TravelingRejsetips

Byen Yaroslavl, den Assumption Cathedral. Assumption Cathedral i Yaroslavl

I Rusland er der mange templer. Nogle overraskende for sin skønhed, med den anden knyttet de mystiske legender, og nogle er gemt i dens vægge relikvier af den ortodokse verden. Assumption Cathedral i Yaroslavl bygget for nylig på stedet af et gammelt tempel - de ældste stenbygninger i byen. I løbet af de otte århundreder af sin eksistens, har det gentagne gange blevet ødelagt og genopbygget. I dag er Assumption Cathedral i Yaroslavl - en smuk og majestætisk skelsættende, tiltrækker i deres vægge borgere og pilgrimme fra andre steder. Vi lærer mere om historien om denne fantastiske tempel, samt helligdomme, lagret inden for dets mure.

Oprettelse af Assumption Cathedral

Assumption Cathedral af byen Yaroslavl - er den ældste lokale sten bygning. Hans alder er kun lidt mindre end for selve byen. Hvis Yaroslavl, en af de ældste byer i landet, fejrede sin årtusinde i 2010, Cathedral of the Assumption allerede umådeholdent otte århundreder. Selvfølgelig er dette handler ikke om kirken i sin oprindelige form, da det blev genopbygget mange gange, og hans nuværende udseende bærer megen lighed med originalen.

Så forestille sig en ung Yaroslavl. Assumption Cathedral blev den vigtigste tempel i byen, og den første mursten arkitektoniske konstruktion, adskilte sig fra andre kirker i det nordøstlige Rusland. Dens konstruktion begyndte i 1215 på foranledning af prins Rostovskogo Konstantina Vsevolodovicha. Og fire år senere blev indviet biskop Cyril.

Traditionelt er det byens vigtigste tempel, han opkaldt til ære for den antagelse Vor Frue. Bygget af røde mursten, blev det dekoreret med udsøgte hvide sten udskæringer, døre var dekoreret med forgyldte kobber, og gulvet er dækket med farvede majolica fliser. På den generelle udseende og interiøret foreslå nogle arkæologiske fund.

Historien om katedralen

Men længe beundret Yaroslavl Cathedral of the Assumption - i 1237 blev kirken hærget og brændt hær Batu. Så det mistede de fleste af sine hellige relikvier og luksuriøse finish.

Efter denne begivenhed, templet har tre helt eller delvist ødelagt af brande. Den første af disse fandt sted i 1501, hvilket resulterede i domkirken kollapsede hvælvinger. Så begyndte alle borgere at genopbygge helligdommen. På dette tidspunkt, folk fandt ukorrupte resterne af Prins Vasily og Konstantina Vsevolodovichey, som tidligere var blevet begravet her. Efterfølgende er disse relikvier blevet den mest værdifulde levn af katedralen. Templet genopbygge på samme sted og gennemførte indvielsen.

I det XVII århundrede. lille katedral blev ikke stort nok til den hastigt voksende by, som på daværende tidspunkt var den Yaroslavl. Det blev derfor besluttet at nedrive den og bygge en ny kirke i stedet - fem kuppel, med en høj klokketårn. Konstruktionen blev udført i tre år - fra 1643 indtil 1646-th.

Men i det samme århundrede blev domkirken ødelagt af brande to gange (i 1658 og 1670.). Efter at de var nødt til at udføre store arbejde for at genoprette kirken.

Over tid blev kirken gentagne gange udsat for en større operation, men det er primært beskæftiger sig med det udvendige udseende, intern maleri og udsmykning forblev stort set uændret.

I 1788 blev byen centrum for bispedømmet, og Cathedral of the Assumption (Yaroslavl) fik status af en katedral. Naturligvis blev dette fulgt op af en markant udvidelse og udsmykning af templet. Til den centrale bygning af Katedralen tilføjede to varm tronen.

I 1836 installerede en ny fire-differentieret klokketårn at erstatte den gamle, telt. Et par år senere, blev kuplen dækket med guld - for første gang i byens historie. i templet Der var også utroligt smukt og meget værdifuld ikonostase af fem lag.

Assumption Cathedral i det tyvende århundrede

Svært tyvende århundrede har bragt mange tests katedral, det har lidt den skæbne mange templer under forfølgelse af kirken. I 1918 blev bygningerne meget beskadiget under beskydning under undertrykkelse af hvide Guard oprør. , På sognets donationer lykkedes det dog at komme sig.

Efterfølgende fraktur ikke falde. I 1922 sakristiet af katedralen beslaglagt mange værdier, og bygningen blev overført til arbejdsmarkedet. Syv år senere blev den storslåede klokketårn nedrevet, og i lokalerne i templet arrangeret til opbevaring af korn.

