HjemlighedVærktøj og udstyr

Koaksial skorsten til gaskedel: installation, enhed og feedback (foto)

En koaksial skorsten til en gaskedel er en ny teknisk løsning, der har erstattet standardindstillingerne. Den bruges til varmegeneratorer med et lukket forbrændingskammer (konvektorer, gaskedler). Hovedtræk og stor fordel ved denne skorsten er, at forbrændingsluften i kedelovnen kommer ikke fra huset, men fra gaden.

skæbne

Koaksial skorsten til en gaskedel er designet til at udføre 2 funktioner på én gang:

 • Forbrændingsprodukter udadtil;
 • Sikring af tilstrømningen af frisk luft, der er nødvendig for at opretholde gasforbrændingsprocessen i kammeret.

Kedler med et lukket forbrændingskammer er normalt udstyret med en skorsten, hvis længde normalt ikke er mere end 2 m. Det skal bemærkes, at skorstenen oftest installeres på gaden gennem en væg. Mindre almindeligt er muligheden, når den tages udenfor gennem loftet og taget.

Hvis stedet i væggen, hvor skorstenen skal formodes, er placeret nær vinduet, er det bedst at placere det lige over taget. Imidlertid er det nødvendigt at montere den lodrette del af skorstenen.

Koaksiale skorstene er installeret i lodrette og vandrette stillinger. De adskiller sig kun i den måde, de er installeret på, og de fungerer på samme måde.

komponenter i

Koaksial skorstenen til gaskedlen består af følgende komponenter:

 • Flere lige rør;
 • tees;
 • rengøring;
 • Kondensatopsamler;
 • Skorstenens øvre spids;
 • Knæet (vinkel 90).

Fra de lige rør danner en skorsten. Formålet med knæet er at forbinde den horisontale skorsten med sin vertikale del og også gaskedlen.

Hvis skorstenen kun er placeret i vandret position, indeholder dets kit følgende elementer:

 • Lige rør;
 • Knæ (vinkel 90);
 • Spidsen af skorstenen (lateral).

En koaksial skorsten til en gaskedel, som alle tekniske systemer, har sine fordele og ulemper.

Fordele ved koaksial skorsten: kundeanmeldelser

 • Oxygen til støtte for forbrændingsprocessen kommer udefra og ikke fra rummet. Dette er den største fordel ved en koaksial skorsten. Dets design omfatter to rør, hvoraf den ene udfører funktionen af den ydre og den anden af den indre skal. Gennem et rør med mindre diameter er forbrændingsprodukterne udtømt - udstødningsgasser, og luft tilføres gennem det ydre rør til kedlens forbrændingskammer for at understøtte forbrænding.
 • Designet tager lidt plads, hvilket sparer meget plads i bygningen.
 • Skorstenen opvarmer den indkommende udvendige luft med udstødningsgasser, hvilket signifikant øger kedelens effektivitet.
 • Systemet er brandsikkert. Ved udluftning afkøles røggasserne ved at luft kommer ind i forbrændingskammeret i den varmegenererende enhed, hvilket reducerer risikoen for en mulig brand. Det er ikke nødvendigt at producere yderligere isolering af skorstenen ved brug af vanskelige brændbare materialer.
 • Let installation.

Et sådant skorstenssystem kan installeres på følgende typer kedler:

 • På gas;
 • På fast brændsel
 • På flydende brændstof.

Ulemper ved koaksiale skorstene

Frysning. Ifølge brugerfeedback er dette den vigtigste og alvorlige fejl i den installerede skorsten. Dens første modeller, der optrådte på markederne, blev ikke designet til lave driftstemperaturer (-15 - -30 ° C), hvilket kan forårsage frost i varmegeneratorens struktur og svigt. En koaksial skorsten til en gaskedel (billede præsenteret i artiklen) var beregnet til lande med et mildere klima.

Men ikke alle eksperter er så kategoriske. Efter deres opfattelse er hovedårsagen til frysning af en sådan skorsten en forkert opvarmningsteknisk beregning. Hvis skorstenen er korrekt valgt, fryser den ikke.

Ved montering af en lodret koaksial skorsten er der et problem med at samle kondensat. Da denne ulempe er kendt af producenter, er visse modeller udstyret med en kondensatopsamler.

