Intellektuelle udviklingReligion

Hemmelige magt Aleksandra Nevskogo

På alle tidspunkter, gav Rusland anledning til helte, der i de mørke dage for at blive sin mæcen. Mange af dem er kendt ikke kun i vores land, men også i udlandet. Ved en af disse mennesker omfatter Alexander Nevsky, som i mange århundreder, kaldet "hellig" og "store". Hans relikvier krediteret med mirakuløse magt, og oplysninger om dem er bevaret i forskellige krøniker siden det fjortende århundrede. Nogle kilder oplyste, at på den anden dag efter begravelsen af prinsen til hans grav personer fandt en kur mod forskellige lidelser. Derfor er den populære rygte før den officielle kanonisering af prins erklærede ham en helgen.

Relikvier af Aleksandra Nevskogo er en af de mest værdifulde russiske helligdomme. Vores artikel er dedikeret til denne store mand og hans aktivitet for at redde Rusland fra angriberne. Vi besvarer også spørgsmål om den vigtigste artikel, hvor relikvier af Aleksandra Nevskogo var i forskellige perioder, og hvad de er så kær hjerter ortodokse kristne.

Historisk portræt Aleksandra Nevskogo

Desværre kan ikke alle studerende fortælle dig, at det blev gjort til storhertugen af Rusland. Derfor, før man går i gang på en historie om magt Aleksandra Nevskogo, du skal i det mindste kortvarigt opregne sin berettigelse før slaverne.

Ifølge krøniker, blev den fremtidige forsvarer af Rusland født i det tyvende år af det trettende århundrede. Hans tidlige barndom blev afholdt i Pereslavl, havde Alexander allerede modnet i Novgorod, som blev sendt til regeringstid sin far, som blev ledsaget af en ung mand i alle militære kampagner. Det var en vanskelig tid for Rusland - på den ene side brændte landsbyer og erobrede byen mongolske horder, og på den anden til de statslige grænser snigende svenske hær. For at forsvare deres hjemland fra udenlandske angribere havde den unge Alexander.

I sommeren 1200 fyrretyvende år vandt han en strålende sejr over svenskerne på Neva-floden, som han modtog sit øgenavn, som gik over i historien. Inden for to år på den vestlige grænser staten hårde kampe, og en femtedel i april 1242 Aleksandr Nevsky var i stand til at bryde den Tyske Orden på Lake Peipus. Denne sejr endelig dårligt stillede svenskere håber at fange den russiske jord, og den unge Prins Alexander navn blev kendt langt ud over Rusland.

Nu, før ham var der et andet formål - at beskytte landet fra øst, og er enige om at samarbejde med mongolerne. Det er med denne mission commander gik med sin far til Horde.

Historikere har bemærket, at Alexander Nevsky var yderst klarsynet. Han formåede at nå til enighed med Khan Batu af verden, og selv optrådte på hans side mod Mongoliet. På forholdet mellem Khan og den russiske prins var legendarisk i annalerne nævne, at de ofte kaldes brødre. Aleksandru Nevskomu var selv i stand til at overtale Batu acceptere kristendommen, hvilket yderligere styrkede deres forhold og alle aftaler mellem de to herskere. Planerne for prinsen var at forene de russiske og Tatar lander under ledelse af den magtfulde, for at imødegå eventuelle trusler fra vest og øst. Men disse drømme ikke går i opfyldelse.

Fjortende i november 1263 vendte tilbage fra laden, prinsen blev syg og døde i hastighed. Den nærmeste by, hvor det var muligt at bringe kroppen, var Vladimir. Her og det gik sorg delegation. Men efter død af den store protektor for Rusland lykkedes det ham at overraske sine undersåtter, og kirkeledere.

Mirakler, en helgen efter døden af Alexander

For at komme til Vladimir og begrave asken af den afdøde fyrste, hans trup tog ni dage, og her begyndte at udrette mirakler, som er blevet en grobund for fremtidig kanonisering af Aleksandra Nevskogo. Overraskende for de første ni dage, kroppen begynder ikke at nedbrydes. Begravelse fandt sted den 23. november i byen Vladimir jul kloster. Under processen, Metropolitan Kirill satte sig for at løsne fingrene på prinsen, med henblik på at investere i deres brev. Men til den rædsel af alle de tilstedeværende Alexander selv rakte sine hænder for åndelig vejledning og straks tog papiret. Gejstlige erklærede det et mirakel, og følte det guddommelige forherligelse.

Bare et par uger bøje sig for asken fra Prince almindelige mennesker begyndte at ankomme, mange af dem bad for helbredelse og modtog et svar i form af en nyfunden helbred. At høre om de mirakler, ting sker i julen kloster, hurtigt spredt i hele Rusland.

