Publikationer og skrive artiklerPublikation

Hvad er de forskellige typer af tekst? Hvordan til at bestemme typen af teksten?

Denne artikel fokuserer på det faktum, hvad er de typer af tekst.

Tekst - dette er ikke et simpelt sæt af ord. Det er en række forslag relateret stilistisk og i den forstand at afsløre et emne, og som har en fælles og dens strukturelle integritet. Teksten skal kunne spores grundlæggende idé om, at i den sidste del skal bringes til en logisk konklusion. Teksten er af to typer - mundtlig (talt ytring Aloud) og skrive (skriftlig erklæring i papirform eller elektronisk form). Ved volumen, kan det bestå af mindst to sætninger. For at besvare spørgsmålet om, hvad der er de typer af tekst, skal du åbne et par fælles temaer. Lad os starte!

Komponenter af teksten

En af de vigtigste komponenter er tanken, at forfatteren og afslører i sin skabelse, der viser hans holdning til det beskrevne emne. Afspejler idé kan være enten i titlen eller i et af forslagene i betydningen af teksten. Ideen - det er en slags, den ene vigtigste idé, som forfatteren, og skabe tekster.

Afgørende emne. Uden at udtrykke et bestemt emne integritet og vigtigheden af hele teksten vil gå tabt. Det vil have et fælles sæt af ord og sætninger uden sund fornuft. Temaet for teksten er det vigtigste og fælles diskussionsemne. At det afspejler de generelle indhold og spiller rollen som semantiske kerne. Om hvordan præcis vil blive belyst af et givent emne, det afhænger af værdien og betydningen af den færdige tekst.

Hovedtemaet i den store tekst kan opdeles i en række undertemaer. De, til gengæld er opdelt i stykker (mikrotemy), der ofte fungerer som en kontekst. Kontekst - en del af teksten, der er nødvendig for at forstå betydningen af sætningen, der indgår i det. Ud over den eksplicitte mening i teksten, kan findes skjulte idé, kaldet overtoner.

Hvad er den sang?

Hver tekst har en vis indre struktur eller sammensætning. Dybest set en række forslag består af tre dele, indbyrdes forbundne, nemlig introduktion, vigtigste del og konklusion. Som en del af "Introduktion" gav udtryk de vigtigste idé, tema og åbne spørgsmål, som vil blive behandlet i fremtiden. Allerede på grundlag af denne del af artiklen, kan du besvare, hvad er de typer af tekst. Men måske har vi ikke skynde sig. Den væsentligste del, som er det vigtigste, indeholder allerede den meget udvikling af ideer og tanker af teksten. Her er det afsløret det vigtigste tema og ideen løst alle problemer givet udtryk i indledningen. Konklusionen giver en logisk konklusion af de vigtigste idé. I denne del, og sammenfatter konklusioner. Når du er klar til at arbejde, kan du vælge en titel, der afspejler alle dens indhold, kan teksten betragtes som komplet.

konstruktionsdele

Teksten i sig selv er en separat del, logisk forbundet. Disse dele kaldes enheder af tekst. Den mindste enhed er det forslag, som betragtes som den vigtigste strukturelle element.

tilbyder grupper dannes i et element, såsom fragmenter, de er til gengæld udvikle sig til stykker med en fuldstændig mening. Større strukturelle elementer - afsnit, kapitler og andre sektioner - fremhævet grafisk. Alle enheder af teksten er tekst-dannende funktion. En støtte strukturel og semantisk enhed kæde hjælper inter-sætning eller parallelforbindelse, der er realiseret som repetition og tælling sammenligning og kontrast, forklaringer og forklaring, og så videre. Følgelig teksten har en vis struktur bestående af indbyrdes forbundne dele.

Meget tæt fik vi svaret på spørgsmålet om, hvilke typer af tekster er.

