SundhedSygdomme og betingelser

Intervertebral brok: symptomer, diagnose, behandling

I stigende grad i dagens verden, folk klager over rygsmerter. Hvis dit arbejde indebærer tunge løft eller sidde-det, eller bruge en masse tid bag rattet, så får du til en zone med risiko. Oftest denne livsform fører til sådanne sygdomme som diskusprolaps diske. De kan forekomme i lænden og i bryst eller livmoderhalskræft.

Vores rygsøjle er en kæde af ryghvirvler forbundet artikulære processer og intervertebrale placeret derimellem bløde skiver sammensat af fibrøse ringe og nucleus pulposus. På grund af at køre fleksibilitet og deres evne til at "hoppe" vi kan nemt bøjes og ændre kropsstilling. Alt dette er forseglet med en kraftig muskuløs ramme, der fastsætter ryghvirvler. Spine gennemsyret spinal nerver , der kommer fra rygmarven og strækker sig mellem ryghvirvlerne. Muskulære ramme, forhindre bevægelse af intervertebrale skiver i den side af midten, beskytter tynde bundter af nervefibre fra skade på hvirvlerne.

Men der er situationer, hvor den muskuløse ramme ikke kan klare sin opgave og derefter vertebrale disk "falder" fra den samlede kæde. Blandt disse situationer kan identificeres:

- stærk kompression belastning, det vil sige, løfte vægte. Det kan være en stor vægtløftning mænd og kvinder, der bærer tunge poser. Husk, at du ikke kan løfte tunge ting, bøjning tilbage. Du er nødt til at sidde ned, tage en belastning op og ryggen lige. Så du reducere belastningen på rygsøjlen tidobbelte. Desuden er en stærk trykbelastning på rygsøjlen skabt og når iført højhælede sko;

- langsigtet kompression belastning på rygsøjlen. Således er den ekstra stress, når en person konstant sidder hviler på lænden, især hvis det sidder bag rattet. Ja, i dette tilfælde, er det også suppleret med kropsbevægelser op og ned;

- dreje overkroppen til siden, især skarpe. Som ung mand stærk muskuløs ramme, og sådanne bøjninger muskler spændte, holde ryghvirvler mod forskydning. Men med alderen, fibrene i musklerne mindre, og derfor er der risiko for en diskusprolaps intervertebral krop med en skarp bevægelse. Det bør erindres, at i halshvirvel er mere mobile, og selv en mindre hals skarp sving kan banke drev her;

Når den intervertebrale skive kommer ud af ryghvirvler, det brister og opslag. Når efter nogen tid disken størkner, begynder det at udgøre en signifikant trussel mod nervefibre, som sprængningen disk størknet masse er ikke kun konstant rører nervefibre, beskadige dem, og forårsager en masse smerte, men er i stand til at skære de nerver, der kan føre til parese. Hvis fremspringet af brok indtraf i rygmarvskanalen, så det kan beskadige rygmarven og forårsage lammelse.

Intervertebral brok: symptomer

Blandt symptomerne på denne sygdom især skarp smerte i restudy af ryghvirvel. Ofte patienter klager over prikken, følelsesløshed i hænder eller nogah.Ot hvad der præcist Spine påvirket, symptomerne er noget anderledes.

Lumbal brok: symptomer

Der er smerter i lænden, og hele længden af iskiasnerven. Den iskiasnerven er den største i vores krop. Det overfører signaler fra ryggen til musklerne i hofter og ben, hvilket giver følsomheden af disse dele af kroppen og korrigere deres bevægelser. Hvis derfor offset ryghvirvel i lumbosacral rødder klemt iskiasnerven smerter vises på sin kurs, forstyrret følsomhed, opstår parese.

Smerte kan irragirovat i separate dele, hvorigennem iskiasnerven, fx i skinnebenet, popliteal region. Oftest patienter klager over smerter i lumbosacral, sæderegionen og bageste lår. Der er klager over smerter i foden.

En abnormitet følsomhed enkelte områder, fx tå, eller en lille del af låret. Nogle gange er det kommer til et fuldstændigt tab eller forvrængning i form af en stærk brændende eller kulde, prikken.

Parese - en lettere lammelse. De særligt udsatte for mund, tæer på fødderne. Patienten kan ikke komme op på mund sok, og i den liggende stilling ikke er i stand til at trække foden. Fingrene på den skadede fod parese dårlig flytte. Krænkes funktioner bækkenorganerne - urin (eventuelt delvis) af urin, fæces, og undertiden tab af styrke.

