SundhedSygdomme og betingelser

Hvad er roseolous udslæt?

For en type udslæt, der kan vises på den menneskelige hud, anvende roseolous udslæt. Hos børn er det som regel ledsaget af sygdom roseola - det ofte fanger folk er i en ung alder, men nogle gange hos voksne. Derudover kan voksne opdage på et lyserødt udslæt med herpes, tyfus, tyfus eller syfilis. I sjældne tilfælde er udslæt ledsaget af skarlagensfeber eller mononukleose, der traditionelt anses for at være for barnlig.

Udseende roseolous udslæt

Roseolous udslæt er et svagt lyserødt eller røde pletter cirkulær eller uregelmæssig form med skarpe eller slørede kanter. Deres diameter varierer fra en til fem millimeter, de er flade - ikke stiger over huden. Har en glat overflade. Hvis du trykker på stedet eller strække huden, forsvinder rødme.

Roseolous papular udslæt: beskrivelse

I nogle tilfælde, udslæt, i alle henseender er egnede til bestemmelse roseolous, endnu adskiller sig fra det. Tonerepetitioner har en konveks form. Og så er det tilrådeligt at tale om roseolous papular udslæt, der er til stede på huden og endda papler. Papel udslæt kaldet fragment, øgende over huden. Alle andre karakteristika (farve, størrelse, form) - svarer til den sædvanlige roseolous udslæt.

Denne udslæt af blandet karakter antyder en langt mere alvorlige sygdomme: infektiøs mononukleose eller feber.

roseola voksen

Som nævnt ovenfor er denne sygdom anses for at være en børnesygdom. Hos voksne, det forekommer i meget sjældne tilfælde og normalt påvirker mennesker med alvorlige autoimmune sygdomme. Hvis en person er relativt sund, herpesvirus er den sjette og syvende gruppe, som er årsagen til roseola, årsag bortset fra, at kronisk træthedssyndrom. Og så dem, der er over 60.

Men hvis alle de samme roseola overhalet voksen, vil dens manifestationer være:

  • Høj temperatur (ofte op til kritiske niveauer).
  • Smerten og muskelsmerter.
  • Forstørrede submandibulære lymfeknuder.
  • Roseolous udslæt, der vises cirka tre dage fra udbrud af sygdommen.

Særlig behandling er ikke givet. Har det at tage antipyretika. En feber og udslæt normalt videregive deres egne efter et par dage.

Udslæt med pink lichen

Det er langt mere tilbøjelige til at lide af voksne lyserød lichen Gibert. I risikogruppen mænd mellem tyve og fyrre år gamle, udsat for allergi, og som har et svækket immunsystem (for eksempel efter at have lidt en forkølelse eller anden sygdom). Som for den grund, at her er noget videnskabeligt grundlag. Nogle mener, at patogenet er Streptococcus, mens andre skylden ene af herpes arter.

Når lyserøde helvedesild udslæt også forekommer roseolous. Den allerførste sted, som regel dukker op på huden af brystet. Det er en mindeplade en lys rosa farve, som kaldes forælder. Sommetider disse patches kan være flere, og cirka syv dage efter deres udseende de vises "kids" - små lyserøde pletter med en glat overflade, ikke forbinder med hinanden, spredt over hele kroppen. Dette er en "reproduktion" normalt varer tre uger. Otmiraya, plet kan skalle af og blive gule i midten, men kanterne forbliver glat. Efter 21 dages sygdom udslæt begynder at falme. Steder falme og forsvinde.

Desuden zosterudslæt er ledsaget af svag Gibert utilpashed, let kløe, undertiden midt i sygdommen øger submandibulære og cervikale lymfeknuder, kan stige temperaturen, men ikke for meget.

Specifik behandling i dette tilfælde heller ikke til rådighed. Patienten er normalt ordineret en diæt, nægtelse af syntetisk tøj, ved anvendelse af makeup til kroppen, fra vask af hårde svamp og så videre .. I særligt vanskelige tilfælde (hvis der er svær kløe) kan udpege et antihistamin medicin karakter eller kortikosteroid salve til topisk applikation.

Om der er roseolous udslæt af tyfus

Sådan en alvorlig sygdom, såsom tyfus, er også som regel ledsaget af tilstedeværelsen på huden af små lyserøde eller rødlige pletter med en glat overflade. Kløe mens fraværende. Udseendet af læsioner forårsaget af det faktum, at forstyrret permeabiliteten af blodkar og huden er imprægneret med blod.

Som regel i tyfus forekommer roseolous udslæt på maven, i den øvre del og på brystet. Den kan registrere omkring otte eller ni dages sygdom, når sygdommen når sit højdepunkt. I samme periode, en person øger temperaturen, det overhale sløvhed, bevidsthed bliver uklar.

