Kunst og underholdningKunst

Kiprensky portræt af Pushkin. "Sig selv i spejlet, ser jeg ..."

Vurdere det fulde omfang af den store kreative personlighed - en opgave ofte umuligt, især for hans samtidige. Udtryk betydningen af Pushkin geni hjælp af kunst, mange kunstnere forsøgte.

Blandt dem - Orest Adamovich Kiprensky. Portræt af Pushkin malet af kunstneren - et sjældent eksempel på den smukke mesterværk af den romantiske æra, som har en tidløs værdi.

romantisk portræt af master

Painter klassisk akademisk skole, født i 1782, var den uægte søn af en russisk godsejer. Kiprensky blev en af de første russiske kunstnere, der fik anerkendelse i Europa nu. Kunstakademi i Firenze beordrede sin selvportræt, har til huse i Uffizierne. Kunstneren døde i 1836 i Rom, som professor i Imperial Academy of Arts i St. Petersborg, et medlem af Napoli Academy.

Legacy Kiprensky forskellige i kunstnerisk værdi. Det har malerier på mytologiske emner, fuld af overdreven sentimentalitet. Men det bedste stof - en kombination af udestående kunstneriske færdigheder og subtil psykologi. Portrætter af kunstnerens plejefar - AK Schwalbe, en helt af Anden Verdenskrig EV Davydov, digter VA Zhukovsky, fabulist IA Krylov - en sand Kiprensky. Portræt af Pushkin - en af de højeste stiger kunstnerisk herres talent.

Hver af Tsarskoje Selo Lyceum

Poet og journalist Baron Anton Antonovich Delvig (1798-1831 gg.) Var en af de nærmeste venner i Pushkin. De satte pris på Lyceum gange poetisk talent og personlige egenskaber af hinanden. Delvig hurtigere end de andre forstår alle storheden i Pushkin litterære geni. I 1827, beordrede han for et billede af hinanden, og det er i hans hjem skrev Kiprensky portræt af Pushkin. Delwig komponere sørgedigte og idyller blev et eksempel for de unge Pushkin, og det er i høj grad bestemt af dannelsen af den store digter.

Tidlig død Anton Antonovich rystede god ven. Pushkin tog sig af de efterladte familie og til slutningen af livet mindede Delvig i vers. Han har ikke glemt det billede, som er skrevet af Kiprensky. Portræt af Pushkin videregivet til arvinger Delvig og var værd en masse penge derefter. Men Alexander købte den til sin død holdt hjemme.

"Minut - og poesi vil flyde frit ..."

Digteren skildrer taljen, i en streng sort jakkesæt med en kappe kastet over skulderen med plaid foring. Hands on Napoleons foldet over brystet. I baggrunden statuette muse af lyrik Erato med en lyre i hans hænder. Ansigt og hånd med de legendariske lange negle dækket stærkere og straks tiltrukket sig opmærksomhed.

Mange kalder dette portræt monument. Der er alle de attributter af monumentalitet og højtidelighed: en majestætisk positur, tegn, der tilhører en høj kunst. Men ikke kun søgte det Kiprensky. Portræt af Pushkin er meget dybt i deres indhold. Ifølge digteren - sind og livserfaringer, inspiration og ukuelige natur, bevidstheden om hans talent og uafhængighed.

Meget ses i form, så vi - efterkommere, der kender skæbne geni. Portræt Kiprensky Pushkin skrev, at digteren havde levet i ti år. Dette årti har medtaget hidtil usete kreative ups boldins og store intentioner, forblev uopfyldt. Ahead - en lykkelig familie under og finansiel uro, ærbødig tilbedelse af den ene og den onde had til andre. Det vil være smertefuld død, og stor udødelighed. Er det ikke det, vi ser i visningen af Pushkin?

"Du genskabt, guiden søde,

Mig, kæledyrsvenlige mus ... "

Dem, der har set digteren levende fejrede forbløffende præcision af førerne af børsten, der skrev et portræt af Pushkin. Kiprensky stand til at formidle alle nuancerne i det ydre af digteren og hans store hjerte. Digteren far, Sergey Lvovich, kaldet et udtryk for selve essensen af at male den udvendige og åndelige indhold i sin store søn.

Udseendet af digteren var kendt for masserne på det tidspunkt kun på en lille ungdommelige portræt, der er knyttet til den første udgave af "Fangen i Kaukasus" (1822).

Portrætter af Pushkin (Kiprensky og Tropinin - udestående mestre) blev skrevet om den samme tid. De gav den russiske læseren kan se udseendet af deres idol. Med disse indgraveringer blev gjort op, vil snart blive vist i mange hjem i Rusland og uden for landets grænser. Det fremmede begyndte at lære dem digteren.

Portræt af Vasiliya Andreevicha Tropinina var yderst otsenon samtidige. Svarende til det arbejde Kiprensky samlede højde af den kunstneriske billedet, blev han udmærker sig ved større intimitet og romantisk poesi. Dette portræt blev bestilt af Pushkin selv til en gave til en ven - S. A. Sobolevskomu, og bør understrege den indre værdi af den romantiske æra af privatlivets fred. Men det ligner en digter først og fremmest bærer af ophøjede ideer, blottet for mental dovenskab og salig fred.

Levende Pushkin

Pushkin kunne lide at joke om hans "arapskimi" ansigtstræk, og endda et portræt Kiprensky han virkelig kunne lide, og troede, at han var smigrende kunstneren hedder "guiden rart." Men værdien af master mesterværk er svært at nedtone. Kiprensky skabte ikke blot en inspireret billede af et geni, han viste et billede af en mand med et vanskeligt og stressende liv, hvis sind og arbejde lagde grunden til moderne sprog og kultur for fremtidige generationer af vores folk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.