LovOverholdelse om regulering

Ikke-statslig retslig ekspertise: beskrivelse og karakteristika

For de kriminelle, civile og administrative sager juridisk ekspertise er mangfoldige i naturen. Derfor lægges i den forbindelse med regeringsorganer sommetider mislykkes. Normalt de udfører procedurer, der er foreskrevet oftere.

Ofte er der en situation, hvor du har brug for en ikke-statslig retsmedicinsk undersøgelse. Overvej disse sager, samt funktionen af organisation, hvor den gennemføres.

Ved vendinger til ikke-statslige retsmedicinsk institut?

Behovet for disse organisationer opstår, når de relevante statslige organer for overvældet. Derudover er ikke-statslige organisationer, vende sig i følgende tilfælde:

 • når det er passende undersøgelse udføres ikke i offentlige institutioner;
 • procedurer er muligt, men eksperter for overbebyrdede eller fraværende på grund af sygdom, ferie, og andre grunde;
 • domstol, er investigator og de involverede parter ønsker at det blev afholdt en ikke-statslig retsmedicinsk undersøgelse i et bestemt sted, da der arbejder højt kvalificerede specialister;
 • offer, mistænkt eller tiltalt, de andre parter spørgsmålstegn ved uvildigheden af den offentlige institution ansatte.

Loven, til gengæld ikke forbyder deltagelse af disse organisationer.

kvalifikation

Niveauet af disse organisationer, selvfølgelig, anderledes. Ofte de beskæftiger højtuddannede specialister med relevant uddannelse. Personale eksperter i dem lidt. Men næsten alle de medarbejdere, der kan være involveret for at vurdere de mest udfordrende sager.

Dybest set, er ikke-statslig retsmedicinsk undersøgelse kræves i sager om civile og voldgiftssager, og "statsmænd" blev sigtet for straffesager. Samtidig, disse organisationer typisk køre meget hurtigere end i statsejede organisationer. Ud over ekspertise, giver de andre tjenester, såsom rådgive virksomheder og enkeltpersoner.

Ved lov, er denne form for aktivitet, der udføres uden licens. Samtidig, specialister højt kvalificeret personale i den relevante profil af organisation, som undersøgelsen er den vigtigste professionelle erhverv.

Sommetider disse institutioner er etableret ved højere uddannelsesinstitutioner. Så medarbejderne er lærere og professorer i de retsmedicinske afdelinger. Denne organisation opererer under Moscow State Law Academy under navnet "Commonwealth MGUA eksperter."

eksperter

Forensic eksperter kan være fuldtidsansatte eller opnå status som sådan beslutning en domstol til at forske i en bestemt sag. Så er det krediteret til institutionen, som er udpeget ekspert. Dokumentet angiver de data, uddannelse, erhverv og erhvervserfaring. Desuden er den ret forpligtet til at kontrollere kompetence på den person, samt sikre, at det er manglende interesse for sagen. Disse kvaliteter plus objektivitet er forpligtet til at udføre denne type aktivitet.

Eksperter og ekspert institutioner

I praksis sker det, at de to begreber er blandet. Dette er, hvad der sker, hvis beslutningen ikke angiver den sagkyndige data, kun begrænset af de væsentlige elementer i institutionen.

Betragt et eksempel, hvor den socio-humanitære ekspertise og instrueret hende til at holde lektor på universitetet blev udnævnt. Resolutionen påpegede disse personer. Også med ham havde vi til at underskrive en erklæring om ansvarsfraskrivelse for garanti. Men enighed om tjenesten blev ikke med ham, og fra et kommercielt firma, hvor han fik penge. Naturligvis kan sådanne omstændigheder rejse tvivl om resultatet af undersøgelsen, hvilket er, hvad der skete. Derfor bør du være forsigtig og at indgå en kontrakt med en bestemt person eller den organisation, der har status som en ekspert institution.

En anden case præsenterer vi følgende. Ved undersøgelsen af investigator spurgte LLC. Organisationen, da det viste sig, positioneret sig kun som en ekspert. CEO bestilt en undersøgelse af sin medarbejder og forklarede ham ansvaret. Men den resulterende indgåelsen af forsvaret udsat rimelig tvivl med den begrundelse, at aftalen er indgået med organisationen i form af virksomheden. Det svarer ikke til status for en ekspert organisation. Således har den administrerende direktør ikke har autoritet ekspert organisation og ikke havde ret til personligt klarlægge ansvaret for sin medarbejder. Derfor er sådanne handlinger er uacceptable.

sagkyndige institutioner

Der er mange virksomheder, der reklamerer sig selv som leverer en service for peer review. Men lad os ikke glemme, at det vigtigste mål for dem - kommercielle. På direktørerne for disse organisationer er ikke omfattet af de rettigheder og forpligtelser, der har ekspert institutioner ledere. Normalt at udfører aktiviteter i disse kontorer inddrage eksterne specialister med den nødvendige viden, på kontraktbasis.