Installationsarbejde

Ved uafhængig montering af koaksial skorstenen er det nødvendigt at gøre sig bekendt med producentens anvisninger og overholde alle anbefalingerne:

 • Under installationen skal kun de materialer og komponenter, der er blevet inspiceret i statsstøttekontoret, anvendes Det er strengt forbudt at foretage ændringer i skorstens design og konfiguration.
 • Når du udfører arbejde, skal du bruge materialer, der ikke er ejet af skorstensproducenten, er strengt forbudt. Alle nødvendige ekstra komponenter bør kun købes i et specielt servicecenter.
 • Alle dele af skorstenen er forbundet og testet for røggaslekkage.
 • Det er forbudt at anvende fugemasser og limforbindelser.
 • Dockingrør i tykkelsen af væggen er forbudt. Fællesstedet bør sikres uden for grænserne.
 • Installationen af en vandret koaksial skorsten udføres (medmindre andet er angivet af kedlerproducenten): For kondenseringsenheder 2-3 ° mod den, for den klassiske udgave 2-3 ° fra den, for at fjerne kondensat og forhindre indtrængen af sedimenter i kedlen.
 • Længden af denne skorsten afhænger af kedlemodellen, skorstenens kompleksitet.
 • Det er forbudt at føre skorstensudtagningsudstyret under jordoverfladen i vindueskomfuret i halvkælderbygningen.
 • Det er vigtigt at huske, at under driften af skorstenen er alt ansvar for opsplitningen og mulige ulykker tildelt installatøren.

Sekvens af installation

Skorstenen er fastgjort til kedlen, og værelserne er taget ud. Alle unødvendige og brændbare genstande skal fjernes før arbejde.

Installationen af gasskedlens koaksiale skorsten begynder med valget af placeringen for varmeenheden og skorstenen. En gaskedel og en koaksial skorsten er bedre at kunne installeres sammen. Den bedste mulighed, når skorstenen er placeret over kedlen, er 1-1,5 m. Om nødvendigt kan skorstenen forlænges, men under hensyntagen til, at knæene ikke var mere end 2, og deres samlede højde ikke oversteg 3 m.

Nu kan du begynde at bore huller med den ønskede diameter (indenfor 11 - 12,5 cm).

Endvidere forbindes rør og udløbs halsen på kedlen selv. Til dette anvendes en klemme, som er fastspændt på begge sider med bolte.

Den næste fase af arbejdet er montering af skorstenen i den krævede konfiguration. Klemmer bruges til alle tilslutninger. Skorstenen, der kommer ud i rummet, skal have en lille tilbøjelighed til at fjerne fugt (kondens).

Dette afslutter installationsarbejdet . Det er kun for æstetik at bære dekorative foringer.

Hvordan vælger man?

Når du vælger, er det først og fremmest nødvendigt at være opmærksom på anbefalingerne fra kedlerproducenten. I nogle tilfælde accepterer servicecentrene ikke udstyr til garanti på grund af installation af en koaksial skorsten, der ikke anbefales til denne kedel.

Funktionen af koaksial skorstenen er ikke blot at give røggasudløbet, men også indtaget af ilt udefra, af den grund er pålideligheden af dens drift meget vigtig. Vi tilbyder at overveje de testede udenlandske mærker: Baxi, Vaillant, Viessmann, Navien.

Coaxial skorsten Baxi

Den er lavet af rustfrit stål og højstyrke polymer materiale. Standardsættet indeholder et skorstensrør med en længde på 1 m, en 90 ° albue, et vindtæt hovedstykke, dekorative ringe. Hvis det er nødvendigt, kan du købe en forlængerledning. Man bør huske på, at en koaksial skorsten til en gaskedel Baxi, hvis længde er op til 1 m, kræver installation af en indsnævring af membranen på kedlens kanal. Dette er nødvendigt for at kompensere for kraften, da kedelventilatorens kraft beregnes for en bestemt længde af skorstenen (5 m). Hvis der ikke er nogen membran, vil en for stor mængde luft komme ind i forbrændingskammeret, hvorved kedlens effektivitet reduceres. For at undgå frost er koaksialrøret installeret, så dets fremspring fra væggen ikke er mere end spidsens længde. Når skorstenens længde overstiger den ønskede størrelse, overskydes overskuddet fra indersiden.

Skorsten coaxial Vaillant

Koaksial skorsten til gaskedel Vaillant er inkluderet i sæt af varmelegeme i dette firma. Korrespondancen mellem dimensionerne af dyserne er nøglen til kedlens succesfulde og langsigtede drift. Desuden kan sådanne skorstene købes separat til kedler fra andre producenter.

Skorsten coaxial navien

Den koaksiale skorsten til gaskedlen Navien fra det koreanske firma har perfekt bevist sig på markedet for varmeudstyr. Den er tilgængelig både til væg- og gulvkedler, hvis effekt er op til 75 kW. Prisen på den koaksiale skorsten "Navian" er lavere end den for europæiske konkurrenter, men kvaliteten af ydeevnen vurderes af anmeldelserne, men ikke ringere end dem.

Koaksial skorsten til gaskedel viessmann

Dens fordele:

 • Naturlig opvarmning af det absorberede ilt i vinterperioden.
 • Udgifterne til skorstenen og dens installation er meget billigere end andre typer.
 • Det tager mindre tid at installere skorstenen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.