FormationHistorie

Kort: Kulikov kamp og dens betydning

Kort sagt, Kulikov kamp er en af de klareste sider i den nationale historieskrivning. I massebevidstheden af noget folk skal være til stede heroiske historiske episoder. Den virkelige betydning af slaget squads Dmitry Donskoy med en horde Mamaia nu under alvorligt spørgsmål forskere. Kulikov kamp var bare en anden episode af internecine sammenstød i Horde. Ikke første og ikke den sidste.

Kort: Slaget ved Kulikovo og dens forudsætninger

I anden halvdel af det XIV århundrede Zolotaya Orda desto mere tydeligt i tilbagegang. Denne tilstand, ligesom mange storstilet uddannelse, konfronteret med den fragmentering og interne stridigheder, alvorligt svækket sin militære styrke. Samtidig denne baggrund, en genoplivning af de russiske fyrstedømmer. Det nye center for den østlige slaver blev Moskva. I stridsplagede som Den Gyldne Horde kom til magten Temnik Mamay. Det første forsøg på at bryde den tårnhøje Moskva blev foretaget i 1378. Men når en horde Mamaia var opdelt i Vozja. To år senere, en formel lejlighed til Kulikovskii kamp blev demonstrative afvisning Dmitry Donskoy at øge størrelsen af den hyldest, som allerede har betalt halve århundrede Tatarisk Khans. Som svar, Horde Temnik igen begyndte at samle en hær.

Kort: Slaget ved Kulikovo

I september 1380, Dmitry Donskoy bortskaffelse hold Følge af flere fyrstedømmer af det samlede antal 50-100 tusinde mennesker. På den side Mamaia handlet direkte Horde hær, nummerering fra 60 til 150 tusind mænd og lejesoldater (genuesiske bueskytter, krukker og andre) og allierede Grand Dukes Litauen. Sidstnævnte havde en interesse i de vestlige russiske områder, og også ønskede ikke den nye højde Rusland. Stor strategisk succes prince generaler var, at de ikke fik lov til at slutte sig til de to kræfter. Dette faktum er ikke i mindst lov til at vinde kampen. Autentiske kilder beskriver meget løbet af sin forholdsvis korte. Kulikov slag fandt sted ved mundingen af Don-floden og Nepryadva. I lang tid moderne historikere tvivlede rigtigheden af denne krønike indlæg. Men i de senere år, de fleste af det videnskabelige samfund accepteret dette faktum. Ifølge de samme kilder, krøniker, blev afgørende slag efterfulgt af en kamp mellem de stærkeste helte på begge sider: Chelubey og Peresvet. Men ikke alle har denne reference. Tilsyneladende, det er bare en smuk historie af middelalderlige kronikører. Om slaget selv kendt tilstrækkelig lille. Annals hævde kun, at de russiske generaler blev brugt som et kneb svindel tatarisk kavaleri og derefter trykke hende i den bageste fra baghold regiment. Horde blev drevet tilbage til floden og dræbt.

Den historiske betydning af slaget ved Kulikov. kortvarigt

Som du kan se, denne historiske episode er fuld af hentydninger, og dets fuldstændige historiske rekonstruktion er ikke længere muligt på grund af manglen på konsekvente kilder. Værdien af slaget ved Kulikov kortvarigt udtrykke svært, men vi vil forsøge. Som et resultat af denne sejr, var Rusland ikke undslippe tandsten åg. Fyrster og yderligere fortsat at hylde i hundreder af år. var imidlertid den vigtige pointe, at Storhertugdømmet Moskva fortsatte sin sejrrige march. Dette gav rally størstedelen af russisk jord og i fremtiden at gøre op med åg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.