HjemlighedPlantning af bevoksning

Hvordan til at plante, hvordan man kan udbrede, hvordan man passer: Citrus Fortunella - glæde i dit hjem

Blandt alle de overflod af stueplanter, dyrkede deres kærester, nogle skiller sig ud flere sorter af citrus. De er grupperet under navnet Citrus Fortunella, og i vores region vokser sædvanligvis to underarter: margaritas og japansk fortunellu.

Især holdningen hos indbyggerne i det land, kom til os fra dette træ: i Japan det kaldes "Golden Orange" ( "Kinkala"), og i Kina, som er hans hjemland - den "gyldne æble" ( "kumquat"). Det er det kinesiske navn bedre kendt til vores avlere, undertiden ikke hørt om nogen fortunelle.

Hvordan fungerer den indendørs citrus

Først og fremmest, det henviser til de evergreens, og derfor er velegnet til hjemmet dyrkning. Enig, vil meget få mennesker være glade for at rive hvert efterår med et tæppe af nedfaldne blade. I sig selv kumquat er tilstrækkeligt miniature og vokser frodigt, tog kronen. For japanske bonsai ofte bruger Kinkala - bare brug for at vide, hvordan man passer.

Citrus Fortunella plantet i en potte er ikke særlig stor, og det stopper væksten. Hvis du ønsker, at træet er vokset høj, plante det i en stor beholder (eller regelmæssigt på ny gryde i en større potte) - i hjemmet, "drivhus" det kan nå halvanden meter.

Crohn y kumquat tæt, dannet af små aflange blade. Det blomster i sommeren for omkring en uge, og frugterne modner om vinteren - et eller andet sted i december eller januar.

Han elsker Kinkala

Hvordan det vil vokse smukke og sunde afhænger af, hvordan du tager dig af. Citrus Fortunella sommer foretrækker indirekte, diffust lys. Men om vinteren er det ikke nok solen. Nogle gange, selv placere træet i den sydlige del af rummet, er det nødvendigt at arrangere baggrundsbelysningen.

I sommeren anlægget er bedre at gøre ud. Der er en have - bare vidunderligt, fordi puljen kan blive begravet i jorden: som jorden i det, og rødderne ikke tørrer op. Hvis du har en "balkon paddock" planter, bliver nødt til at ændre den måde, hvordan at tage sig af. Citrus Fortunella anbragt i en kasse med savsmuld, sand, tørv eller endda belitsya sin pot. Grunde det vil være nødvendigt at dække med barkflis.

Ikke mindre vigtigt for kumquat luftfugtighed. I tørre dage, bliver det sårbart over for skadedyr og sygdomme kan begynde at miste blade og stoppe voksende og blomstrende. Der er flere muligheder for, hvordan at tage sig af. Citrus Fortunella sommeren regelmæssigt sprøjtes med varmt vand forsvares. Ved siden af anlægget er nyttigt at sætte skålen med hende selv. Om vinteren kan den samme kapacitet sættes på radiatorerne, men den bedste løsning ville være at købe en luftfugter.

Vanding Citrus Fortunella er afhængig af tidspunktet på året: i foråret og efteråret - hver to dage i sommeren - hver dag, om vinteren - et par gange om ugen (afhængigt af kvaliteten af opvarmning i din lejlighed: cool - og én gang er nok).

Hvis du ønsker at dele glæden

Hjem Kinkala normalt formeres ved stiklinger. De fleste med succes kører i april stiklinger. Autumn skyder skæres i stykker med en længde på 5 til 10 cm. På hver bør være mindst to nyrer. For at sænke kanterne ikke rådner, de er drysset med kul.

Potten er placeret mellemstore dræning, top - tørvemos, og derefter jord. Det sidde stiklinger (optimalt -. 3 enheder, men kan være op til 5), en ren overflade er drysset med sand, og hele strukturen er afsluttet krukke. Prøv at finde et glas: plast dårligt afgiver lys og opvarmet i solen, den producerer forbindelser ikke nytteplanter. Den varme og ved regelmæssig vanding med varmt vand efter 2-3 uger planterne skal transplanteres til en permanent "opholdstilladelse".

Og her er det - høsten

De fleste mennesker vokser citrus plads endnu på grund af deres fostre. Det samme gælder for træer underarter Citrus Fortunella. Kan jeg få dem? Det er ikke kun muligt, men nødvendigt! De smager usædvanligt, men meget behageligt. Og du kan spise dem som en helhed, ikke rense - huden er tynd, aromatisk og behagelig smag. Sådanne "citrus" og gå som snacks med alkohol- og frugtsalater, og som et supplement til bagt kød og fisk, og for at gøre kandiserede frugter.

Så ud over at æstetisk nydelse fra denne smukke træ, det bringer også ganske utilitaristisk fordel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.