Det er derfor nødvendigt at forstå status af en juridisk enhed. Definition er givet i artikel 5, punkt 60 i kodeksen. Ifølge denne, en ekspert institution anerkender etablering retsmedicinske orientering, hvor at producere retsmedicinsk i henhold til denne lov.

Således bør man gå ud fra, at det er en institution, der i henhold til civilretten er en non-profit organisation. Profit er det ikke det vigtigste mål. Forensic ekspert aktiviteter i naturen kan ikke rettes primært til fordelene. Derfor er det er en kommerciel organisation må heller ikke.

Eksempel på ekspert organisationer

Men hvis en organisation med en juridisk selskabsform arbejde eksperter, der kan opfylde den relevante ekspertise, selvfølgelig kan og skal appellere til dem. De vigtigste ting - at overholde alle de formaliteter, der er resultatet af forskning ikke spørgsmålstegn ved.

Så det har en fremragende ry i deres profil Ltd., hvor den retslige og ikke-statslige byggeri ekspertise - "Garant Expert". Den beskæftiger høj klasse specialister. Og det er grunden til, at virksomheden ofte betroet til at udføre de mest komplekse ekspertundersøgelser.

En anden lige så respekteret organisation er en "Center af retslige og nonstate undersøgelser" Indeks "" Selskabet leverer tjenester ved at gennemføre nødsituation, civilingeniør, elektroteknik og andre undersøgelser. For at udføre mange af deres art opnået licens. Center for retslige og nonstate undersøgelser "indeks" er anerkendt retslige myndigheder, offentlige institutioner og andre offentlige institutioner, samt store virksomheder i Rusland og i udlandet.

provision

Ifølge PP for Højesteret voldgiftsret dateret 20.12.2006, under nummer 66, kan offentlige og ikke-retsmedicinsk undersøgelse gennemføres i institutioner, eller det kan være involverede personer, der besidder en særlig viden.

Problemet er beskrevet ovenfor, når undersøgelsen er tildelt Ltd, ofte gentaget og instruktion ekspert institution. For at undgå unøjagtigheder, bør til undersøgelsen blive givet en bestemt person - en ekspert. Og lederen af organisationen er forpligtet til at forklare ham ansvaret. Således skal retten kontrollere i enhver institution tilstedeværelsen af en ansat, der har den nødvendige viden og færdigheder.

certificering

Det faktum, at processen er tilladt at bruge beviser for eksperter, der arbejder for ikke-statslige center for juridisk ekspertise, kan betydeligt udvide omfanget af fremskaffelse af bevismateriale i retssager.

Dette er blevet særlig vigtigt, når indtastes i dette felt certificering i Rusland. Til denne RFTSSE inden Justitsministeriet skabte institutionen for frivillig certificering. I dette tilfælde er det:

 • test og anbefaler brugen af særlige teknikker i produktionen af retsmedicinske undersøgelser;
 • vurdere kompetencen hos eksperterne og bekræfte den.

Proceduren blev udført i overensstemmelse med loven "Teknisk forskrift". Når en ekspert i deres aktiviteter ved hjælp almindelige teknikker til at opfylde kravene i kvalifikation i både statslige og ikke-statslige institutioner, det hjælper til at sikre en mere nøjagtige, pålidelige og reproducerbare resultater. Det attesterende organ er den russiske Federal Center af retslige og nonstate undersøgelser (indeks (Moskva) - 109.028) under Justitsministeriet. Kort - RFTSSE.

Under dette system testet og udstedt metodiske materialer, retningslinjer for ekspert aktiviteter inden for landets grænser. Brug og internationale standarder. For eksempel gennemføres af ikke-statslige retsmedicinsk undersøgelse i udlandet efter at have passeret akkreditering af relevante institutioner i overensstemmelse med ISO 17025 standarder i Rusland det går under nummeret ISO / IEC 17.025-2000.

sidstnævnte krav viste sig at være meget bredere end den internationale standard. Og i 2008 vedtog en ny GOST R under nummeret 52960 - 2008. Den identificerer specifikke krav til udstyr til laboratorier og personale. Det vigtigste opmærksomhed på uddannelse.

