SundhedSygdomme og betingelser

Hvorfor er tør i munden og hvordan man kan bekæmpe det?

Spyt fugter og renser munden, hvilket forhindrer udviklingen af bakterie- og svampeinfektioner. Når kroppen producerer en utilstrækkelig mængde af spyt, begynder personen at opleve meget ubehagelige fornemmelser, at læger kalder xerostomi. I simple ord, dette er en usund tilstand, når en person permanent eller periodisk tørrer munden. Hvis tiden ikke registrerer årsagen xerostomi, kan det bringe i dagligdagen for human forskellige gener - dårlig ånde, problemer med at tale og synke. De fleste spyt underskud ledsage sådanne sygdomme og mund, som caries, tandkødsbetændelse (tandkødsbetændelse) og candidiasis (trøske).

Symptomer på xerostomi

Usund mundtørhed ofte karakteriseret ved følgende:

1. En person er næsten altid tørstig.

2. Cracking læber, meget tør mund og hals, og tungen er dækket med klæbrig belægning.

3. For at danne små blærer og sår i munden, læber og hjørner af sproget.

4. Der er en let brændende fornemmelse i munden.

5. Det bliver svært at tygge maden, sluge og endda tale.

6. dårlig ånde fra munden, hvilket gør ingen lyd mynte pasta eller tyggegummi.

HVORFOR TØRRER i munden?

Usund tørhed i munden kan skyldes:

1. Bivirkninger af smertestillende og tunge medicin, som anvendes til behandling af depression, allergier, epilepsi, diarré, astma og andre sygdomme. Dette kan også omfatte nogle beroligende og muskelafslappende midler.

2. Udvikling af en sygdom eller infektion (Sjogrens syndrom, HIV, AIDS, diabetes, anæmi, hypertension, slagtilfælde, fåresyge, Parkinsons sygdom og Alzheimers).

3. Medicinsk intervention (fjernelse af spytkirtler eller kemoterapi).

4. Skade på neuralt væv.

5. misbrug tobak.

6. Dehydrering grund af kraftig sveden, opkastning, diarré, blodtab og forbrændinger.

Hvad gør man hvis TØRRER i munden?

Hvis du er sikker på, at mundtørhed forårsaget af medicin eller sygdom, er det bedst at konsultere en læge. Hvis tingene ikke er så slemt, kan du prøve dig selv at fjerne årsagen, der tørrer munden. Hvis du vil gendanne en sund spyt, skal du:

1. Der er mere usødet frugt eller tygge tyggegummi uden sukker.

2. Drik masser af vand til at opretholde et normalt niveau af fugt i munden.

3. Hvis det er muligt, trække vejret gennem næsen.

4. Du må ikke misbruge den salte, søde og tørre fødevarer (kiks, småkager, kiks, tørret frugt).

5. Brug kunstige løsninger, der erstatter den naturlige spyt. De fleste af dem kan købes på alle større apotek uden recept.

6. Hvis det er muligt, at reducere mængden af forbrugt kaffe, alkoholholdige drikkevarer og frugtjuice med højt syreindhold (æble, appelsin, drue, grapefrugt, tomat).

7. Brug blid tandpasta og hver gang før og efter et måltid mundskyllemiddel med rent vand eller en mild opløsning af salt og bagepulver.

Nogle eksperter anbefaler at bruge tandpasta og mundskyllevand, der indeholder fluor. Imidlertid er det spørgsmål ofte rejst i de seneste år, at dette stof gør mere skade på tænder end god. Derfor er det skader aldrig at rådføre sig med din tandlæge om den rette behandling af xerostomi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.