Nyheder og SamfundKultur

Hvad er kulturel relativisme

Kulturrelativisme udtrykkes og forstås på forskellige måder. det er oftest forstået som menneskets afhængighed af de etiske holdninger kulturen, han tilhører.

Ja, vi alle er vokset op i et bestemt samfund, som har sit eget system af synspunkter om aktuelle begivenheder og emner i verden. Man begynder at overholde visse etiske og kulturelle principper ikke af den grund, at de er blevet genstand for hans søgen, og i den ene, at de overholder alle omkring. Ja, vi er meget accepteret af det samfund, vi får uddannelse, vokse, udvikle sig. Kulturelle rettigheder er baseret på det faktum, at vi hver især har adgang til de kulturelle præstationer i samfundet, kan det til en vis grad at bruge dem. Er æstetiske synspunkter bestemmes er kultur? I de fleste tilfælde - ja. Af denne grund er det umuligt at nævne dem objektivt sandt. Kulturel relativisme er baseret på det faktum, at den person ufrivilligt pålægge visse stillinger, bestemme hans synspunkter. I princippet intet forfærdelige er ikke her. Sagen er, at menneskerettighederne ikke påvirkes, og udviklet person kan selv bestemme, hvad hun har brug for.

Det skal bemærkes, at i oldtiden (og nogle gange i dag), hvis synspunkt adskiller med udtalelse fra samfundet, straffes hårdt. Kulturel ikke-deterministiske synspunkter og faktisk kan opfattes fjendtlig og aggressiv i uanset situationen. Under alle æra kunne ses af folk kritisere sine samtidige.

Kulturel relativisme og forstå lidt anderledes. I en vis forstand er det etnocentrisme. Vi taler om en situation, hvor den enkelte er helt overbevist om, at afgivelse af sine folk om kultur er den eneste sande og overbevisninger af andre mennesker - en absurditet, der intet har med virkeligheden at gøre. Det er en form for ekstrem.

Mange forskere mener, at etnocentrisme - er forkyndelsen af uvidenhed, intolerance, arrogance og så videre. Denne erklæring skyldes det faktum, at mange mennesker er virkelig klar til at bevise rigtigheden af hans synspunkter på de mennesker, selv når det er bevist, at de ikke er sande. Den person, der henviser til de synspunkter deres samfund ikke fanatisk eller endda ligegyldighed, i de fleste tilfælde, være klar til at indrømme, at synspunkter fra folk fra andre nationer i visse sager kan være mere korrekt.

Nogle tænkere har foreslået, at der findes en form for objektiv moralsk sandhed, der eksisterer i form af ren viden. Den nederste linje er, at sandheden er den samme for alle, der er, for alle mennesker. Kulturel relativisme benægter eksistensen af en sådan sandhed. Dens fravær forklares ved det faktum, at alle synspunkter om moral er kulturelt-deterministiske, og den standard, som én kultur kunne bevise, at det er bedre end den anden, ikke eksisterer, og vil aldrig eksistere.

På baggrund af alt det ovenfor nævnte, kan vi konkludere, at forsøg på at påvirke den overbevisning af andre kulturer er en grov overtrædelse af reglerne for tolerance.

Kulturel relativisme er forbundet med nogle specifikke problemer. En af dem er baseret på det faktum, at der i dag er en forfremmelse af enhver person, uanset nationalitet, køn, erhverv og så videre. I nogle lande, indtil nu er der undertrykkelse af befolkningen, der på den ene side kan betragtes som barbarisk, og på den anden side - de særlige forhold i et bestemt folk. Er hele verden skal være tolerante over for det faktum, at i nogle dele af ydmygende andens menneskelig værdighed? Er det tilladt at indblanding udefra? Disse spørgsmål er faktisk langt mere kompleks end de ser ud. Den entydigt svar på dem er stadig ikke der.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.