Med certificeringen institution mulighed for at overvåge kvaliteten af arbejdet og eksperter anbefaler den mest velbevandret i et bestemt emne kandidater dommere. Ekspert primært vurderet i henhold til deres kvalifikationer, viden og akkumuleret erhvervserfaring.

Ikke-stat Forensic Center fungerer normalt på de samme regler for organisation og ledelse, og denne stat. I sine grundlæggende dokumenter betyder det, at kerneforretningen er netop retsmedicinske undersøgelser og bistand i denne proces. Og i de ordrer og instruktioner på de respektive bestemte rettigheder, pligter og ansvar i hovedet, dens medarbejdere og alle andre spørgsmål vedrørende den erhvervsmæssige virksomhed i retsmedicinsk bureau.

Privat institution: rettigheder og pligter i hovedet

På trods af, at loven ikke indeholder oplysninger om de rettigheder og pligter lederen af indberetningen status ekspert organisation, i virkeligheden er det underlagt de samme beføjelser som leder af et statsligt organ. Således hans ansvarsområder kan nævnes:

 • foretages undersøgelser til en eller en gruppe af eksperter, der har nok viden til at besvare de spørgsmål, som retten;
 • klarlægge den udpegede ekspert ansvar for at give falsk konklusion og tage fra det abonnementet om det;
 • overvåge produktionen tid, samt fuldstændigheden og kvaliteten af det arbejde, samtidig ikke forstyrrer processen, for at sikre, at princippet om uafhængighed ekspert;
 • klar til at sende en sagkyndig med passende ved at udpege en person, undervisningsmaterialer;
 • sikre fortroligheden af processen og resultaterne af undersøgelsen.

Ltd, en ikke-statslig Center for retsmedicinsk undersøgelse, der har indgået en aftale for undersøgelsen, kan kræve den autoriserede organ til at refundere omkostninger, der er forbundet med:

 • kompensation for lagerfaciliteter til undersøgelse, transport organisation;
 • deres transport til bestemmelsesstedet;
 • opbevaring efter undersøgelsen;
 • afvikling af brande, eksplosioner eller andre konsekvenser har resulteret fra studier af høj risiko.

Med hensyn til de øvrige rettigheder og forpligtelser, bør de justeres i overensstemmelse med, hvad status for Forskningscentret af retslige og nonstate undersøgelser. Således skal den sagkyndige være personligt ansvarlig for bevidst at give falsk fængsling henhold til gældende lov. Men på hovedet, som regel, byrden af ejendommen ansvar for deres dårlig service, da det var ham, der underskrev de ledsagende dokumenter vedrørende proceduren.

Abonner på ansvar

Hvornår er en stat eller ikke-statslige retslig undersøgelse, loven kræver en ekspert til at tage et abonnement, han advarede om strafansvar for bevidst falsk konklusion. Det sker på et særligt skema.

Hvis du har foretaget en ikke-statslig retslig ekspertise uden for den pågældende institution, skal dokumentet være underskrevet inden starten af undersøgelsen på et tidspunkt, hvor investigator giver personen afgørelsen om udnævnelsen procedure.

Ikke-statslige eksperter er normalt i den konklusion, nemlig i indledningen, påpege, at advaret om strafansvar.

Tilmelding

Nogle ikke-statslige eksperter, der ikke har status af en individuel iværksætter, selvstændige foretaget frimærker er angivet senere i de relevante dokumenter. Selvfølgelig indrømme dette papir kan ikke være legitim.

Abonnement skal være trukket på en blanket og forbliver med investigator. Desuden er ved afslutningen af teksten ikke er fastsat. Den bør kun indeholde oplysninger, som en advarsel om strafansvar specialist modtaget og alle rettigheder blev forklaret ham.

På samme tid, kan abonnementet opbevares i fængsel, men korrekt udført. Det angiver den position, navn og de data, der har overdraget undersøgelsen og forklarede de rettigheder, pligter og ansvar. Her bør være den dato og underskrift eksperten.

konklusion

, Retsvidenskab er således en handling, der omfatter tildeling retsmedicinske, forskning og drage konklusioner ved hjælp af specielle viden. Center for retslige og nonstate undersøgelser, på den ene side, og det bemyndigede organ, fremgangsmåde for udnævnelse - på den anden side skal strengt overholde alle detaljerne i sagen. Ellers kan forskningen være afvisningspåstanden.

Hvis udpeget, for eksempel en ikke-statslig retsmedicinsk undersøgelse, er det tilrådeligt at præcisere i beslutningsprocesserne detaljerne i en bestemt ekspert. Så rettighederne for alle deltagere i et forsøg er opfyldt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.