ForretningLederskab

Hvad er den liberale ledelsesstil? Autoritære, demokratiske og liberale ledelsesstil

Manuel styring er et særligt tilfælde, et sæt af processer, relationer mellem overordnede og underordnede, lærere og elever. Hovedformålet er motivationen af medarbejdere (børn) til at gribe ind, som påvirker den kollektive og individuelle bevidsthed. Effektiviteten af denne proces er normalt afhængig af ledelsesstil. Det skal også erindres, at hver person har en naturlig tendens eller udviklede kommunikation med andre. Dette kriterium er i væsentlig grad påvirker dannelsen af ledelsesstil. Lad os undersøge dette spørgsmål nærmere.

Begrebet ledelsesstil

Ledelsesstil - især adfærd og kommunikation manager i forhold til sine underordnede. Hovedet, ved hjælp af hans højre, kan påvirke arbejderne og tvinge dem til at gøre, hvad der er nødvendigt i øjeblikket. I moderne videnskab identificeret flere begreber, diskuterer det grundlæggende i dannelse og anvendelse af ledelsesformer. Deres indflydelse på funktionen af de særlige betingelser og omstændigheder, som vi skal overveje følgende. Traditionelt skelner autoritære, demokratiske og liberale ledelsesstil.

Men i praksis, de sjældent fungere i en ren form, fordi en lang række faktorer (både eksterne og interne) påvirker adfærden af den person.

Funktioner manifestationer og former for blande stilarter lederskab

Først, lederen af arbejdet med medarbejdere, en række uddannelsesmæssige og kulturelle plan, Outlook, personlighed og følelsesmæssige temperament. Bemærk en af de bedst kendte mønstre. Det lavere kvalifikationsniveau og kultur kan bemærkes fra medarbejderen, jo lettere vil acceptere en autoritær ledelsesstil. Tværtimod demokratisk af natur en slave, følelsesmæssige og udendørs opførsel, virker ikke med den leder, der foretrækker hårdt ledelsesstil og ubetinget lydighed.

For det andet på ledelsesstilen påvirke specifikke eksisterende forhold, graden af modenhed af holdet og dets sammenhængskraft. Så i en kritisk situation, ofte demokratisk ledelse vil blive tvunget til at anvende en stiv måder at forvalte personale. På samme tid i en rolig atmosfære, kan han sætte en bremse på ved hjælp af den liberale ledelsesstil.

For det tredje, praktisk erfaring og kulturel leder niveau er ofte afgørende for valget af de vigtigste retninger af kontrol. Den autoritære leder kan ofte opføre sig på en venlig og åben. Tværtimod demokratisk grund af mangel på god avl eller manglende evne til at opføre sig ordentligt i teamet er i stand til at vise respekt for de underordnede. Meget ofte ubeslutsomme ledere demonstrerer i deres adfærd og passive eksempler på liberal ledelsesstil. Ved at gøre det, de tager ansvar for resultatet af selskabets aktiviteter.

Autoritær (direktiv) ledelsesstil i organisationen

Dens karakteristiske træk er følgende:

 • stærkt centraliseret styring;
 • fælles kommando i beslutningerne, valg af mål og midler til at nå dem;
 • manager er ansvarlig for resultaterne af virksomheden, ikke har tillid til underordnede og spurgte ikke deres udtalelse eller rådgivning;
 • den vigtigste form for incitamenter til personale - retningslinjer og sanktioner;
 • streng kontrol med aktiviteterne i hver slave;
 • manglende evne og vilje til at tage hensyn til arbejdstagernes interesser;
 • i færd med at kommunikation er fremherskende skarphed, surly tone, tactlessness og ofte uforskammet.

Klare fordele ved brugen af politikken ledelsesstil er som følger: maksimal koncentration af alle former for ressourcer, at eksistensen af ordren og evnen forudsige det endelige resultat, selv i en vanskelig situation. Men inddæmning af individuelle initiativ og de ensrettede trafik regler strømmer oppefra og ned fører til det faktum, at feedback fra underordnede fraværende. Dette fører ofte til dannelsen af en passiv og uinteresseret i resultatet af den ansattes adfærd.

Demokratisk (kollektive) ledelsesstil i en organisation

Dens karakteristiske træk er følgende:

 • vilje til at udvikle løsninger manager, der er aftalt med personalet og stedfortrædere;
 • fordeling af ansvar og beføjelser mellem de underordnede;
 • Stimulering af personale initiativet;
 • regelmæssig og rettidig information til medarbejdere på alle vigtige spørgsmål;
 • venlig og høflig kommunikation;
 • tilstedeværelsen af et gunstigt psykologisk klima i teamet;
 • vederlag for medarbejderne er at opnå et positivt resultat nu.