Hvad kunne være de stilarter

Stilen i talen skelne Elementær og bog, hvor sidstnævnte er opdelt i: videnskabelig stil (akademisk litteratur), journalistisk stil (medier, tv), samt den officielle stil (forskellige dokumenttyper) og kunstnerisk stil (kunstværker). Et karakteristisk træk ved den kunstneriske stil er evnen til at kombinere alle de ovennævnte stilarter.

Hvad er de typer?

Med den type af tale af forfatteren valgt at udtrykke deres tanker, løser det primære formål, som denne tekst blev oprettet. Funktionel-semantiske teksttyper er opdelt i fortælling, beskrivelse og ræsonnement.

Skriv "fortælling" repræsenterer historien om indbyrdes forbundne begivenheder præsenteret i tid sekvens.

I typen "beskrivelse" der er en konsistent karakteristisk for billedet, og eventuelle genstande, begivenheder, personer eller begivenheder.

Type af "ræsonnement" anses studiet og efterforskning af bestemte objekter og identificere deres forhold. Her er de typer af tekster.

Karakteristik af den "historie"

Kendetegnet for den mest almindelige type i første omgang er udviklingen af begivenhederne i en vis tid. For det andet er hver tekst-fortælling struktureret i form af strenge af begivenheder, deres udvikling og afsløring. For det tredje, fortælleren eller en tredje person eller den første. Dybest set, de sidste spændte verber (perfekt form) bruges i fortællingen. Husk på, at hvad er de typer af tekst, der er skrevet lige over, og i disse afsnit vil vi uddybe på hver af dem.

Karakteristik af den "beskrivelse"

Et karakteristisk træk ved denne type er konsistente og karakteristiske træk ved videregivelse af visse menneske eller begivenhed. Her er en liste i de vigtigste egenskaber og funktioner er karakteristiske for den beskrevne objekt. I beskrivelsen af den struktur, der anvendes, komplicerede ensartede definitioner og tilføjelser. metaforer bruges også, sammenligninger og skældsord. Hovedformålet med den tekst-beskrivelse - er oprettelsen af objektive meninger og synspunkter om emnet.

Karakteristik af den "ræsonnement"

Argumentet har sin egen særlige ordning og logisk struktur. For det første er det vigtigste idé udtrykt, dannede hypotesen eller speciale. Så, for at bevise eller modbevise de beviser og argumenter. Som et resultat af at bringe teksten indeholder en logisk gyldige konklusioner.

Hvordan til at bestemme, hvilken type

Overvej, hvordan man kan identificere, hvilken type tekst. For det første, du har brug for at læse den grundigt, forstå dens hovedformål og det vigtigste tema, at formulere betydningen af indholdet. Se hvilke spørgsmål bliver besvaret af teksten. Hvis dette spørgsmål er, at? hvor? eller hvornår? - foran dig historien, fordi dens hovedformål - at tale om emnet med tiden. Hvis teksten i svaret på spørgsmålet, hvad? - det vil være en beskrivelse, hvis hovedformål er at beskrive emnet. Hvis spørgsmålet er, hvorfor? hvordan? eller hvad? - så dette argument, da det er bevist overbevisende synspunkt om emnet af problemet. Hvordan til at bestemme, hvilken type tekst, er hovedformålet med at forstå indholdet og fokus på de vigtigste udfordringer og tekst attributter? Uden problemer! Og, selvfølgelig, er opmærksomme på de grundlæggende karakteristika for de typer af tekster.

Således flere forslag relateret med hinanden - det er teksten. Og deres typer er opdelt i beskrivelse, fortælling og ræsonnement og har grænser mellem dem ganske konventionel. Hvad betyder det så? Meget ofte, for eksempel er teksten indtalingen stødt med elementer i beskrivelsen og (eller) argumenterne. Dette kan ses i værker som: "Mandag begynder på lørdag", "Anna Karenina", "Forbrydelse og straf", "The Metamorphosis". Det er et stykke (især kunstnerisk) i de fleste tilfælde kan indeholde alle typer af meningsfulde tekster.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.