Nyheder og SamfundKultur

Hvad er Parthenon? Parthenonen i Grækenland

En stor mængde blev tildelt til opførelsen af templet i Athen. Omkostningerne var ikke forgæves. Parthenon og er stadig perle af verdensarkitektur. Hans storhed er inspirerende og vinker i 2500 år.

Byen af kriger gudinden

Den fantastiske by Athen ligger i Grækenland. Han satte retningen for demokrati, udviklede en filosofi, dannede grundlaget for teatret. En anden af hans fordele - den gamle Parthenon: et fremragende monument af gammel arkitektur, bevaret til denne dag.

Byen blev opkaldt efter krigen og visdomens gudinde - Athen.

Ifølge legenden begyndte hun og havnenes hersker Poseidon en tvist om, hvilken af dem der vil blive tilbedt af indbyggerne. Havets gud for at vise sin styrke ramte en trident på klippen. Der var et vandfald spiller. Så han ønskede at redde byerne fra tørke. Men vandet var salt og blev en gift for planter. Athena voksede imidlertid et oliventræ, som gav olie, frugt og brænde. Vinderen blev valgt gudinde. Hendes navn var byen.

Derefter blev til ære for byens forsvarer bygget Parthenon. Athenas tempel ligger på Akropolis, det vil sige i den øvre by.

Kunden af gudindehuset

Det antikke Athen er en af de tolv uafhængige byer i Attika (Grækenlands midterste del). Hans gyldne tidsalder kom i V århundrede f.Kr. e. Mange gjorde for sin hersker Pericles politik. Manden blev født i en familie af athenske aristokrater, men senere støttede han kraftigt demokratiet. Med folket kørte han ud af byen den etablerede leder og tog sin trone. Den nye politik og massen af reformer, som Pericles introducerede, gjorde Athen til kulturens centrum. Det var på hans initiativ, at Parthenon-templet blev lagt.

En af Grekernes traditioner var, at helligdommene blev reduceret til specielt udpegede steder og havde Akropolis fælles navn. Det var den øverste del af byen. Det blev befæstet i tilfælde af et angreb fra fjender.

Forgængeren af Parthenon

Det første tempel i Athena blev bygget i midten af VI århundrede f.Kr. e. Og blev kaldt Hecatompedon. Det blev besejret af perserne i 480 f.Kr. e. Siden da er der blevet gjort flere forsøg på at bygge et helligdom, men konstante krige hærget budgettet.

Den næste, som formåede at takke gudinden, var Pericles. I 447 f.Kr. e. Opførelsen af templet Parthenon begyndte. I Grækenland på det tidspunkt var det forholdsvis stille, perserne trak sig endelig tilbage, og monumentet på Akropolis blev et symbol på succes og fred. Det er værd at bemærke, at bygningen var en del af herskerens planer om restaurering af Athen. Det er interessant, at de penge, der blev brugt på byggeri, blev lånt af de penge, som de allierede havde samlet for krigen med perserne.

Start af konstruktion

På det tidspunkt var Akropolis faktisk et dump af hvad der var tilbage af væggene i de tidligere templer. Derfor var jeg nødt til at rydde bakken. Hovedhelligdom var taknemmelig for Athena for hendes hjælp til at besejre fjenderne i Marathons slag. Ofte blev gudinden for militære anliggender kaldt Athena Deva. Dette er et andet svar på spørgsmålet om, hvad Parthenon er. Efter alt fra det græske ord "parfenos" er oversat som "jomfru" eller "jomfruelighed."

Grundlaget var bygningenes rester, alt sammen som kollapsede. For arbejdet blev inviteret til de bedste kunstnere, ingeniører og skulptører af tiden. Geniuserne af arkitekturen Iktin og Callikrat blev opfordret til design. Ifølge de dokumenter, der blev tilbage, er det kendt, at den første udviklede planen, og den anden arkitekt overvåger arbejdet. Deres team arbejdede på templet i seksten år. I 438 f.Kr. e. De overgav deres arbejde. I samme år blev bygningen indviet. Faktisk arbejdede billedhuggerne indtil 432 f.Kr. e. Udsmykningen blev ledet af en tæt ven af Pericles og Phidias kunstneriske geni.

Templets fænomen

Ofte blev Pericles anklaget for at spilde. Parthenon krævede kolossale omkostninger. Athenas tempel kostede 450 sølvtalenter. Til sammenligning - for en sådan mønt var det muligt at lave et krigsskib.

Da de misfornøjne mennesker steg op, styrede herskeren. Han sagde at han ville vende tilbage udgifterne, men da ville han blive kirkens eneste sponsor, og i løbet af tiden ville efterkommerne kun takke ham. De fælles folk ønskede også berømmelse, var enige om, at udgifterne blev registreret på borgerne og ikke længere protesteret. Af den måde var det på finansiel kontrol (på det tidspunkt var det marmor plaques), at forskere satte alle datoer.

Jeg var nødt til at besøge Parthenon og den kristne helligdommen. Under den byzantinske periode (V århundrede) blev stedet for Athena tilbedelse omdannet til kirken St. Mary.

Hvad parthenonen er og hvad dens hovedformål er, tyrkerne ikke vidste. I 1460 gik Athen i deres hænder, og Vor Frue Kirke (det vil sige Gudinden for Soldater) blev omdannet til en Moské.

1687 blev dødelig for Athen-Jomfruen. Det venetianske skib ramte bygningen i bygningen og brød næsten helt sin centrale del. Arkitekturen led også af kunstvagternes uhyrlige hænder. Således blev snesevis af statuer ødelagt, da de forsøgte at fjerne vandalerne vandaler og kulturforsvarere.

