ComputereUdstyr

Inkjet-printer: næsten 60 års historie

Tilbage i midten af 90'erne at have på dit skrivebord, ikke grim summende "matrichnik", og en smuk, kompakt, hurtig "inkjets" var den næret drøm af mange, hvis ikke meget talrige, computerbrugere af post-sovjetiske rum (på en laserprinter så engang drømme jeg behøver ikke at).

Den første inkjet printer blev udviklet af Siemens i midten af det tyvende århundrede. I 1953 trådte han på markedet. Mere præcist var det ikke sædvanlige brugere i dag inkjet printer, en indretning til optagelse måleresultater, ved hjælp af hvilken strålen af flydende blæk ind i hvilken luft bryder op i separate små dråber, flytte visse data på papir.

Forfatter af de første "inkjets" i den form, som vi er vant til at opfatte det, er firmaet Epson. Og indtil videre har virksomheden konsekvent har en førende position med hensyn til inkjet printer salg, og millioner af brugere på spørgsmålet "Hvad er det for inkjet printer er bedre?", Tøvede ikke med at svare "Epson".

Princippet om driften af den første inkjet printer Epson kaldet piezoelektriske. Skrivehovedet enhed består af tusindvis af små dyser. I hver dyse er forbundet med en piezoelektrisk krystal monteret membran. Hvis krystallen energiforsynes, deformeres, hvorved de skubber membranen, som skubber dråbe fra dysen. I tidens løb har denne trykmetode undergået nogle ændringer (anvendelsen af piezoelektriske plader, piezoelektriske transducere, etc.), men det grundlæggende princip har været i flere årtier har ikke ændret. Desuden Epson, piezo udskrivning metode bruger Brother selskab i sine printere.

Canon selskab i slutningen af 70'erne har opgraderet princippet om driften af en inkjet-printer, Epson tidligere foreslået. Den vigtigste ændring - piezoelektriske krystal blev erstattet med et varmeelement. Med sin dråbe blæk i en dyse i løbet af få sekunder for at opvarme til 400 ºC temperatur og under varmeudvidelse styrker fløj ud af dysen på papiret. Udskriv dette princip kaldes en termisk udskrivning.

Mange forbedringer i inkjet printer bragt et andet firma, der er kendt, herunder deres udskrivning udstyr - Hewlett-Packard. For eksempel i hans "inkjets," selskabet begyndte at bruge en modificeret princip termisk udskrivning, når blækket på papiret ikke kommer i flydende og i gasform, dvs. selv i form af opvarmet damp. Dette er ikke en meget radikal ændring, derfor, som regel, eksperter ikke afgiver jet printere Hewlett-Packard i en separat klasse. Det er også i Hewlett-Packard i begyndelsen af 90'erne kom op med at blande i forskellige andele af cyan, magenta og gul farve ink-jet printer kan give næsten alle farver.

Et andet vigtigt kriterium for at opdele alle inkjetprintere i to lejre, er den type printhoved. Firma Hewlett-Packard og Lexmark blækpatroner anvendes med de indbyggede printhoveder. Andre store producenter af inkjet printer (Epson, Canon, Xerox, Brother) printhoveder anvendt, hvilket er en del af printeren, og patronen er i virkeligheden en lille blæk reservoir. Men i de seneste par år har virksomheden Canon rimeligt prissat "inkjets" gradvist bevæger sig mod brugen af kombinerede patroner.

Tilgang med patronen adskilt fra printhovedet, har sin største fordel er lave omkostninger blækbeholderen selv. Men på samme tid, disse printere er ekstremt sårbare over for udtørring af blækket i hovedet på grund af en lang nedetid. Betragtes uønsket let for en uge, en kritisk - tre til fire uger. I tilfælde af svigt af printhovedet, som koster op til 50% af udgifterne til en ny printer, er det billigere, som regel til at købe en ny printer. Med denne printer med en kombineret printhoved, på trods af den høje pris på forbrugsvarer, er i stabil efterspørgsel.

I begyndelsen af dette århundrede, blækprintere begyndte gradvist forlade scenen, presset bliver stadig billigere enheder med laserprint. På den sidste side var hastighed og lave omkostninger af forbrugsvarer. Det syntes, at blot et par år, og inkjet printer til at blive et nicheprodukt, hvad der skete med "matrichnikom" i rette tid.

Ny skub i udviklingen og udbredelsen af inkjetudskrivning muliggjort udviklingen af digital fotografering. Brugere får en mulighed for ikke at bære filmen til udvikleren i mørkekammeret, virkelig overveje, men er det værd et sted at bære fotos, eller du kan udskrive dem derhjemme? Således har hjemme fotoprint blevet et segment, hvor blækprintere fået en genfødsel. Og, især, føler det helt stille.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.