Afdækning af relikvier af St. Alexander

Mere end hundrede år, folk kom for at se graven af protektor for den russiske jord, og når en af munkene havde en vision om behovet for at åbne prinsens begravelse. Med stor ceremoni graven åbnes og frøs i forbløffelse - indsamlingen præsenterede sig selv uforgængelige krop - relikvier af Aleksandra Nevskogo. Dette var endnu et bevis på de vidundere af hellige prins. De rejste sig fra jorden og lagt på kræft (arken eller kiste), hvor han forblev indtil det attende århundrede relikvier. Alexander Nevsky blev kanoniseret af Kirken kun i 1547, som dog ikke forhindrede folk til at behandle prinsen-asketisk som en helgen, der gav hele sit liv til forsvaret af sit land.

Mysteriet om de hellige relikvier

Mange historikere alvorligt interesserede i spørgsmålet, som holder relikvier af Aleksandra Nevskogo i dag. Efter alt, er det stadig i det videnskabelige samfund debat om tabet af relikvier tilbage i det femtende århundrede.

Det faktum, at mange skeptikere nævne oplysningerne i registrene på den sekstende århundrede. De påpegede, at på tidspunktet for branden maj i slutningen af det femtende århundrede, brændte næsten hele julen kloster, og med det forvandlet til aske og relikvier af Aleksandra Nevskogo. Men i annaler det syttende århundrede, er denne begivenhed beskrives lidt forskelligt. Forfatteren påpeger, at der angiveligt, munkene med deres egne øjne så hallen hvor relikvier af Aleksandra Nevskogo, ilden mirakuløst skånet. Og de er de eneste intakte i julen kloster.

Selvfølgelig er det svært at sige, hvor denne historie er sand. Man behøver blot at påberåbe sig, at magten forblev i syne og efter en brand, og dermed erstatte dem, ingen kunne. Denne skrøne var umuligt at forlade ubemærket, så kirkens embedsmænd er helt sikker på, at disse relikvier Aleksandra Nevskogo holdes stadig inden templet, og lad det kun i sjældne tilfælde, når de transporteres til forskellige byer, katedraler, kirker i vores land og nabolande med henblik på at styrke flok i troen.

Men fra tid til anden i medierne blinkede det tema, der i opgørelsen, dateret 1922 år, er det angivet, at i en sølv relikvieskrin var kun tolv fragmenter af knoglerne i kraniet uden. Var det meget levn, ingen ved, fordi at løse mysteriet om relikvier i dag, ingen kan. Historien har en tendens til at efterlade mange spørgsmål ubesvarede.

St. Petersborg og St. Alexander Nevsky

Hvis du spørger nogen bosiddende i den nordlige hovedstad, hvor relikvier af Aleksandra Nevskogo i St. Petersborg, så sikker, du korrekt besvare rigtig mange. Men hvad binder prinsen-asketisk og denne by Petra? Det er simpelt - helgenen anses hans mæcen, og bidraget til dette, selvfølgelig, autokraten, der fødte en ny russisk by i midt i den store nordiske krig. Det er takket være kejseren her blev bygget kirken Alexander Nevsky, der tog magten i det hæderspladsen.

Betydning Holy Trinity Alexander Nevsky Laura i SPb

Peter I var en klog hersker, og alle hans handlinger samtidige og efterkommere blev kaldt fremsynede, og derfor er de hellige relikvier han var interesseret ikke bare. Men lad os alle i orden.

I 1710 monarken tænkt over opførelsen af templet til ære for den store forsvarer af den russiske jord fra udenlandsk fjende. Husk på, at på dette tidspunkt i flere år, Peter jeg var i krig med svenskerne, og folket havde brug for et symbol, der ville blive inspireret og inspirere alle mennesker uden undtagelse. Tallet Aleksandra Nevskogo er den bedst egnet til denne rolle, fordi han også forsvarede Rusland fra tyskerne og svenskerne. For tempel kejseren valgte byen Victoria. Formentlig det er her den hellige prins besejrede den kombinerede hær af den svenske konge. Men det senere viste sig, at disse lande til en anden sejr Aleksandra Nevskogo - Birger Jarl end i 1240.

Under alle omstændigheder, prinsen blev ikke kun et symbol på uovervindelighed af den russiske ånd, men også protektor for St. Petersborg, som blev en forpost af russiske lander i vest. På dette grundlag i foråret 1723 kejseren besluttet, at nybyggede kloster blev overførte effekt Aleksandra Nevskogo. I St. Petersborg, til begivenheden udarbejdet med særlig omsorg og bæven. Efter en kompliceret proces førte selv Peter I, og, som vi ved, er det ikke tilgiver fejl og fejlberegninger af sine undersåtter.

Oversættelse af relikvier Aleksandra Nevskogo: Forberedelse til arrangementet

For at kunne overføre de hellige relikvier med fuld honnør fra Vladimir til St. Petersborg, der var brug for kræft, som ville have indlæst helligdommen. Til dette formål blev en Zarudny valgt at tage sin producent i Moskva. Kræft er en reel kunstværk:

  • otte ben i form af løvens poter;
  • ben kronet englebørn billede;
  • Arken dækning blev dekoreret med armene på prinsen;
  • på kræft forårsaget et billede af løvehoveder - den berømte symbol på opstandelsen fra de døde;
  • hejsning strukturen i en kraftig stander;
  • Jeg kronede det med en baldakin i bunden af gyldne rustninger.

