Åndelig udviklingKristendommen

Grundlag for religion for børn. Bibel for børn

I forskellige familier kan forældre behandle deres holdning til religion på deres egen måde, men i princippet er de enige om, at barnet har brug for viden i religion. For børn bør Bibelen ikke være en lærebog, litteratur pålagt af samfundet og forældrene. Nogle forældre betragter religion som et voksent emne for barnet, men grundlæggende viden på dette område har ikke skadet nogen. Det vigtigste er ikke at gå dybt ind i ekstremer og ikke forsøge at lære en lektion. Så bliver Bibelen opfattet som sjov og harmonisk.

Vigtig samtale

Luk ikke barnet i eventyrets fiktive verden, ellers vil det virkelige liv være et slag for ham. For børn skal Bibelen være en trofast følgesvend af livet, en assistent og rådgiver. Tal om religion behøver ikke at blive udskudt i voksenalderen.

Religion er en del af verden, og jo mere kompletterer barnets viden om verden, desto mere udvikles den. At tale om religion er et bidrag til dannelsen af en person, da tolerance og tolerance er opdraget i processen. Lad religion ikke spille den første violin i det moderne samfund, men børn bør vide om det og have deres eget syn på dette emne. I sidste ende har mange ferier en direkte forbindelse med verdensreligioner, og uden at vide om dem, vil barnet opfatte verden på en forvrænget måde. Selvom familien overholder ateistiske synspunkter, skal barnet selv vælge uden for tvang udefra.

Information overbelastning

For børn skal Bibelen begynde med et spil for at skabe interesse. Det er nødvendigt at bygge en samtale på et forståeligt og tilgængeligt sprog uden at fordybe sig i teologisk ræsonnement. Det skal huske på, at religiøse overbevisninger er meget abstrakte, og barnet kan blive forankret i dem, og derfor skal historien bygges på fakta og livserfaring. Det er vigtigt at vælge den rigtige intonation og den præcise tid for samtalen. Må ikke hvile på hemmeligholdelse, patos eller ærbødighed.

Samtalen skal foregå i en hyggelig atmosfære og på parternes fælles ønske. Du kan starte spillet baseret på de bibelske historier, vælge en interessant karakter og forsøge at adskille sin adfærdskodeks. Nu er der farvelægge bøger med bibelske motiver, som kan males med barnet. Så for børnene vil Bibelen ikke være forfærdelig, det vil ikke være svært. Studiet af tro vil gå hånd i hånd med spillet; Barnet vil ikke være bange for at stille spørgsmål og lytte til svarene med interesse. Udgangspunktet for en samtale kan være et besøg i kirken, fejring af en religiøs ferie eller endda et fælles tv-show.

Med øje for alder

Hvis et barn er af havenalderen, så tror han nemt på mystik og Guds eksistens vil blive modtaget med begejstring. Men interessen for religion er overfladisk, og selve marken virker unødigt kompleks. Inspirer ikke barnet med frygt for Gud, tal om Guds almægtighed og hans all-seeing. Gud burde ikke være forbundet med juleclausen eller en god tryllekunstner fra et eventyr.

Tættere på første klasse begynder barnet at stille komplekse spørgsmål om døden, tilstedeværelsen af sjælen og livet efter døden. Dette er den periode, hvor den illustrerede bibel er relevant for børn. Lad barnet se på billederne, studere deres semantiske baggrund, diskutere dem og kende bekendtskabet med plottet. Du kan sammenligne forskellige religioner, fordi de grundlæggende historier i dem har lignende funktioner.

Ved en alder af 11 år kan barnet allerede forstå mange riter og religiøse normer. Han forstår betydningen af forbudene og kan forklare dem. I denne alder er verbale foreninger med omverdenen gode.

En teenager på 12-15 år kan støtte en samtale om religion, og han kan fortælle kontroversielle historier fra Bibelen, diskutere dem og tilbyde at udtrykke sin mening.

Børnevidenskab

Begynd at studere med handlinger, nemlig med den rigtige gave. Hvis fejringen har en særlig lejlighed, for eksempel er det påske eller jul, så kan gaven være tematisk. Børns Bibel - for børn den oprindelige ting, en gave "med fyldning." Børnenes Bibel er en fortælling af nogle templer i den hellige skrift med tilpasningen til et tilgængeligt sprog. Nogle gange er det svært at afgøre i valget, fordi der er hundredvis af varianter af bøger. Lad den ideelle bibel til barnet ikke være, men hvis du vælger en gave individuelt, kan du hjælpe dig selv med et valg.

Bøger efter alder

Det er klart, at børns alder skal tages i betragtning ved valg af litteratur. En femårig bør vælge en bog med mange billeder og forklaringer til dem. Teksten skal ikke være meget, og skrifttypen skal være lyse og fængende. For en baby bør fortælling være kort, men der skal altid være moral, så barnet nyder godt af læsning. For ældre børn kan fortælling være mere detaljeret med forklaringer, kommentarer og referencemateriale for at lette forståelsen og tilføje til meningen.

Fra historien

Børns bibler optrådte kun i slutningen af det nittende århundrede, men i Sovjettiden viste de sig ikke, og derfor kan man dele alle udgaverne i præerevolutionære og moderne. En senere bibel for børn og voksne er på én gang velegnet, da det giver mulighed for kommunikation og fælles interesser.

Du kan læse Bibelen som et eventyr, men supplere det med eksempler fra livet, så barnet indser vigtigheden af bogen. For børn kan du tage den fremragende bog "Kirkens historie", udarbejdet i henhold til lærebogen af Protoirea Pyotr Smirnov. Voksenudgave vil også være interessant, fordi der er mange detaljerede oplysninger, der indsendes i en tilgængelig form. "Den hellige historie i enkle historier" fra Alexander Sokolovs protoprieste i Rusland genoptrykes oftere end andre. Der er næsten 500 sider, herunder en ret detaljeret fortælling af de gamle og nye testamente. Dette er et klassisk eksempel på, hvad Bibelen kan være for børn. Anmeldelser om denne bog er for det meste positive, selv om det for den moderne læser er præsentationssproget noget vanskeligt.

Antipoden for alvorlighed kan være "Evangeliet i fortælling for børn" af forfatterskabet til Natalia Davydova. Hun er en metodolog i litteratur, en professionel lærer og en forfatter med speciale i gammel russisk litteratur, religion og litteratur. Hun skriver på et simpelt og behageligt sprog, og derfor læser børnene det med glæde. For yngre skolebørn og elever af planteskoler er hendes bøger den mest relevante. Moms reagerer positivt og ved hjælp af hendes bøger er det endda enig med barnet om at deltage i søndagsskolen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.