HjemlighedVærktøj og udstyr

Hvad er stængerne til slibeknive

Nu er der en øget interesse for knive, og industri og handel oplever en ægte "knivbom". Som følge heraf er stængerne til knivskarphed ikke mindre interessant . Desuden har de flere typer: De fremstilles forskelligt og anvendes. Denne artikel er designet til at besvare de hyppigste spørgsmål om, hvad der er og hvordan forskellige stængerne til slibning.

Typer af barer

Sammen med tidskendte sten er alle slags kunstige barer nu almindelige. Generelt kan de opdeles i fire typer: naturlige, diamant, keramiske og kunstige. Lad os overveje hver enkelt af dem særskilt.

Naturlige knive til slibeknive

Den mest berømte af de naturlige sten er "Arkansas sten" (novakulit) og den japanske vandsten. Begge disse moderne industrier har lært at gøre kunstigt, så de kan kun kaldes naturlige kun med en vis strækning. Men selv fremstillet på en industriel måde er disse barer meget dyre, og at arbejde med dem kræver særlig tålmodighed og færdigheder. Så for eksempel bør en vandsten gennemblødes i lang tid før arbejde, og under slibeprocessen skal den hele tiden smøres og vaskes af metalstøv fra overfladen. Desuden er disse stænger hurtigt og ujævnt slidte, og det er svært at genoprette dem. I mellemtiden giver de den højeste kvalitet skærpning og er derfor populære blandt fagfolk. En nybegynder er usandsynligt at købe eller bruge sådanne sten.

Diamantsten til slibeknive

Dette er en meget populær type af barer. De har mange fordele og har næsten ikke mangler. De kommer i forskellige størrelser og grus, de er nemme at finde på salg. Diamantstænger til slibeknive er billige, slidstyrke, meget effektive. Det skal dog tages i betragtning, at metalforarbejdningens højeffektivitet kræver en vis forsigtighed, da det er nemt at beskadige kanten af bladet med en diamantstang. En sådan sten er nok det bedste valg for en nybegyndermester. Særligt gode resultater kan opnås ved at bruge en diamantstang sammen med en keramisk bar (til efterbehandling).

Keramiske stænger til slibeknive

Keramiske sten er den mest moderne type slibestænger, der i øjeblikket anvendes. De er lavet af et specielt keramisk pulver og kombinerer dyderne af naturlige og diamantsten. Deres brug gør det muligt at opnå den samme høje kvalitet af skærpning som i natursten, men samtidig er "keramik" næsten ikke slidt og ændrer ikke formen. Der er imidlertid en alvorlig ulempe for keramiske stænger. Skarphed med deres hjælp er ekstremt langsom og tager meget tid, og derfor bruges de hovedsagelig til efterbehandling med andre sten, for eksempel diamant.

Slibende kunstige sten

Dette er normalt elektrocorundum eller forskellige carbider i bløde bindemidler. Disse stænger til slibeknive har været kendt for alle siden sovjetiske tider og behøver ikke at blive præsenteret. De vælger metalbrønd, men slides hurtigt ud og er ikke egnede til filigronspaltning, men de er ekstremt billige og tilgængelige.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.