Funktioner, attraktioner

I begyndelsen af XIX århundrede tog Lord Elgin tilladelse fra den osmanniske sultan til at transportere til England statuer og udskårne vægge, der overlevede. Således blev tusindvis af et værdifuldt stenklæde reddet. Parthenonarkitekturen, eller rettere dens dele, bevares stadig i British Museum i London. Sådanne udstillinger kan også prale af Louvre og Akropolis Museum.

Delvis restaurering begyndte efter genoprettelsen af landets uafhængighed. Dette skete i slutningen af XIX århundrede. Så forsøgte de for første gang at genoprette Akropolis oprindelige ansigt.

I dag bliver dette unikke sted genoprettet.

Ensemble i den øvre by

Templet blev en krone og forherligede Akropolis i Athen. Parthenon er en klassiker i det antikke Grækenland. Værelset er rummeligt, omgivet på alle sider af kolonner. Til byggeri blev cement ikke brugt, murværket var tørt. Hver blok er den rigtige firkant. Monterede blokke, som klart svarer til hinanden, på jernstifter. Alle marmorplader blev perfekt poleret.

Området blev opdelt. Stedet for treasury opbevaring blev allokeret. Et separat rum var til statuen af Athena.

Hovedmaterialet er marmor. Den har gyldenhed under lyset, så dens solfylde er yellower, og den anden del har en gråskygge.

Templets højdepunkt faldt på Grækenlands storhedstid. Efter landets fald faldt Athenas hus også sammen.

Templets vigtigste gæst

Alt det skulpturelle arbejde blev udført under ledelse af den græske billedhugger og arkitekt Phidias. Men han dekorerede selv den vigtigste del af templet. Helligdomens centrum og kronen af hans arbejde var statuen af gudinden. Parthenonen i Grækenland var kendt for hende. Højden var 11 meter.

Træet blev taget som basis, men figuren var indrammet med guld og elfenben. Ædle metaller blev brugt til 40 talenter (dette var lig med en vægt på omkring et ton guld). Det mirakel, der skabte Phidias, har ikke overlevet før vores dage, men det blev rekonstrueret i detaljer. Billedet af skulpturen blev indgraveret på mønter, hundredvis af små statuer af Athena (kopier fra Parthenon) bestilte templer fra nabolande. Alt dette blev materialet til genoprettelsen af den mest nøjagtige gengivelse.

Hendes hoved var i en hjelm, der ikke dækkede hendes skønhed. I hans hånd er skildet, som slaget med Amazons er afbildet. Ifølge en af legenderne slog forfatteren sit portræt og kundens portræt derhen. I håndfladen holder hun statuen af sejrenes gudinde i det antikke Grækenland - Nicky. Mod den store Athena virker den lille, selvom dens højde faktisk er mere end to meter.

For bedre at forstå, hvad Parthenon er, og hvordan det svarer til den daværende repræsentation af virkeligheden, kan du læse græskens myter. Athena var den eneste guddom, der stod i rustningen. Ofte var hun repræsenteret med et spyd i hånden.

I 438-437 år f.Kr. e. Phidias afsluttede arbejde på statuen af Athena. Derefter var hendes skæbne ikke let. Forfatteren blev anklaget for at stjæle guld. Derefter blev en del af de dyre plader fjernet og erstattet med bronze. Og i det femte århundrede døde hun til sidst i en ild ifølge nogle vidnesbyrd.

Gudinde fødsel

Hvad er parthenonen og til ære for hvem den er bygget, hver græske ved. Hovedtemplet i den antikke by blev rejst for at forherlige visdom og retfærdighed for sin patron - den smukke Athena.

Udseendet af gudinden på Olympus er usædvanligt. Hun var ikke født, men hun forlod sin far Zeus. Denne scene er afbildet i tempelens østfløj.

Zeus, den øverste gud, var gift i nogen tid til havets herre, en kvinde ved navn Metida. Da konen blev gravid, blev Gud forudsagt at han ville have to børn. En datter, som ikke vil give ham mod i mod og styrke, og en søn der kan smide sin fars trone ud. Cunning Zeus gjorde sin elskede aftagende. Da Metida blev lille, slugede hendes mand. Ved en sådan handling besluttede Gud at overvinde skæbnen.

Parthenons tempel ville ikke have eksisteret, hvis Athena ikke var blevet født. Efter et stykke tid blev Zeus syg. Smerten i hovedet var så stærk, at han bad sin søn Hephaestus om at dele sin kraniet. Han ramte sin far med en hammer, og fra hans hoved kom en voksen smuk kvinde i rustning - Athena.

Derefter blev hun protektor for kriger-helte og håndværk.

Tempel - mytbogen

Strukturens vigtigste rigdom er dens kulturelle værdi for fremtidige generationer. Så fortæller hver partikel sin egen unikke historie: fødslen af en gudinde, kærlighed til byen og dens forhold til helterne.

I modsætning til Ares, krigsguden , strøg Athena for bare kampe. Hun var en forsvarer af krigere, hjalp byer, hvor der var steder til tilbedelse, ofte ledsaget af helterne i deres eventyr. Så, Perseus med hendes hjælp besejrede Medusa Gorgon. Jason og Argonauten Athena byggede et skib, som de sejlede på for den gyldne fleece. Også ofte møder denne karakter i siderne om udnyttelsen af Hercules. En masse gudinde gjorde at Odysseus kom hjem. Hendes favorit på trojanskrigen var Achilles, så scenerne i disse kampe er afbildet i den vestlige del af templet.

Statuen af Parthenon var rollemodeller for mange generationer af kunstnere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.