Leder altid lytter og bruger enhver konstruktivt forslag, organisere udveksling af oplysninger, der involverer underordnede alle erhvervsorganisationer. Dog vil ansvaret for de beslutninger, der ikke blive videregivet til medarbejderne. Den atmosfære, der er skabt hoved-demokrat, er med til at sikre, at den myndighed i en leder er støttet af sin personlige autoritet.

Venstres ledelse stil: fordele og ulemper

Dette synspunkt adskiller forskellige former, valg afhænger af mange faktorer. Til at begynde, fokus på dens funktioner. Venstres ledelsesstil er kendetegnet ved følgende funktioner.

For det første er tilstedeværelsen af en minimal deltagelse i ledelsen af kontrollen proces. Underordnede er gratis, de er overladt til sig selv. Personale sjældent overvåget. Denne egenskab ved den liberale ledelsesstil som løsrivelse fra problemerne i selskabet, fører ofte til tab af kontrolfunktioner manager og uvidenhed om den virkelige situation.

For det andet kan de spørgsmål og problemer løses eneste hold, og er taget sin mening som den uskrevne lov. Når den liberale ledelsesstil hoved følger det normalt, ligesom resten af personalet.

For det tredje er kommunikation kun udføres med underordnede privat Manager bruger overtalelse, overtalelse, og forsøger at etablere personlig kontakt.

Liberal ledelsesstil Det er valgt ikke tilfældigt. Normalt bliver det bedste i visse situationer og med visse funktioner i den kollektive. Vi udvælger nogle blandet form.

Liberal-demokratiske styreformer i en organisation

Liberale ledelsesstil betyder, at lederen har fuld tillid til sine underordnede. Og det er kun ved første øjekast ser det ud til, at en sådan situation kan føre til en mangel på ledelse af selskabet.

Den blanding af liberale ledelsesstil er præget af det faktum, at de optrædende sandsynligvis bedre at forstå chef for alle de snørklede af erhvervsmæssig virksomhed. Normalt er det populært i de kreative teams, hvor der kræves medarbejdere autonomi og selvudfoldelse.

Autoritær-liberale ledelsesstil i organisationen

Det er kendetegnet ved en vis dobbelt formål i at gøre ledelsesbeslutninger. På den ene side, lederen giver sine medarbejdere med maksimal fleksibilitet i forbindelse med produktion spørgsmål. Men på samme tid, det kræver positive resultater, uden at dykke ned i de problemer og om ansvaret.

Denne liberal-eftergivende ledelsesstil ofte fører til vilkårlighed og anarkistisk opførsel af hans stedfortrædere i forhold til medarbejdere.

Demokratisk ledelsesstil i undervisningen

En lærer, der viser ham i at kommunikere med sine elever, er fokuseret på udviklingen af studerende. Det tiltrækker alle studerende på det generelle problem. Denne stil er en af de mest effektive måder at organisere samspillet mellem elever og lærere. Master Class er baseret på initiativet.

Autoritær ledelsesstil af pædagogisk aktivitet

Læreren normalt gør de beslutninger, og eliminerer problemerne med livet klasse kollektiv. Læreren finder det nødvendigt at identificere eventuelle konkrete mål med hensyn til dette på deres præstationer. Han er meget tæt kontrolleret proces med at udføre enhver opgave og evaluerer subjektivt alene de resultater, der er opnået. Denne stil - gennemførelse af taktik og pleje dikterer. I tilfælde af, at de studerende får i tælleren position, læreren begynder konfrontation.

Liberal ledelsesstil i undervisningen

Det er ofte omtalt som overbærende og anarkistisk. Liberal stil af pædagogisk ledelse er kendetegnet ved, at læreren sjældent tager ansvar. Han udfører de opgaver normalt formelle, afvisende over for forvaltningsprocessen klassiske hold undgår mentorordninger og uddannelse, begrænset ydeevne uddannelsesmæssige funktioner.

Venstres ledelsesstil gennemfører den taktik om ikke-indblanding, demonstrerede ligegyldighed og manglende interesse bekymringer skolens fællesskab. Naturligvis kan en sådan fremgangsmåde ikke forblive uden konsekvenser. For stil præget af den liberale ledere, at de studerende mistede respekt og kontrol, disciplin forringes. Denne lærer er ikke i stand til at påvirke positivt på den personlige udvikling af studerende.

efterskrift

Hver person, afhængigt af synspunkter, natur, individuelle psykologiske karakteristika udvikler sin egen ledelsesstil. Vælger en effektiv retning bestemmes af en række faktorer:

 • anbefales autoritær stil, når organisationen blev udpeget leder af krisen, og situationen er at komme ud af kontrol;
 • demokratisk - er optimal, når arbejdsgruppen modne nok til at arbejde i et etableret tempo, er der disciplin og orden;
 • Der er behov for Venstres lederstil, hvis arbejdsgruppen er i stand til at handle effektivt på egen hånd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.