FormationHistorie

I-180 (Fighter): historien om flyet, død Valery Chkalov

Plane-180 (jagere og bombefly) blev udviklet i OKB Polikarpov. På det tidspunkt det havde fremragende flyveegenskaber, kunne medbringe 200 kg bombe og var udstyret med fire synkront fyring kanoner.

Historien om skabelsen

Den velkendte sovjetiske designer Nikolay Nikolaevich Polikarpov aldrig opholdt sig der. Han indså klart, at for at en væsentlig forbedring af flyvedata har brug for en kraftig motor. Fighter-monoplan I-16, som er udviklet af ham i 1932 og var i tjeneste for den sovjetiske luftvåben, efter 5 år ikke længere opfylder moderne krav.

Polikarpov, i 1936, begyndte at tænke over, hvordan man laver en alvorlig ændring af I-16 med base motor M-62. Men han har ikke foretaget denne idé, så snart Zaporozhye plante nummer 29, etableret for at lancere nye motorer M-88, som havde en kapacitet meget tættere på det ønskede. Således var der projekter I-164 og 165. Samtidig skruen fabrikken blev beordret til at udvikle en indstillelig propel. På trods af dette, har den daværende chef for flyvevåbnet ikke vist den mindste interesse i flyet. Der var derfor en beslutning om udformningen af en anden fighter.

Den nye fly

Polikarpov Design Bureau begyndte at designe. Den nye udvikling blev betegnet I-180. Den fighter var klar i februar 1938 Jeg må sige, at udformningen af I-180 i almindelighed er meget lig den I-16, men var lidt større i størrelse. I første omgang de planlagt at udstyre fly med fire synkront fyring kanoner, og senere erstatte dem eller store kaliber pistoler.

Efter overførslen af OKB Polikarpov, anlægget nummer 156 var der en negativ situation, som ikke bidrager til kvaliteten og hurtig produktion af de nødvendige dele. Det faktum, at tidligere på virksomheden hovedsagelig beskæftiger sig med udgivelsen af store fly, og nu måtte han hurtigst muligt at udvikle teknologi til at producere mere lys fighter.

Den første fejl

Frigivelse af denne maskine, han stod i spidsen for Chief Belyaykin ledelse. Jeg må sige, at han altid skyndte sig at afslutte samlingen af de mennesker, så hurtigt som muligt, og der var tidspunkter, hvor han selv greb ind direkte i produktionsprocessen. Disse aktioner har gjort det ekstra nervøsitet i aktivitet som bureauet og af anlægget som helhed. En væsentligt bidrag til fremskyndelse af arbejdet og gjort en direktør i selskabet MA Usachev. Derfor blev flyet bygget i november 1938

I begyndelsen af december blev bilen grundigt inspiceret, hvorefter hun fandt hverken mere eller mindre, og så mange som 190 defekter (!), Hvoraf 40 findes i motooborudovanii. Men med så mange fejl, og blev udgivet på I-180. Fighter stadig taget til flyvepladsen, efter eliminering i butikkerne, de fleste af dem.

Jeg må sige, at designerne selv krigsfly er altid meget følsomme og krævende holdning til deres projekter, plus de, mere end nogen anden, kender prisen på en teknisk fejl. Det er derfor, Polikarpov, som han kunne protestere mod hastværk i forberedelsen af deres afkom til den første test, som han blev suspenderet fra det videre arbejde.

fatal tilfældighed

Vinter 1938 Valeriya Pavlovicha Chkalova presserende mindes fra ferie. Årsag: at teste et nyt fly-180. Fighter planlagt at teste 15. december, men hans første løbetur afholdt tre dage tidligere. Det identificeret en række mangler, herunder brud blev fundet og trækkraft kontrol Gaza. Problem løst, og datoen for den første flyvning forbliver uændret. I indstillingen, udstedt Tchkalov fik til opgave at flyve over flyvepladsen ved 600 m i 10-15 minutter og jord uden at fjerne chassiset, som i øvrigt var Lås tærskelen.

Jeg må sige, at før den skæbnesvangre dag i Moskva et par uger, vejret var dårligt. Om morgenen blev byen kommer ned tyk tåge, nogle gange det sner. Lufttemperaturer varierede fra 0 til -2⁰C. Men testdagen himlen ryddet. Bright solskin, men temperaturen faldt til -27 ⁰ C. Denne pludselige ændring var ikke forventet, men en planlagt flyvning ikke aflyst.

15. december som sædvanlig i de første test-prototyper blev alle afgange standset, og flyvepladsen værker blev ikke udført på denne dag. I-180 stod ved hangaren. De sidste forberedelser til en testflyvning af flyet: monterede styreenheder og de nødvendige enheder, herunder blinds. Gå på arbejde, Chkalov spurgte, hvor lang tid det ville tage at installere dem. Han sagde, at ca. 2-3 timer, og måske længere. Sådan en vag svar accepterede ikke Valery Pavlovich, der indså, at flyvningen den dag ikke kan have fundet sted, da det var vinter, og det var at få mørke meget tidligt. Han besluttede at flyve uden at installere persienner, formentlig håber på et positivt resultat af testene.