Nogle gange er der roseolous-petekkier udslæt - plus roseola petekkier (blod synkronisering) i deres center. Dette symptom er meget foruroligende. Han foreslår, at sygdommen negativt.

I almindelige tilfælde, udslæt er på tredje eller femte dag, og patienten begynder at komme sig.

Roseola med tyfus

Roseolous-petekkier udslæt er et almindeligt symptom og andre forfærdelige sygdomme - tyfus. Især hvis det forekommer i svær form. Udslæt vises omkring den fjerde eller sjette sygedag. Lokaliseret i den øverste del af kroppen (som regel ud over ansigtet), i leddene i hænder, på siderne. Nogle gange de kan findes på maven, ryggen eller benene.

Efter to eller tre dage, udslæt passerer og efterlader en pigmenteret pletter på huden.

Den udslæt af syfilis

Separat form for udslæt er en syfilitisk roseola. Det er allerede muligt at gætte, det påvirker huden i syfilis. Det har tre faser.

Det første er der chankere - sår er små, med en solid base i midten. De er placeret i de områder af kroppen, hvorigennem infektion forekom: kønsdelene, området omkring anus og mund.

Efter tyve - 50 dage chancre forsvinder, og de erstattes af typiske roseolous udslæt. Traditionel sted "dislokation" - torsoen, arme og ben. Nye pletter ved en tilstrækkelig høj hastighed - en dag i 10-15 stykker, og så videre for omkring ni dage. Arrangeret tilfældigt.

På sidste trin syfilitisk roseola mørkere og bliver gul-brun eller brun, skorpe, som kan påvises under suppurativ læsioner og nekrotisk blødt væv. Senere skorper forsvinde.

børn

Men de fleste roseolous udslæt karakteristisk for sygdommen, som normalt rammer børn i en meget tidlig alder. Årsagen er den samme som hos voksne - en form for herpes.

Sygdommen begynder med en pludselig stigning i temperaturen til de højeste karakterer, mens det ikke er let at bringe ned. Og efter tre dage lyserød udslæt vises på kroppen. Efter omtrent samme tid vil udslæt forsvinder, og sygdommen vil blive til intet.

Andre manifestationer omfatter roseola forstørrede lymfeknuder og undertiden lever milt. Også i blodet øges, eller omvendt, reducerede hvide blodlegemer. Barnet kan blive sløv og irritabel.

Sygdommen i en bestemt behandling kræver ikke, men dens symptomer er ofte nødvendigt at fjerne: at give antipyretisk barn, gør komprimerer på lymfeknuderne. Sommetider læger ordinere et antiviralt middel, og en obligatorisk anbefales at øge immunitet.

Det menes, at denne sygdom har haft den bedste barndom, da de komplikationer det forårsager ekstremt sjældne, og hos voksne, det er meget sværere.

Ligheder med andre sygdomme

Nogle gange udslættet er forveksles med andre typer af udslæt, hvilket komplicerer diagnosen af sygdommen.

  • Roseolous udslæt, fotos, der er præsenteret i denne artikel, for eksempel, i lighed med de pletter, der opstår med allergi. Men allergiske udslæt kan forekomme i nogen del af huden. En roseolous har deres "favorit" steder: mave, bryst. En person ramt meget sjældent. Hertil kommer, at de ikke klør.
  • Du kan også blande op med roseola røde hunde. Men på de sidste pletter i begyndelsen af sygdommen, snarere end et par dage.
  • Stadig tider meget urolige forældre tager for roseola ordinær varmeknopper, som normalt kun anvendes i de steder, hvor der er overdreven sveden: i hudfolder på lemmerne, hals.

I et sådant udslæt, der er tre typiske funktioner, der adskiller den fra andre typer af læsioner: det ser næsten aldrig på ansigt, er der et par dage efter udbrud af sygdommen og ikke er ledsaget af kløe.

Forebyggelse roseola

Selvom læger og ikke kan se noget farligt i denne sygdom og opfordre forældrene til ikke at gå i panik (sige, end nogensinde før har været sygt barn, jo bedre), men selvfølgelig ville mor og far gerne se det passerede deres barn overhovedet.

Som en grundlæggende forebyggende foranstaltninger kan kaldes en langsigtet amning, som styrker immunforsvaret baby. Hertil kommer, at mere barnet trækker vejret frisk luft, jo højere kvaliteten af sine fødevarer, jo mere han er hærdet, jo mindre chance for at fange roseola. Hvis kroppen er svækket af barnet, er det bedre at begrænse sine kontakter med fremmede. Inficeret med herpes virus og alle kan, men ikke alle af det vil resultere i sygdom. Lad dig og dine børn vil være ligesom!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.