Fra flere forskellige lumbal thorax intervertebral brok. Symptomer på sygdommen - det er en smerte i afsnittet fra taljen til halsen. Symptomer: udtalt intercostal neuralgi, svimmelhed, prikken eller følelsesløshed i de øvre ekstremiteter, især hænder og fingre, deres parese. Ofte kan smerten blive givet i de indre organer og skabe en illusion af bugspytkirtlen smerter, galdeblære, hjerte. Brok af brysthvirvel svært at tage en dyb indånding, bryst, som om presset, og når vejrtrækningen smerter i brok stiger. I svære tilfælde, der er ben parese og lammelse.

Og endelig, den farligste af alt - en cervikal intervertebrale brok. Symptomer på diskusprolaps i halshvirvelsøjlen - en smerte i nakken, svimmelhed, kvalme. Patienten kan ikke frit rotere din hals, holdt nede hans bevægelser. Skarp smerte i skulderåget, lagt i hænderne. Der kan være smerter i ansigtet, ligesom betændelse i trigeminus nerven. Der er også lys lammelse af hænder og fingre, følelsesløshed eller ændring i følsomheden af skulderlåget og øvre ekstremiteter. Med den stigende parese sygdom påvirker ikke kun hænderne, men også de ben, fødder. Der er problemer i bækken organer. Faren for en brok er, at det kan føre til lammelse af hele kroppen.

Hvis du har discusprolaps, bør behandlingen ikke startes uden at gå gennem de nødvendige test: MR (foretrukne) og computertomografi.

behandling

Følgende typer behandling er anvendt på det første stadium af sygdommen:

- Fysioterapi: elektroforese, laser, magnet, etc. De går godt i kombination med ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler. Disse typer af medicinske procedurer er beregnet til at reducere inflammation klemt nerver og væv rundt. Ofte i intervertebral disc herniation smerte forværres af vævsødem af det ramte område, som trykker på nervefibrene. Fjernelse betændelse, fjerne vi ødem. Nerven er frigivet - og smerten går væk.

Men massage og Novocaine blokade rettet mod fjernelsen af muskelkramper i det berørte område. Spastiske muskler øger smerte og gøre det umuligt at køre tilbage til sin plads, hvis det opvejes ikke var stærk.

Massage skal være blød, uden pludselige bevægelser. I intet tilfælde kan ikke være i stand til at anvende manuel terapi. Pludselige ryk er i stand til at slå stærkere fordrevne til at køre eller at provokere sin brud.

Procain blokade administrerer injektioner af lægemidlet til den ramte region. Hypertoni af muskler under indflydelse af bedøvelsesmiddel er gradvist forsvinder. Denne procedure udføres, som regel 5-6 dage. Men det er nødvendigt at huske på, at procain - en stærk allergen. Derfor er de mennesker, der har en disposition til allergi, bør være yderst forsigtig med at bruge dette stof. til Novocaine. Allergi kan udløse astmaanfald. hævelse af hals, ansigt, lidelser i hjertemusklen, op til et hjertestop. Derfor, før udnævnelsen af Novocaine blokadsleuet nødvendigt at foretage en allergi test til Novocaine.

Svømning kan fungere som en medicinsk procedure i mangel af anfald, og svær lammelse af lemmerne. Under rejsen ryghvirvler strækning, kompression belastning på det skadede sektion ud, og den diskus kan stå i hans sted.

Korsetter på den nedre ryg eller bryst rygsøjlen, cervikale bands har en terapeutisk effekt på lang iført og i stand til at yde hurtig hjælp i svære smerter. De ikke bare fix rygsøjlen i den korrekte position, for derved at forhindre yderligere forskydning af den intervertebrale skive, og strække det, hvorved trykket er faldet disk på nervefibrene. Ideelt set er skiven tilbage til sin oprindelige position.

operative indgreb

Kirurgi er nødvendig, hvis diskusprolaps af columna eller thorax mere end 12 mm, og cervikal - mere end 6 mm. Indikationer for kirurgi:

- kompression af rygmarven og nerve rødder strukturer, når patienter har flere parese,

- afbrydelse af bækken organer mv

Formålet med interventionen - befrielsen af nerveroden. Vejret gunstig med passende ordentlig postoperativ behandling og den korrekte måde at leve af patienten.

Overhold den korrekte måde at leve på, og i tide, skal du kontakte en læge!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.