Død pilot № 1

Den første runde af piloten gjorde, hvad der blev bestilt: stigende i luften, det fløj over flyvepladsen i en højde af 500-600 m Så gik han til den anden runde, men i en højde af 2-2,5 tusinde meter og i stor afstand fra lufthavnen .. . Da han faldt og gas begyndte at falde, har til hensigt at lande flyet, motoren gik i stå. Flyvepladsen var for langt væk, og kunne ses i bunden af de boligområder kaserner og høj radioantenne.

Som det er kendt, at luftfartøjet var Lås chassiset, og da det begyndte at falde, Chkalov forstået, at de kan berøre taget af en af de kaserne, hvor dengang, mest sandsynligt, der var mennesker. En anden pilot kunne om det, og ikke tænker over det, udover taget ville sandsynligvis absorbere slag. Imidlertid har Chkalov besluttet at vige, og luftfartøjer med en ude af drift motor styrtede ned i en højspændings-metal support.

Chkalov kraftfulde slag kastet fra førerhuset med kontrollerne. Falling, piloten slog hovedet. De skader var uforenelige med liv, og efter 2 timer, han døde i Botkin Hospital. Chkalov begravelse fandt sted i Moskva. Urnen med hans aske er stadig i Kreml væg.

Årsagerne til katastrofen

Død Valery Chkalov gav straks anledning til et stort antal af rygter og legender. På trods af at der er en officiel konklusion foretaget af en særlig kommission til at undersøge tragedien, er der andre versioner, der er kommet ned til ét spørgsmål: om det var en fatal kombination af omstændigheder eller den pilot blev nogen onde og han bare dræbt?

. kommissioner, der opererer i 1938 og 1955 blev der foretaget forskellige konklusioner, men én ting, de var enige: ulykken skete på grund af motor fighter hypotermi, samt fejl i gashåndtaget enhed. Desuden afslørede den anden undersøgelse, at mange dele af maskinen var erfarne og havde aldrig blevet testet i luften. Af alt dette den konklusion, at luftfartøjet Polikarpov I-180 på tidspunktet for hans første afgang blev underfulfilled på grund af overdreven hast styrer processen med højere instanser, hvilket førte til en uoprettelig tragedie.

Den anden styrt flyet

Men historien om flyet I-180 ikke ende der. Testene fortsatte. I februar 1939 anden prototype blev bygget fighter. Det er praktisk taget umulig at skelne fra den foregående, bortset fra at feje området og dets vinger er steget en smule, og i stedet motoren M-88 blev installeret om bord anses for mere pålidelig M-87A.

Den første flyvning den opgraderede maskine blev afholdt den 27. april samme år. Hans afprøvet S. P. Suprun. Denne gang gik alt uden nogen væsentlige bemærkninger. På grund af denne tillid til flyet Polikarpov øges, således at den fighter selv deltog i fejringen af 1. maj og fløj over Den Røde Plads. Men i begyndelsen af september, I-180, styrtede ned igen, denne gang dræbt testpilot Tomas Pavlovich Suzi. Da flyet begyndte at indgå et spin, piloten sprang ud af bilen uden at skulle åbne faldskærmen.

Snart efter tragedien, en særlig kommission var en handling, hvor årsagen til styrtet er blevet kaldt ødelæggelsen af oliekøleren af ringen, som hele kabinen, samt ansigt og overalls piloter blev sprøjtede med olie.

Fjernelse fra produktionen

ét fly blev bygget det følgende år, men hans prøvelser var forbi hurtigt. I begyndelsen af juli 1940 testpilot lavet Proshakov en fejl under lodsning og blev tvunget til at forlade brættet med en faldskærm. En anden kommission, har denne gang ikke finde nogen fejl, og skylden for drabet på maskinen er fuldt overdraget til piloten.

Efter denne hændelse, har vi opbygget endnu en modifikation af fly - "Jeg-180 Standard". Han har gennemgået en række ændringer, herunder om det blev erstattet af den gamle motor M-87A på den nye M-88A. Dens anslået hastighed ville være 590 km / t, og når du installerer en kraftigere motor M-89, og alle har nået 650 km / t. Men historien var forbi I-180, som i december samme år var der en ordre om at indstille arbejdet på dette fly. Alle ufærdige maskiner, som er blevet sat i produktion tidligere, gik til at blive skrottet. På det tidspunkt begyndte at dukke andre typer af sovjetiske krigere, der afsatte den mislykkedes projekt.

Den nye kampfly

Den næste udvikling var flyet Polikarpov OKB-185. Summen af alle de egenskaber, denne kampfly var overlegen i forhold til både sovjetiske og udenlandske stempel maskiner af tiden. flere fly er blevet bygget med forskellige motorer. November 18, 1942 gik de på statens tests, der er udført piloter P. M Stefanovsky. Under flyvningen viste flyets fremragende resultater og er blevet anbefalet til lanceringen i produktion.

April 5, 1943 under prøverne opstod stoppe motoren, der forårsager død af piloten VA Stepanchonok. Efter alt at dømme denne tragedie blev fatalt for luftfartøjet I-185 - det blev aldrig sat i produktion, men i stedet begyndte at samle på fabrikken La-5FN. Efter at EDO udvikler en anden planet - I-188, men snart alt arbejde blev stoppet på grund af dødsfald i den chefdesigner N. N. Polikarpova.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.