FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er det hemolymph? Sammensætningen og funktioner hæmolymfe

Blod og lymfe i den menneskelige krop udføre vigtige funktioner til vedligeholdelse af respiratoriske og immunforsvar. Men ikke alle dyrene er disse væsker adskilt, på grund af kroppens struktur og enkelheden af organisationen. Sådanne organismer indbefatter repræsentanter såsom leddyr (insekter, edderkopper, krebsdyr) og skaldyr. De er kendetegnet ved tilstedeværelsen af hæmolymfe, der har meget til fælles med blodet sammensætning og funktioner.

Hemolymph - hvad er det?

For dyr, såsom leddyr og bløddyr, kendetegnet ved en ikke-lukket kredsløbssygdomme. Dette betyder, at væske, der cirkulerer gennem karrene, frigives i legemshulen og vasker alle organer væv. Denne væske kaldes hemolymph, som den kombinerer funktionerne af blod og lymfe.

Hvad er hæmolymfen af insekter og skaldyr? Det er en farveløs, blålig eller grønlig væske, som er ansvarlig for levering af næringsstoffer til organer og væv til metabolisk udveksling og immunreaktion med udseendet af truslen sygdom.

Hæmolymfe hvirvelløse dyr omfatter også formede elementer af en art, i modsætning til det menneskelige blod og andre organismer evolutionært udviklede. Disse celler kaldes blodlegemer, og de kan være forskellige fra hinanden i struktur, form og funktion.

Sammensætningen af hæmolymfe

Hvad er hæmolymfen fra et kemisk synspunkt? Sammensætningen af denne opløsning er temmelig kompliceret, fordi det udfører flere funktioner i kroppen hvirvelløse insekter. Hæmolymfe har en neutral eller svagt surt miljø, som vedligeholdes af anionerne af visse syrer. Fra 75 til 90% af den totale opløsning er vand, og det resterende volumen falder formede elementer og andre opløste stoffer.

Ionsammensætningen af hæmolymfe også forskelligartede. It kationer er natrium, kalium, magnesium og calcium. Af største betydning anioner chlor, samt rester af phosphorsyre og carboxylsyrer. Indholdet af alle ioner foranderlige og afhænger af alder og udviklingstrin af organismen. For eksempel kan indholdet af klor anioner skelnes fra et insekt larve voksen.

Af organisk stof i hæmolymfe er proteiner, fedt og kulhydrater. Kulhydrater og proteiner ind i fødevare- gennem fordøjelsessystemet, hvor indholdet af glucose og fructose afhænger af mængderne af forbrugt nektar.

I 100 ml hæmolymfe indeholder 1-5 g protein. Proteiner spiller en vigtig rolle i organismens liv, så de transporteres med strømmen af væske til organer og væv. Hvis forsker hæmolymfe kan skelne op til 30 forskellige fraktioner af proteiner, og deres antal afhænger af alder og køn af organismen.

Lipider ind i hæmolymfe fra tarmen og fedt kroppen, og i sidstnævnte de ophobes over et livsforløb. Fedtindholdet varierer, men de fleste af dem omfatter estere af glycerol og fedtsyrer - glycerider. Det er, hvad hæmolymfen fra synspunkt kemi.

funktioner hemolymph

Hvad er hæmolymfen og hvilke funktioner det udfører i kroppen af hvirvelløse dyr?

  1. Trofisk funktion, som består i at indføre væv og organer, samt for transport af stoffer gennem kroppen.
  2. Den metaboliske funktion af vævet, når i hæmolymfe falde metabolitter og udskilles gennem ekskretionsorganerne system.
  3. Den immunologiske funktion. Det understøttes af nogle typer af hæmocytter, som er på overfladen af organerne.
  4. Den beskyttende funktion. Hemolymph af nogle leddyr og bløddyr indeholder giftstoffer eller andre giftige stoffer, der beskytter dem mod rovdyr.

dannet element

Hvad er hæmolymfen i biologi? Denne løsning, der indeholder ikke kun opløste stoffer, men specialiserede celler - hæmocytter. Der er 7 typer af hæmocytter hvis primære funktion er immunresponset på antigener udseende. Dannende elementer dannet på overfladerne af vævsspecifikke fagocytiske strukturer, der opererer og funktion lymfeknuder hvirveldyr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.