Og i august 1937 Assumption Cathedral i Yaroslavl, den ældste arkitektoniske monument, blev nådesløst blæst op, og hvor det blev sat park.

Opførelsen af den nye Cathedral of the Assumption

Ideen om at genskabe Assumption Cathedral i stedet for den ødelagte tempel blev først godkendt i 2004. Projektet blev overdraget til arkitekt for Moskva Alexey Denisov. Patron af byggeriet blev kendt forretningsmand Viktor Tyryshkin kapital. Han har investeret i opførelsen af templet af private midler, hvilket gør en virkelig generøs gave til byen. Det valgte projekt trak dens omfang og monumentalitet. I 2005 Metropolitan af Smolensk og Kaliningrad Kirill lavet en indvielse af grundstenen.

Opførelsen af templet varede fire år og sluttede i 2010. I dette tilfælde selve konstruktionen skabt kontroverser, især kritiseret af sin størrelse og det faktum, at det kan ændre det overordnede udseende af byen. Men, trods alt, templet stadig blev genopbygget i sin historiske placering.

Højtidelig indvielse af katedralen

Genåbning bygget Assumption Cathedral, Yaroslavl på en stor måde fejrede sit årtusinde. Indvielsen af templet faldt på den tredje dag af festlighederne. Betydelig begivenhed samlet inden for murene af domkirken er mange troende, og udsende ceremonien på skærmen, fastsat af kirken.

Indvielse afholdt patriark af Moskva og Hele Rusland Kirill. Og ifølge den officielle afslutning af tjenesten gav han templet billedet af hellige Jomfru.

Assumption Cathedral i dag

I øjeblikket, katedralen dækker et område på omkring to tusinde kvadratmeter. Dens lokaler er på en og samme tid, er der mere end fire tusinde. Folk. Over katedral stiger semidesyatimetrovaya klokketårn. I kælderen er et museum, refektoriet, hallen og katedralen af ærkebiskoppens kamre.

Og selv om i den gamle bydel er der masser af andre kirker, kan denne kirke virkelig være stolte af Yaroslavl - Cathedral of the Assumption, samt otte århundreder siden, den rummer den sande storhed den ortodokse kirke.

tempel helligdom

Hellige relikvier, tiltrækker troende fra forskellige steder i Assumption Cathedral (Yaroslavl) - relikvier af Prince Basil og Constantine. Alligevel her er en liste over Yaroslavl ikoner af Guds Moder. Fra Feodorovsky tempel transporteret her relikvier af St. Prins Yaroslavl - Theodore og hans sønner David og Constantine.

Separat, skal det siges, at domkirken er udsmykket med flisebelagt port ikon. Det er den største i verden - dens område er lig med syvogtredive kvadratmeter. For at skabe et ikon, urbane håndværkere brugte mere end tusind fliser.

Det indre af katedralen

Assumption Cathedral (Yaroslavl) er smuk, ikke kun eksternt. Det indre af kirken imponerer med sin pragt - det er lyst og glad. Den bløde stearinlys, ansigter de hellige så ned fra ikoner højtidelige stilhed regerende i væggene i huset, tilbyde at reflektere og vende deres tanker til gode. Og selv om dens vægge ikke indånder gamle dage, og kuplen af mousserende kanalen er ny, betyder det ikke mindsker følelsen af hellighed, som fylder luften selv i domkirken.

Antallet af ikoner vokser hvert år, og koret er en af de bedste. I templet er der et sted for de yngste sognebørn - er udstyret særlige børneområde, hvor børnene kan vise og slappe af, mens deres forældre kommunikerer med Gud.

Adresse og timers tjeneste

Mange pilgrimme og besøgende til byen bare brug for at vide placeringen af Assumption Cathedral (Yaroslavl). Temple Adresse: Kotorosl dæmning, 2/1. For at komme til byen Moskva kan være busser og tog, som afgår fra Yaroslavl station.

I modsætning til mange andre kirker, er tjenesten i domkirken afholdes hver dag. Morning liturgi på hverdage starter ved 8:00 (og i weekenden - det er udført to gange: på 7:00 og 9:30). Aften tjeneste begynder kl 17:00.

Andelen af denne herlige tempel faldt mange prøvelser og ødelæggelse. De forfulgte ham lang historie. Ikke desto mindre, i dag katedralen er smukke og majestætiske inkarnation af den ortodokse tro og inden for dets mure, som før, lyden oprigtige bønner og højtidelige hymner vækker sognebørn de fleste gode følelser og tanker. Og for pilgrimme besøger Yaroslavl, den Assumption Cathedral bliver det vigtigste punkt i attraktion.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.