BilerBiler

Hvad hvis den automatisk transmission Når transmissionen ryk? Diagnostik, vedligeholdelse og reparation af automatgear

Med udviklingen af bilindustrien, udover funktionelle og eksterne komponenter, forbedringer og modifikationer enheder og enheder af bilen. Indførelsen af automatgear var med til at sikre en komfortabel kørsel, uden at det er nødvendigt hele tiden at presse koblingen og skifte gear manuelt, som i en manuel gearkasse. Udbredte i Amerika, automatgear blev populær i hele verden. I øjeblikket er næsten hver bil kommer på markedet med et komplet sæt, hvor der er automatisk. Det er monteret på biler med baghjulstræk og forhjulstræk.

arter

Der er tre hovedtyper af automatgear:

1) Klassisk hydrauliske gearskifte. Det varierer udvekslingsforholdet planetgear lås kobling koblinger hjælp olietryk.

2) Automatisk Robotic. Omskiftning udføres elektronisk gearkasse styreenhed. skelnes:

  • Tiptronic - med mulighed for en manuel gearskift.
  • DSG - en kompleks konstruktion og omfattende arbejde ordning tillader gearskift, som føreren ikke føler. Det er også muligt at "Sport Mode" til den hurtige stigning i drejningsmoment.

3) variator - drejningsmoment ved at korrigere diameteren skiftende drevet og drevne remskiver. Hver type automatgear er unik og kræver en særlig behandling for dem, vedligeholdelse og reparation.

Kontrol automatisk transmission på servicevenlighed

Hver chauffør skal vide, hvordan at markere et felt på maskinen fungerer korrekt. En effektiv automatgear fungerer gnidningsløst og uden udefra kommende lyde. Gearskift skal ledsages af ryk, og bilen acceleration - bør ikke være for sent. Dette fremgår af en klar og korrekt funktion af alle de elementer, der udgør transmissionen. Den vigtigste rolle, som staten og egenskaber af olien spillet, fordi tak til ham for at skifte. oliestanden bør opretholdes normal. Flydende selv skal være egnet i alle henseender til specifikke gearkasse. misfarvning og tilstedeværelsen af store mængder slid produkter er heller ikke tilladt.

Automatisk fejl

Problemer med automatisk transmission, der skyldes dens funktionsfejl, traditionelt opdelt i en fejl vedrørende de elektroniske, mekaniske og hydrauliske dele. Fejlbetjening af enhver del er ledsaget af en række funktioner, som er særskilte og forskellige elimineres. En fejlfunktion af den elektroniske del angår svigt af sensorer placeret i en kasse eller tab af kontakt mellem sensoren og den elektroniske styreenhed. Som et resultat, er maskinen ikke fungerer korrekt, og instrumentbrættet lyser "check". Mekaniske fejl, såsom slid på tandhjul, aksler og friktionselementer, ledsaget af ryk ved skift eller skifte hastighed, hvilket er uacceptabelt i denne tilstand. Hvis der opstår fejl hydraulik samlinger funktionsfejl og hydromekaniske transmissionsmekanismer. Årsager - tilstoppede olie kanaler eller svigt af oliepumpe. De mest almindelige problemer opstår, når automatgear mimrer når gear. Dette vil blive diskuteret nedenfor.

Årsager spjæt under gearskift

Årsagerne til, at automatisk transmission sitren når gear, direkte relateret til de ovennævnte defekter. Holdbarhed af automatisk transmission afhænger af kørestil for føreren og den olie, der hældes i en kasse. Hurtig start med det sted, den hurtige acceleration af køretøjet, og den skarpe switch-gear er ikke gyldige, eller skaber ikke den nødvendige olietryk. Mekaniske og friktionskomponenter simpelthen ikke har tid til at arbejde på tid, hvilket øger slid. Som et resultat, det mimrer automatgear, når der skiftes.

Nu et par ord om smøremidler. Olien i automatgear skal støbes med den største omhu. Det er fyldt med gear mærket ATF, hvis egenskaber skal overholde denne boks. Lavt niveau skaber en mangel på tryk, og automatisk transmission ryk under gear. Overflødigt olie kan ikke blandes med andre mærker væske. Det bør være rød og må ikke indeholde en stor mængde af slid. Dette fører til tilstopning af kanaler (trykreduktion), og forøgelse af slitage af gnide dele (tandhjul, aksler og friktionselementer). Mere mulig årsag er en dårlig fyringsolie i krumtaphuset eller fejl med meget motor. Motor med gearkasse er nært beslægtede, og den konstante ændring af drejningsmoment afspejles i bevægelsen.

Reparation af kassen

På automatgear reparation prisen vil altid være betydelige på grund af de høje udgifter til dele, særligt udstyr og kompleksiteten af arbejdet. Ofte den prisseddel kommer til 1 tusind dollars. Selvstændigt løse problemet, når den automatiske gearkasse mimrer når gear, der ikke har sikker viden og værktøjer, er næsten umuligt.
Ved tilstedeværelse af fri tid og ekspertise er nødvendig for at fjerne boksen fra motoren, en pre-dræne olie fra det. Dette er ikke helt en nem proces, især på forhjulstrukne biler.

Hvad er det næste?

Så konverteren er fjernet, skru bagsiden boliger, der fjernes ved en speciel hammer fremspring. Dernæst bagsiden af oliepumpe skrues af og fjernes fra forsiden af tandhjulsakslerne og planetgear. Af palle kasser demonteret den hydrauliske styreenhed. Alle fjernede elementer demonteret og inspiceret for beskadigelse og slid. Beskadigede eller slidte dele udskiftes med tilsvarende, deres arbejde er markeret, og derefter hele strukturen går i bakgear. Sådanne reparationer - det er en ansvarlig og omstændelig proces. Derfor bør henvises til vedligeholdelse station med nogen erfaring. I øjeblikket automatgear reparation Prisen varierer fra 5 til 25 tusind. Rubler.

Drift og vedligehold

Til normal og langsigtet drift af automatgear skal overholde følgende regler ved håndtering:

  • Først - tid til at tilbringe TIL: Hold oliestanden, ændre det med filteret hver 60 tusind kilometer .. Hvis køretøjet drives under vanskelige forhold, bør olieskift foretages hver 40 tusind. Km.
  • Før du tager af bilen skal trykke på bremsepedalen, tænde for transmissionen og vente lidt længere (1-2 sekunder) til højre i boksen dannede olietryk og arbejdstid koblinger. Derefter frigiver langsomt bremsepedalen, starter bevægelsen. Mens kørsel uønsket kraftigt til at trykke på speederen for at undgå forøget slid af friktionselementerne.

konklusion

Sammenfattende kan vi sige, at det automatisk transmission giver komfort og meget let at bruge. Og hvis du følger alle de ovennævnte forretningsgange, i tid til at udføre MOT og olie i den automatiske gearkasse fyld kun den højeste kvalitet, vil levetiden af CAT være stor, og hun ville ikke give føreren nogen problemer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.