HjemlighedVærktøj og udstyr

Apparatet og princippet om virkningen af centrifugalpumper. Klassifikation, karakteristika

Hvis vi betragter de anordninger, der anvendes til pumpning fluider, den mest praktiske er en centrifugalpumpe. Dette udstyr har høj ydeevne og giver et stærkt pres, men designet til alle positive træk er meget enkel. Pumpestationer og husholdning pumper, der bruges til afholdelse af autonome vandforsyning til kunstvanding eller forstadsområder, hører til denne type.

pumpeindretning

Konstruktion og drift af centrifugalpumper vil blive beskrevet i artiklen. Hvis vi betragter den første del af spørgsmålet, er det muligt at understrege, at operativsystemet element i et enkelt design består af en krop, der ligner en snegl eller en spiral. Indenfor er der en aksel og løbehjul, hvoraf den sidste er fast præcis på akslen. Key overfører rotationen af akslen til hjulet. Pumpehjulet er sammensat af to skiver og knive, som er fastgjort mellem dem.

Bladene har en buet form og rager flade side af rotationsretningen. Hvis du er interesseret i de særlige kendetegn ved centrifugalpumper, bør du vide, at kroppen er lavet af støbejern eller stål, men rotorerne er generelt lavet af polymerer. pumpehjulakslen i forskellige modeller kan udkraget eller dobbelt. I sidstnævnte tilfælde design komplementeres af lejerne. Går ud over huset og er i forbindelse med rotorakslen af den elektriske forkrøppet eller via koblingen shank fungerer som aktuator.

For at forhindre lækage af det pumpede materiale gennem åbningerne i huset, er en tætning struktur udstyret.

pålidelig tæthed

Hvis du er interesseret i indretningen og driften af centrifugalpumper, er det bedst på tidspunktet for købet til at foretrække udstyr, der har en mekanisk akseltætning. Denne mulighed har en højere pålidelighed end den pakdåse, som i øjeblikket er allerede betragtes som forældet. Mekanisk tætning sikrer fuldstændig tæthed af huset selv i det tilfælde, hvor hjulakslen forskydes. Høj pålidelighed er garanteret og vibrationer, som ikke kan undgås under drift af pumpen.

virkemåde

Når enheden og princippet om centrifugalpumper drift vil være kendt for dig, kan du købe udstyr og begynde at installere det. Men inden da, skal blive mere fortrolig med, hvad princippet om brugen af den beskrevne enhed. Således efter at motoren er startet, pumpeakslen begynder at rotere. Blades hjul, der aktiveres stof i arbejdskammeret. Væsken begynder at bevæge sig i en cirkel, at blive udsat for centrifugalkraften. Modulet af denne kraft vil være større end på de pumpede medium molekyler vil være fra omdrejningscentret. Vinder, vandet ville udstødes på løbehjulet periferi, så går til udløbet. Dette sikrer, at trykket på grund af centrifugalkraften.

Klassificering i henhold til antallet af trin

For at gøre det rigtige valg af udstyr, du har brug for at kende enheden og princippet om centrifugalpumper. Dette gælder også for klassificeringen. Opdele enhederne kan være af flere grunde, herunder om antallet af etaper. Indstillingerne kan være et-trins og etapevis. I det første tilfælde strukturen installeres kun én pumpehjul, er systemet klassisk. Hvis der er behov for at udvikle betydeligt pres, der bruger flertrinspumper, hvor flere skovlhjul monteret på en aksel. Princippet for betjeningen af denne enhed ligger i det faktum, at hvert hjul med et arbejdskammer danner et trin. Huset er udformet således, at fluidet passerer fra én fase til en anden, så længe den når udløbet.

Klassificering ved retningen af rotationsaksen

Hvis du er interesseret i de særlige kendetegn ved centrifugalpumper, skal du først beslutte, hvad der hører eller andet udstyr til hvilken klasse. Enheder kan også delt i retning af rotationsaksen. Dette indikerer, at akslen kan være i en vandret eller lodret position.

Den første mulighed er den mest almindelige grund til at lette vedligeholdelse. Den anden type involverer mindre plads til installation, da motoren er placeret under skroget. Denne type kan tilskrives de fleste af dykpumper, som er designet til at arbejde i trange forhold. Sådan en centrifugal pumpe til brønde har en ulempe, som udtrykkes i den kendsgerning, at til vedligeholdelse eller reparation af boliger vil nødt til at løfte motoren.

Klassificeringen metode til at installere pumper og deres karakteristika

Tilbud på industrielle centrifugalpumper i et bredt område, kan de afvige fra hinanden i vejen for installation. Afhængigt af de mål, der er fastsat for udstyr og betingelser for brug, skal du vælge overfladen, semi-submersible eller dykpumpe. Surface kilde placeret direkte ved siden af eller i nogen afstand fra det. Betal for sådant udstyr vil have mindre. Enheden vil altid være synlig, hvilket indikerer, at den let tilgængelighed for vedligeholdelse og inspektion. En ulempe rager situation, hvor vandstanden i kilden bør være ved eller over 8 meter relative indstilling enhed. Det er derfor med dybe brønde og boringer, vil sådant udstyr ikke virker.

Funktioner og semisubmersible dykpumper

I betragtning af industrielle pumper, er du sikker på at være opmærksom på den dykkede model, hvor akslen er lodret. En del af kroppen er nedsænket i kilden, oftest sådan udstyr, der anvendes til at pumpe væske fra pitten. Når der er behov for at pumpe fluid fra dybe brønde og brønde, der dykpumper anvendes, som under drift er ophængt på kæden eller wiren.

At indretningen fuldt nedsænket i vand. Fordi driften af centrifugalpumpen er et undervandsfartøj type er ledsaget af udsættelse for kroppen aggressivt miljø, skal det have visse karakteristika, blandt hvilke - udvendig korrosionsbestandighed strukturelle elementer, forsegling sag og elektriske dele, og forhindre muligheden for lækage af motorolie gennem pumpen konstruktion. Det sidste krav er meget vigtigt, for hvis den træder i en brønd eller boring motorolie, fjerne det ville være meget vanskeligt og dyrt.

Klassifikation pumper til vand ekstraktionsmetoden, og karakteristiske træk ved

Ydeevne centrifugalpumpe vil afhænge af kapaciteten af motoren, kan denne funktion findes i enhedens datablad. Du bør ikke spare penge ved at købe enheden med en minimumskapacitet, som i dette tilfælde, under en tung belastning udstyr vil fungere til at bære. Men denne mulighed er en af de vigtigste, når du vælger. Det er nødvendigt at betale før at erhverve mere og derefter hvilken vej vandindtag brugt en bestemt model. centrifugalpumpe ordning vil give dig mulighed for at forstå, hvilke dele er designet, dette er især vigtigt, hvis installationen arbejde, du producerer selv. Du er nødt til at forstå mere og så hvad du udstyr: pumpe normal indsugning eller selvansugende enhed.

I det første tilfælde kan vandet strømme ved tyngdekraft, mens den selvansugende model vil kunne løfte vandet til en vis dybde. Som praksis viser, er denne parameter er mindre end 8 meter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.