand. Nogle af de naturkatastrofer kan forudsiges, flertallet ikke kan. Men lære reglerne for adfærd under sådanne omstændigheder er det nødvendigt fra barndommen. Denne artikel kan være nyttigt at en lærer, der er en sammenfatning af lektionen livets sikkerhed "emergency geologisk karakter."

jordskælv

Pludselige skift og bryder skorpe og øvre kappe, hvilket resulterer i rystelser fra jordens overflade vibrationer over lange afstande som elastiske vibrationer - dette jordskælv. geologiske karakter af denne beredskabsplan opstår normalt i tre faser - fortshoki, de vigtigste push og efterskælv.

Presser sig selv og ventetiden mellem de to er meget forskellige. Vigtigste er kendetegnet ved den største kraft og varighed er det som regel kun et par sekunder, men folk opfatter det som meget lang. Efterskælv producere endnu mere mental chok: folk føler uundgåelighed elendighed, lænket af frygt, inaktive, og det er nødvendigt at forsvare og lede efter mere sikre steder.

kraft måling

Der, hvor de vigtigste energi frigivelse i mængden af Jordens lag, er jordskælvet. Hypocenter, eller fokusere det - fiktive punkt i kernen af centret, og projektionen af hypocenter på overfladen - epicentret omkring hvilke der er de mest omfattende ødelæggelser. Grunde er aldrig alene, hvert år den samme jordskælv indspillede mange hundrede tusinde, men de er så svage for det meste, folk ikke engang mærke til.

Det er ikke arten af de geologiske katastrofer. Punkter, der måler intensiteten af jordskælvet, bliver opkrævet af antallet af skader på overfladen. Det er den mest udbredte Richterskalaen og international skala til måling af styrken af jordskælv. En størrelsesorden kaldet karakteristikken af den totale energi af elastiske vibrationer, der forårsagede denne katastrofe.

Jordskælv i Rusland

På det område af vores land otteogtyve procent af de jordskælvsramte områder er tilstrækkelig. Den mest almindelige geologiske karakter af nødsituationer, der forekommer i Kamchatka, i Baikal-regionen i det sydlige Sibirien, Kurilerne og det nordlige Kaukasus. Beskyttelse mod sådanne katastrofer er en kritisk udfordring. Anti-seismiske hændelser er inddelt i to grupper - advarslen og gennemført umiddelbart før og under jordskælvet. Forebyggende foranstaltninger - er forebyggelse, som udføres før truslen kom katastrofe.

Forskere studerer fænomenet, hvor der er geologiske nødsituationer af naturlige karakter, afslører deres mekanismer, identificere alle forvarsel for katastrofer og udvikle prognose metoder. Og når "torden har brast", skal du blot redde mennesker - fanget i deres hjem, hjemløse. Lokaliteter og virksomheder har brug for at blive bygget under hensyntagen til den seismiske stabilitet i området - det første af alle. Ellers vil stor ulykke bringe katastrofe geologiske karakter, eksempler på armensk Spitak næppe blive hurtigt glemt. Befolkningen skal lære, hvordan man opfører sig, skal niveauet for organisering af redningsaktioner også være op til par. Advarsel-systemet - en af de vigtigste betingelser for manglen på mange af ofrene.

udbrud

I dybet af jorden er konstant aktive processer, der resulterer er vulkansk aktivitet. Eruption truede de to hundrede millioner mennesker, der bor for tæt på Sleepless vulkaner. Emergency geologiske karakter, eksempler, som vi finder selv i oldtiden (Pompeji), i forbindelse med bevægelser af magma i jordskorpen, det vil sige med vulkanisme. Magma - på græsk "tyk fløde" - en smeltet silikat masse, dvs. sten, rødglødende til opnåelse ved den højeste temperatur i dybet af Jorden.

