FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad ånder en hval? Udseende og struktur af hval

Hvem tror du forestille dig, når du hører om hvaler? Nogen vil tænke over det enorme store blå, den mest magtfulde havdyr. Og nogen vil huske de spækhuggere på grund af den berømte film "Befri Willy". Men uanset marine liv, du ikke har indsendt, er spørgsmålet altid opstår: hvad trækker vejret en hval? Hvordan kan han være en lang tid under vand? Lad os prøve at besvare disse spørgsmål.

udseende

Hvaler - de enorme pattedyr, der er spredt over hele verden. Disse giganter findes i alle oceaner, både varm og kold. Funktion af deres udseende er enorme størrelse. Så blåhvalen er den største arter af hvaler. Det kan nå en længde på over 30 meter og veje, hvor op til 150 tons. Men der er en lille art, hvis dimensioner ikke overstiger 2 meter.

Det interessante er, at hvalens hoved er enorm og når 1/3 af længden af kroppen. Halsen er meget kort og er ikke mærkbar. Dette rejser spørgsmålet: hvad er vejrtrækning hval, hvis han havde en næse som alle pattedyr? Det viser sig at der er. På hovedet, eller snarere på sin øverste del, som ligger et åndehul. Jeg må sige, at tandhvaler på hovedet kun det ene næsebor, mens bardehvaler - to. Vi husker alle illustrationen, der forestiller en hval med springvand over hovedet. Så dette springvand er dannet af en hval udånding fugtig luft, og ved i form af springvandet kan findes slags hvaler.

En anden overordnet hval - er tilstedeværelsen af kraftige svømmefødder. Og i forskellige arter varierer i størrelse. Denne funktion gør det muligt for dem at udvikle en betydelig hastighed og giver fremragende manøvredygtighed. Det interessante er, at pukkelhvaler har de største brystfinner som gigantiske vinger. Et slag af en blåhval hale kan nemt synke skibet.

strukturelle træk

Andet kendetegn er, at den hval - den varmblodede dyr, i modsætning til alle de andre indbyggere i verdens oceaner. Dette forklarer, at han kan leve i alle have, uanset omgivelsestemperaturen. Enorme fedtlag at nogle whale når 1 meter, beskytter dyret mod hypotermi. Interessant nok i halen af fedt er ikke, og det forklarer, at hvalen ikke overophedet, mens der i det varme tropiske farvande.

Det er også unik og hjerne af dyr. Det mest sandsynlige er udviklet i hvaler hørelse. Alle er bekendt med, at hval sange kan høres i en afstand af snesevis af kilometer. De har også fremragende ekkolokation, hvorved Giants stor kommunikere og jage og bevæge sig i vandet. Vision de også udviklet sig meget godt. Med det beskyttende væske produceres af visse kirtler kit stand til at se klart under vand. Alle de andre sanser er udviklet temmelig dårligt.

System Respiratory har sine egne karakteristika: light hvaler er ikke forbundet med strubehovedet. Således ved indånding ikke sluges vand. De nasale åbninger er på toppen af hovedet, som er forbundet direkte til lungerne. Men hvalen trækker vejret under vandet? Svaret er simpelt: ligesom alle pattedyr, undersøiske, han holder vejret. Hans næsebor lukket, når nedsænket ligesom ventiler. Hjernen instruerer kroppen at vende slags sparedrift, hvorved oxygen tilføres kun til hjertet og hjernen. Dette gør det muligt for hvalen at dykke til en dybde på 2000 meter.

bardehvaler

Denne gruppe af hvaler er den største af alle. Dette omfatter: blåhvalen, finhval, sei, pukkelhval, eller pukkelrygget hval, grå og grønlandshvaler, og vågehvaler. Alle disse dyr er en funktion af strukturen - de har ikke tænder, men i stedet de er liderlige plader, som kaldes hval overskæg. Det er fra denne særlige trup og fik sit navn.

Bardehvaler lever af små plankton eller små fisk, der kommer deres vej. En interessant måde at spise disse dyr. Keith afslører enorme mund og sluger detalje sammen med en enorm mængde vand. Derefter bruger det som et sprog kæmpe stempel skubber vandet ud og ramte madrester i munden, uden at passere gennem knurhår. På denne måde, en hval forbruger per dag op til 6 tons plankton.

tandhvaler

Som alle forstår dette løsrivelse har skarpe tænder. I hver type, de har forskellig størrelse og form. Denne kategori omfatter kaskelothvaler, spækhuggere og delfiner. De adskiller sig i smagspræferencer. Delfiner, for eksempel, elsker at gå på jagt efter fisk og hvaler foretrækker kost af sæler og søløver. Kaskelothvaler er de samme for mere jagt efter blæksprutter og blæksprutter, og de dykke på meget store dybder.

Alle tandhvaler er fremragende jægere. spækhuggere ofte, som også kaldes spækhuggere kan angribe de store bardehvaler. Deres favorit delikatesse er store sprog, alle resten af Kina, de har ringe interesse. Da bardehvaler af en høj grad er ensomme dyr og tandede - selskabelig, ofte tilfælde af angreb forekomme.

fødslen af et barn

Som hval - den varmblodede dyr, og den unge fødes fuldt dannet, ligesom i alle pattedyr. Hvalen trækker vejret ved fødslen? Den knægt er født hale først og takket være en omsorgsfuld mor gør sit første åndedrag ved fødslen. Den kvindelige skubber det til overfladen åndedrætsorganerne arbejde helt, og åbnede lungerne, ligesom hos mennesker.

Det er også interessant, at de små kityata fodret mælk. Vi har to voksne mælkekirtlerne, men shorthead ikke suge mælk, ligesom alle pattedyr, og får det med injektionen. I nærheden af brystvorten er et system af muskler, der udfører denne funktion. Hertil kommer, mælk er meget tyk og fed, således at barnet er ved at vinde vægt meget hurtigt - op til 100 kg pr dag. Moderen med en baby afholdt på overfladen, da kalven kan endnu ikke permanent under vand. Med væksten i shorthead forbedret i svømning og dykning.

hval sange

Også unik måde at kommunikere hvaler. Disse væsener er i stand til at udføre melodien. Ofte deres sang er så harmonisk og smukt, der kan lindre og endda lulle en person. Det skal bemærkes, at ikke alle synge giganterne. Især disse evner har pukkelhvaler, der selv kaldte sang. Hvorfor gør de foretage sådanne lyde, er det stadig ikke kendt. Formentlig dette ægteskab sange, men de kan variere fra sæson til sæson.

Keith ånde let. Dette er en fantastisk havdyr, som har mange flere obskure mysterier for os. Indtil midten af det 20. århundrede, hvalerne bare ødelagt til brug for menneskeheden, og i dag mange af dem er beskyttet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.