SundhedDrømme

Hvad kommer først: søvnproblemer eller angst?

God søvn er afgørende for vores mentale velbefindende. Blot én nat uden søvn gør en person irritabel, ængstelig eller trist den næste dag. Det er derfor ikke overraskende, at søvnproblemer såsom svært ved at falde i søvn, vågner op med jævne mellemrum og søvnløshed er forbundet med angst og depression.

Angst og depression, som kan spænde fra en konstant følelse af angst og sorg til en diagnosticeret psykisk sygdom, er et fælles problem. Det er derfor, det er meget vigtigt at forstå de mange interagerende faktorer, der kan forårsage denne betingelse, især for udvikling af effektive metoder til forebyggelse og behandling. Bevidsthed om søvnproblemer kan være her en afgørende faktor.

Hvilket problem opstår i første omgang?

De fleste af de tyder på, at sammenhængen mellem søvnproblemer, angst og depression er meget stærk og har en plads i begge retninger.

Det betyder, at søvnproblemer kan føre til angst og depression, og omvendt. For eksempel kan angst og stress føre til problemer med at falde i søvn. Men hvis personen har svært ved at falde i søvn, og han kan ikke sove om natten, kan det føre til angst.

søvnforstyrrelser, især søvnløshed, nogle mennesker føre til angst og depression ofte forud, men også de er de almindelige symptomer på begge sygdomme.

I en sådan situation er det meget svært at forstå, at der under ingen omstændigheder er den primære. Dette kan afhænge af, hvornår en person har et problem. Nye data viser, at søvnproblemer i ungdomsårene kan udvikle sig til depression, og ikke omvendt. Men denne model er ikke så relevant for voksne.

Det er også vigtigt, at hvad slags søvnproblemer er observeret hos mennesker. For eksempel, overdreven søvnighed i dagtimerne indikerer angst, men ikke depression. Komplicerer situationen endnu, og det faktum, at depression og angst ofte optræder sammen.

Selvom de præcise mekanismer, der regulerer forholdet mellem søvn, angst og depression er uklare, de overlapper nogle af de grundlæggende processer i forbindelse med søvn og følelser.

Nogle aspekter af søvn er stadig relativt uudforsket, såsom variation af menneskelige søvn mønstre og deres indvirkning på dens funktion og sundhed. Yderligere forskning vil bidrage til at uddybe vores forståelse af disse mekanismer.

søvn indgriben

Den gode nyhed er, at forskere har udviklet effektive foranstaltninger til bekæmpelse af mange søvnproblemer, såsom kognitiv adfærdsterapi for søvnløshed (CBT-I). Således er der en mulighed for, at forebyggelse af søvnproblemer hos mennesker, der er mest udsatte for at støde dem (det er teenagere, unge mødre og folk, der lider af angst), vil ikke kun forbedre søvn, men også reducere risikoen for angst udvikling og depression.

Tilgængelige og effektive programmer kan være en bred vifte af online aktiviteter. En nylig undersøgelse viste, at seks-ugers online program af CBT-I reducerer symptomer på søvnløshed og depression betydeligt. Det omfatter erhvervelse af viden om søvn, forbedre tænkning og adfærd, samt at holde en søvn dagbog.

Hvad aktuel forskning fokus

Nu forskere udfører forskning for at forbedre forebyggelsen og endda fysisk sundhed og psykiske problemer, sigter mod søvnproblemer.

En samlet forbedring i kvaliteten af søvn kan være nyttigt for en person med angst eller depression. Orientering til en eller flere funktioner, der er fælles for to eller flere psykiske lidelser - en "transdiagnostic" tilgang. Intervention rettet mod transdiagnostic risikofaktorer for angst og depression, der allerede har haft en vis succes.

et godt fundament

For mange mennesker, at komme af med de problemer med søvn angstsymptomer og behandling af depression det foretrækkes, da det kan tilskynde folk til at søge yderligere hjælp. Det oprindelige fokus på søvnproblemer kan udvikle et godt fundament for videre behandling.

For eksempel folk med en depressiv lidelse sjældent reagerer på behandlingen og mere tilbøjelige til at falde tilbage, hvis de har observeret sådanne søvnproblemer som søvnløshed. Med dagtimerne symptomer på angst og depression kan også prøve at håndtere særlige færdigheder, såsom afslapning teknikker og komme af angst. Og det er ikke at nævne de fysiske fordele, du får fra en god nats søvn!

Bed om hjælp

Hvis du er bekymret for dine drømme eller mental sundhed, bør du rådføre sig med en professionel. I dag er der en række effektive behandlinger for søvnproblemer, depression og angst, så når du slippe af med et problem, symptomerne på resten sandsynligvis afvige.

Som forskning på dette område vil fortsætte, er det kun et spørgsmål om tid, hvor vi vil være i stand til at bruge foranstaltninger til forbedring af søvn som et grundlæggende redskab til at forbedre den mentale sundhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.