Hvis disse masser af magma når overfladen, som følge af det enorme tryk inde udbruddet begynder, og brændende strømme af flydende sten flyde på jorden, ødelægger alt på sin vej. Dette kaldes lava, der er, magma, hvorfra der er forsvundet et stort udvalg af gasser, der ofte forgiftning alle levende ting, og tog med dem på en masse kilometer og permanent lukning af sollys askeskyer.

Vulkaner i Rusland

Karakteristiske geologiske karakter nødsituationer, såsom udbrud kan gives den fulde forståelse af karakteren af dette fænomen. I jordskorpen efter dannelsen af planeten og afkøling dannede talrige kanaler og revner, hvor magma kommer meget tæt på overfladen. Og på et tidspunkt af magmakammer, som ligger i en dybde på omkring tres kilometer som følge af det enorme pres det begynder at hælde magma. Da vulkaner dannes - fritstående bjerg, har skabt sig fra produkter af sine egne udbrud.

Der er tre typer af vulkaner: den uddøde, hvilende og aktive. Søvn er en vag trussel, fordi oplysninger om deres udbrud menneskeheden der, men lokale jordskælv under dem stadig forekomme, det vil sige, når som helst tryahnot stærkere, kan vulkanen vække. Uddøde - inaktive vulkaner, er de selv meget ofte mistet deres form. Aktiv også er en konstant kilde til fare på grund af sandsynligheden for udbrud.

Yelostounsky andre supervolcanoes

Der er supervolcanoes, ligesom Yellowstone i USA. på jorden omkring tyve sådan. De sover i lang tid - nogle gange millioner af år. Men når jeg vågner, kommer der ikke længere lokale naturlige geologiske karakter af nødsituationer. Eksempler på istider taler mængder. Det sidste udbrud fandt sted i New Zealand, syvogtyve tusind år siden. Aske dækker jorden multimeter lag dækkede også solen i et par år. Han blev løsladt i atmosfæren på omkring tolvhundrede kvadratkilometer.

koncentrationen af aske selv af konventionel vulkan er undertiden så stor, at et par dage værd af mørke om natten. Så kom natten over hele jorden, og det varede ikke dage og år. Plus tre milliarder tons svovldioxid i luften genlød over næsten hele jorden. Svovlsyre regn begyndte, hvorunder alle vegetationen var døende. Jorden mistede derefter til fem og firs procent af de arter af kun fugle. De, der bor i disse dage - en sølle femten procent af sin tidligere pragt. Og det vigtigste er, at kampen selv med den sædvanlige aktive vulkan er næsten umuligt, vækket af Supervulkan endda køre væk vil ikke arbejde - nogensinde. Prøv nu at nævne den geologiske karakter af værre end det katastrofe.

jordskred

Jordskred forekommer i vores land gennem de områder, hvor der ikke er fladhed af landskabet. Typer af geologisk karakter af nødsituationer er mange og varierede, og jordskred er ikke betragtes som den mest farlige. Selvom uventet - der. Hvorfor er det, at jorden under vægten af masserne glide ned en enorm bjergskråninger og bakker, dias, kollapse, hav, sø og flod terrasser?

Stabiliteten af hældningen er forstyrret, fordi slægtskabet af sten eller jord er overraskende mindre end tyngdekraften. Det er, når hældningen er sat i gang. Det er ikke så stor katastrofe, der dræbte tusinder af mennesker, men skaden er meget stor: hjem ødelagt, begravet kommunikation, tunneler og rørledninger ikke eksisterer, de mere elektriske netværk og telefonkabler.

Hvad er årsagen til jordskred

Faktorer, der kan forårsage et jordskred, kan være anderledes, og meget ofte denne faktor er den menneskelige aktivitet. Dette vand nedskæring af jord, ødelæggelse af vegetationen (skovrydning), eller ændre typen af plantager, forvitring og, igen, et jordskælv, der forårsager jordskred næsten altid. Der er tre typer - hurtig, medium og langsom. Kun med hurtige jordskred dræbte mange mennesker. Men der er forskelle i dybden af glidefladen: små - op til fem meter, overflade - op til en meter dyb - op til tyve meter og følgelig meget dybe - mere end tyve.

