TravelingTips til turister

Khatyn Memorial Complex: hvor det er, hvordan det ser ud

Den store patriotiske krig forlod et forfærdeligt mærke på det hviderussiske land og i alle dens indbyggeres hjerter. Om det, og til denne dag ligner mange monumenter, der er opført på hele republikkens territorium. Men måske er den mest berømte og populære blandt turister stedet i det logiske distrikt i Minsk-regionen, hvor Khatyn- mindesmærket ligger. Han blev et symbol på Sovjetfolkets store tragedie og uendelige mod, som formåede at forsvare deres uafhængighed i en dødelig kamp.

Hvordan det var

1943 år, 22. marts. I en lille landsby Khatyn (kun 26 husstande) sprængte fascisterne og begyndte at køre alle sine indbyggere til kollektive gårdskur. De var gamle mænd, kvinder, børn, som ikke vidste, at natten før guerrillerne havde fyret ved den tyske motorcade og dræbt officereren. Skuret blev doused med benzin og sat i brand. Folket i det begyndte at kvælge med røg. De skubbet døren og løb. Forældre forsøgte at redde børnene, men alt var forgæves. Fascister skød alle, der formåede at komme ud af laden. 149 civile døde på den frygtelige dag. Og selve landsbyen blev brændt til jorden, og nu peger kun mindesmærket på stedet, hvor Khatyn ligger.

Lev vidner til tragedien

Kun fire børn og en voksen formåede at flygte da. To piger nåede roligt til skoven, hvor de fandt bønder fra en nærliggende landsby. Men snart blev de dræbt i fascisternes ødelæggelse. Khvorosteni - det sted, hvor Khatyn er beliggende - tjener som en påmindelse om de seks hundrede og otteogtredive landsbyer, hvis indbyggere også blev brændt i live.

Den syv årige Vitya Zhelobkovich dækkede sin krop med en døende mor. Han lå under liget, indtil tyskerne forlod og forblev i live. Og den 12-årige Anton Baranovsky, der blev såret i benet, blev straffet af straffe for de døde. Drengene blev samlet op og efterladt bønder fra nabobyer.

Fra voksne flygtede kun Joseph Kaminsky, en lokal smed. Den halvoghalvtreds gamle mand vågnede midt om natten og fandt sin søn. Men et sår i maven og alvorlige forbrændinger var dødelige. Drengen døde i sin fars arme. Denne smedefigur stiger på vej til det sted, hvor Khatyn-mindesmærket er placeret.

Opførelse af komplekset

Beslutningen om at fortsætte hukommelsen til de belarussiske landsbyer, som blev ødelagt af fascisterne, blev taget i 1966. Snart annoncerede de en konkurrence om det bedste projekt, hvor arkitekterne Levin L., Gradov Yu, Zankovich V. og billedhugger S. Selikhanov vandt sammen. Sammen kom de op på en model af Khatyn-komplekset, hvor der udover selve landsbyen findes flere indbyrdes forbundne udstillinger.

I sommeren 1969 fandt den højtidelige åbning af mindesmærket sted, hvor hele det sovjetiske land deltog. Og siden da er det en af de mest fantastiske monumenter til krigsofrene.

Placering af Khatyn mindesmærke kompleks

Hvor er monumentet? Næsten hver voksen i Hviderusland besvarer dette spørgsmål.

Highway Minsk-Vitebsk, den 54. km. Umiddelbart ved indgangen er der en fotodokumentarisk udstilling, i hvert af de fire rum, hvoraf der er utænkeligt bevis for fascisternes grusomheder.

I midten af den første del af mindesmærket, som er et opbygning af landsbyen Khatyn, tårne "uovervundet mand". Denne seks meter bronseskulptur, den eneste i komplekset. Til hendes højre er taget af skuret, hvor folk brændte i live. Til venstre er en massegrave med en hukommelseskrone og brudte ord: omdannelsen af de faldne og levende til hinanden.

En del af komplekset, hvor landsbyen Khatyn ligger

Udviklerne af mindesmærket har placeret på dette område 26 symbolske værfter. På stedet for hvert hus er der en udskåret logstruktur og en obelisk der minder om en skorsten med et tegn (det viser de døde navne) og en klokke. Sidstnævnte kalder på samme tid to gange om minuttet. Porten, der fører fra gården til gaden, udlagt med gråplader, er altid åben (et tegn på de døde herres hjertelighed). Billedet suppleres af fire symbolske brønde installeret på grund af deres virkelige eksistens.

"Kirkegård af landsbyer"

185 aske, i midten af hver - flammens sprog og urnen med jorden. Og navnet på landsbyen og distriktet hvor den var placeret. Efter krigen i Hviderusland blev 186 bosættelser ikke genoprettet, herunder Khatyn (hvor hele mindesmærket ligger). Om dem og minder om den eneste "kirkegård i landsbyer" i hele verden.

Et andet element i komplekset er "livets træer", hvor navnene på 433 landsbyer slås ud, som i krigsårene lider samme skæbne. Men i modsætning til den første blev de genoplivet til livet.

Til minde for alle de døde hviderussere

Lige så vigtigt er den del af Khatyn-komplekset, hvor "Remembrance Wall" og den Evige Flamme er placeret.

Martyrdom under krigen blev taget af hver fjerde indbygger i republikken. Dette minder om de fire uddybninger ved siden af den evige flamme: kun tre af dem, som et symbol på overlevende, vokser birker. Og på "Hukommelsesmuren" er navnene på masseudslettelsen af mennesker og koncentrationslejre blevet slået ud - der er kun 260 af dem.

Hvordan kommer man derhen

Fra Minsk til stedet "Khatyn", hvor den historiske og mindesmærke kompleks er placeret, kan du tage en sightseeing bus. For at gøre dette skal du kontakte rejsebureauet (bureau). Du kan købe billetter på stationen. Fordelene ved denne mulighed er, at turen bliver ledsaget af en historie om en professionel guide.

Der vil ikke være nogen problemer for dem, der beslutter at komme til Khatyn på egen transport. Skiltene angiver tydeligt vejen, og informationen på det officielle site giver dig mulighed for at blive bekendt på forhånd med driftsformen for den fotodokumente eksponering og det interaktive kort over komplekset.

Ikke langt fra Khatyn-mindesmærket er der sine grene: Dalva (på stedet for den brændte landsby) og Kurgan of Glory (dedikeret til afslutningen af operationen for at befri republikken fra fjenden).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.