For at kunne overføre processen gik glat, i sommeren 1723 blev en særlig ritual udviklet, hvilket var som følger:

  • sammensat rute afvigelse fra det var strengt forbudt;
  • hele vejen, når Arken var at være en administrator af Peter I;
  • Landbaseret kræft skulle have været båret af mennesker erstatter hinanden i forskellige byer;
  • i store bosættelser mission betroede overføre Ark gejstlige.

Fra Novgorod magt planlagt til vandet for at flytte til St. Petersborg, hvor de ville have mødt kejseren selv.

Alexander Nevsky (Prince), magt-overdragelse i St. Petersborg

Dato for overførsel af relikvier blev valgt af Peter, og det er ikke tilfældigt, i 1724 blev tildelt den længe ventede Freden i Nystad, og denne festlige begivenhed markerede den højtidelige indvielse af den hellige Treenighed Alexander Nevsky Lavra.

I juli, relikvier forlod julen kloster og begyndte deres rejse til det nye hjem i den nordlige hovedstad. De gik til møde Peter jeg selv og personligt leveret dem til båden. Ved mundingen af floden Izhora , foret i fuld påklædning, og festligheder i anledning af overdragelsen af relikvier af St. Prince fortsatte i St. Petersborg i tre dage. Parallelt hermed kejseren befalede årligt at fejre 30 august, da en religiøs ortodoks ferie og satte sig for at etablere en ordre til ære for Aleksandra Nevskogo. Men ikke i tide, men drømmen om Peter I overensstemmelse med sin kone, der er udstedt et dekret om etablering af en ny stat award.

Den skæbne relikvier af prinsen-asketisk fra slutningen af det attende til begyndelsen af det tyvende århundrede

Relikvier af Aleksandra Nevskogo Lavra var op til tyverne i sidste århundrede. Over tid, blev arken erstattet af kræft i sølv. Så jeg bestilte datter af Peter I - Elizabeth. Materialet tjente som malm fra Kolyvansky felt, det var den første sølv i landet. Kræft blev dekoreret med basrelieffer, og på toppen af det skriftlige sætte atlas billede af prinsen.

De særlige hellige dage over relikvier blev suspenderet lampe, dekoreret med ædelstene. Mange russiske kejsere fandt det deres pligt at yde et væsentligt bidrag til udsmykningen af arken med relikvier. Næsten hver doneret til klostret nogle særlige ting, der symboliserer vigtigheden af skytshelgen St. Petersburg, ikke kun for byen, men for hele landet.

I 1922 blev det skrin fjernet fra klosteret ved kendelse af Petrograd-distriktet udvalget og kræft forvandlet til et museum for Hermitage udstilling. Næsten halvfjerds år ingen var interesseret i det land, hvor relikvier af Aleksandra Nevskogo er.

En tilbagevenden til rødderne

I 1989 har helligdommen tilbage fra glemslen. Det flyttede til sin oprindelige placering fra Kazan Museum of Religion og ateisme. Det var en stor ferie for ortodokse russere, der med skælvende i brusebadet ventet på dette øjeblik i årevis.

Efter atten år af magt igen forlod den hellige Treenighed Alexander Nevsky Lavra, men denne gang i anledning var en glad begivenhed - kræften var drevet af mange store byer i vores land og Letland. Selv et stykke af relikvier blev sendt til Bulgarien.

Ortodokse kirker kom til Vladimir, Pskov, Novgorod og andre byer fra hele Rusland. Alle ville i det mindste en lille touch til helligdommen og bede helgenen Aleksandra Nevskogo på noget andet. Efter alt, er magt stadig gør mirakler vidner til at helbrede alvorlige sygdomme troende.

Relikvier af St. Prince i dag

Hvor relikvier af Aleksandra Nevskogo i St. Petersborg, er der i dag? Dette spørgsmål vil besvare enhver lokal beboer, fordi indtil nu byen er den dag i overførslen af relikvier af Vladimir i den nordlige hovedstad. Denne tradition kom næsten umiddelbart efter Sovjetunionens sammenbrud, og religiøst overholdes af alle ortodokse og selv almindelige borgere årligt.

Du ønsker at vide, hvor relikvier af Aleksandra Nevskogo holdes i vore dage? Så gå direkte til Holy Trinity Alexander Nevsky Lavra. Det er interessant, at på låget af arken placeret selv nioghalvfjerds af relikvier af andre helgener. Derfor kommer til klosteret, kan du se ikke kun den mest værdifulde levn fra den ortodokse, men også at røre ved andre kirkelige helligdomme. Mange mennesker siger, at enhver, der er kommet her med tro, skal du sørge for at få forbøn Aleksandra Nevskogo i gode gerninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.