Power indblandede masse af rock-tårne, også: små jordskred tage op til ti tusinde kvadratmeter jord, stor op til en million. Men ikke kun på jorden er der sådanne nødsituationer af naturlige geologiske karakter. Eksempler bekræfter den enorme ødelæggelser af tsunamien, som oftest er dannet som følge af en undersøisk jordskred, som igen, fandt sted efter jordskælvet. Afbrydelse af sedimenter på hylden kanter er meget store. I Skotland, efter et jordskred slået ned priserne på alle rasstoyaniivosmidesyati kilometer fra kysten.

karmen

Også virkningerne af jordskælv, gryazekamennye turbulente strømninger på floder med stor kinetisk energi og hastigheden af mere end femten kilometer i timen. Power bordede også delt i grupper: hvis fjernelse af vragdele flow masser af mere end hundrede tusinde kubikmeter, er det en kraftfuld mudderskred, er der også medium - at statysyach, og svag - mindre end ti tusinde kubikmeter masserne.

Risiko for oversvømmelser i deres overraskelse, en meget hurtig vækst og varigheden af nogle gange mere end otte timer. De kan forudsige med en vis succes ved at analysere resultaterne af observationer. Bygget særlige hydrauliske strukturer og til selezaderzhivaniya selenapravleniya. Main - ikke skære træer på bjergsider uden fastsættelse rodsystem øger risikoen for logi gentagne gange.

lavine

Sne sammenbrud, en enorm masse af faldende eller glide fra bjergsiderne og trækker mere og mere vægt. I Europa handlinger befolkningen på den geologiske karakter af undtagelsestilstand er ganske målrettet, men der er en lavine hvert år ende mere end hundrede menneskeliv. Den destruktive kraft en lavine er meget høj, fordi det er mere kinetisk energi. Divideret med karakteren af deres bevægelse i springet, tuden og hældning.

Laviner dannes primært på træløse skråninger, hvor hældningen af mere end femten grader, men oftere den forekommer i tredive eller fyrre. Hvis hældningen er mere end halvtreds grader, er laviner dannet, da sneen er overøst til foden gradvist. Hastighed hun kan være ublu - mere end hundrede meter i sekundet. Forudsige lavine umuligt. Sne ophobninger i farlige områder simpelthen skudt, provokerende indsamling eller bevidst sprænge.

sammenbrud

Stejle og stejle skråninger er farlige og endda falder sammen, når fritliggende og falder store masser af sten som følge af tabet af sin integritet ved forvitring eller vand - overflade eller i undergrunden, fra de skarpe ændringer i temperatur og andre fysiske faktorer.

Provokere jordskred og cykloner og storme, jordskælv og teknologiske aktiviteter, selv den gravitationelle påvirkning af månen. I 1995 indtraf en stor jordskred i Ingusjetien, længden af et hundrede og halvtreds meter, bredde - ti, og dybde - omkring halvtreds meter, er der seksten mennesker blev dræbt. Forudsige laviner også umuligt.

efterskrift

Videnskabelige og tekniske fremskridt egnede til at blive beskyldt for det faktum, at han ikke alene kan ikke beskytte de mennesker og teknosfæren af nødsituationer og naturkatastrofer, men tværtimod, han provokerer dem. Antallet af ofre for stigningerne år-til-år på 4,3%, og ofrene for ødelæggende naturfænomener bliver større med 8,6% årligt. De økonomiske tab vokser også.

Dette problem er global. Forværring naturkatastrofer kommer fra stigningen i menneskeskabte påvirkning af den naturlige verden, irrationel brug af genstande af økonomi, forkert genhusning af folk, manglende overvågning af miljøet, svækkelse af det offentlige system for observation af arten af de fænomener, den dårlige tilstand af beskyttende bygværker, skovrejsning. Det er nødvendigt at jordskælv teknik. Først da vil folk føle sig beskyttet under den geologiske karakter af undtagelsestilstand. Kort eller kort tale om dette emne er umuligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.