HjemlighedKonstruktion

Gable tag: truss system under pyntede, et foto, en tegning. Beregning, installation af tag-system med deres egne hænder en gavl tag. Afstanden mellem spærene under gavlen tagdækning

Tage moderne private hjem kan have en anden konfiguration. Den mest populære sort er de gavl tagene. Den utvivlsomme fordel af denne tag ejerne af forstæder overveje pålidelig, temmelig attraktivt udseende og økonomi. Designet i taget af denne type er meget enkel, og så hæve det vil ikke være svært, herunder dine egne hænder.

Letvægts og holdbare pladematerialer - er hvad der ofte beklædt gavl tag. Pyntede, for eksempel til dette design er bare perfekt pasform. Taget af denne art er godt beskyttet indre rum i huset, det er lang tid og er billig. Selvfølgelig proceduren for opførelse af tag system under pyntede, samt til ethvert andet materiale, har nogle af dens funktioner.

Kom godt i gang

Hvordan kan gå gavl tag? Truss System under pyntede at opnå pålidelige og præcise tag kun hvis præ-design vil blive udarbejdet en detaljeret projekt. I udviklingen af sidstnævnte er nødvendigt for at:

 • beregne belastningen på taget;

 • at bestemme hældningsvinklen af ramper;

 • bestemme typen kræves til byggematerialer;

 • beregne afstanden mellem spærene og elementerne i kasserne;

 • do karkassen detaljerede tegninger, som viser forbindelsesmetode alle knuder.

Hvis alle disse operationer vil blive udført uden fejl - til sidst opnået en stærk gavl tag. Rafter system til bølgepap, tegning, som kan gøres ved hjælp f.eks speciel software på computeren, vil vare så længe som muligt.

beregning belastning

Dette trin i udarbejdelsen af udkastet af taget kan ikke gå glip af i hvert fald. Korrekt udførte beregninger - et løfte, der vil i sidste ende holdbar gavl tag. Rafter system til bølgepap (montage dette fotoramme, kan du se nedenfor) installeret, med følgende parametre:

 • vægten af alle anvendes til konstruktion af taget, materialer;

 • mulige sne og vindbelastning.

Værdierne af de sidste to parametre kan findes på særlige borde designet specielt til hver region.

Alle beregningerne numre der skal tilføjes, og ganget med en sikkerhedsfaktor på 1,1. Udførelse beregning af tagsystem gavl tag, så det vil være muligt at bestemme først og fremmest med henblik på de nødvendige montage materialer. Også i betragtning af den endelige belastningsindikatoren vælges en optimal vinkel på tagrammen understøtninger.

Hældningsvinklen af rampen

Ud over den belastning, når du vælger denne indikator bør tage hensyn til også funktionerne i tagmaterialet. Hældningsvinklen af de korrugerede tagdækning stråler kan være enhver, men ikke mindre end 12 grader. Hvis du laver tag fladere, senere vil det ske. Dermed bladene begynder at synke under vægten af sne om vinteren. Det vil sige, vil taget skal repareres hele tiden. Og dette, selvfølgelig, de ekstra omkostninger.

I det centrale Rusland, under hensyntagen til vind og snelast er næsten universelt lov til at opføre tage med en hældning på 30-45 grader til strålerne. Det er denne version er ideel til bølgepap. I de sydlige tagene af huse skate hældningsvinkel kan være mindre, og i det nordlige omvendt - stor.

Blandt andet, valg af metoder til installation spær og så er det værd at overveje præcis, hvordan at følge loftet vil blive brugt. Hvis det er hensigten at isolere og bygge en bolig, stråler bedre at gøre mere brat. Men selvfølgelig, i dette tilfælde, tagkonstruktionen vil koste lidt dyrere, da det er nødvendigt at anvende mere materiale.

Fra at bygge

Hvad er de specifikke materialer såsom gavl tag kan bygges? Truss system installation af deres egne hænder, som - i hvert fald er det ansvarligt, skal være, selvfølgelig, den mest pålidelige. Men en af fordelene ved bølgepap er, at det har en lav vægt. Derfor, for at eventuelle særlige, meget meget holdbare materialer til rammen samling bruge valgfri under den. Til spær af taget er ganske velegnet standard tømmer 150h100 mm. Timber større tværsnit passende kun at gælde, hvis loftet skal bruges som beboelse. Spær til et tag er normalt lavet af træ 200x100 mm.

Crate kan indsamles fra tagskægget bord 30h100-150 mm. Alt for brede træ, i dette tilfælde, kan ikke bruges. Sådanne plader efter et stykke simpelthen knække mod tørhed og stærk kæde, hvilket er yderst negativ indflydelse på pålideligheden af taget. Under mauerlat bedre at tage den tykkere tømmer - 200x150 mm.

Trin mellem strukturelle elementer

Alt for ofte, en let metalplade støtteramme som angivet eventuelt. Den optimale afstand mellem spærene under gavlen tagdækning -. 60-80 cm Med hensyn til kasserne, derefter flytte mellem dens elementer valgt efter art brugte ark. For et 0,6-0,7 mm tykt materiale med et profilhøjde på 3,5 cm bord kan være indgraveret i en afstand på 1,5 m fra hinanden.

Det er typisk 60-70 cm. Denne samme afstand er egnet til materiale til standard CH mærke folie H drejning trin. Med en tynd plade monteret på en kasse, pakket i intervaller på 10 cm eller et hit ved sploshnyakom 12mm krydsfiner eller OSB plader.

Hvad med at gavl tag. Rafter system til bølgepap

Monteret ramme hus tag i et par trin:

 • mauerlat sæt;

 • spær monteret;

 • om nødvendigt et varmelegeme monteret;

 • stribede spær vandtætningsmidler;

 • fyldte kasse.

installation mauerlat

Begynd at opbygge en struktur, såsom en gavl tag af bølgepap, med deres egne hænder med installationen af dette element. Mauerlat monteret på toppen af bygningen skal. Som en base for truss system af denne element kun bruges på mursten, faste eller blok vægge. I bruschatyh og hakkede udfører det rollen som den øverste krone. Vedhæft en bar til væggene skal bruge ankerbolte. Det er også muligt at anvende Nägeli stål, galvaniseret tråd tykkelse på 5 mm eller hæfteklammer.

Fremgangsmåder til at binde spær

Selv støtte elementer af taget kan knyttes til mauerlat to måder. For mursten, blok- og monolitiske bygninger anvendes stiv fiksering teknologi. I dette tilfælde spærene er fastgjort til mauerlat af galvaniseret stål dele og skruer eller "knudepunkt" af de tre søm (en i den øverste plan, to - på hver side).

På Hakkede brostensbelagte vægge og spær er faste ved at skyde. Det faktum, at sådan et hjem for første gang efter opførelsen giver en stærk svind. Derfor solidt fast tag ramme kan efterfølgende blot historien. Når de glidende proces særlige fastgørelseselementer anvendes installere spær, at "skids", sikre mobiliteten af understøtningerne i et lille område.

Sådan installeres

Monter støtte rammeelementer skal være korrekte. I dette tilfælde får vi en pæn symmetrisk gavl tag. Rafter system under profileret som til ethvert andet materiale, der skal indsamles ved hjælp af en skabelon. I dette tilfælde vil alle benene har samme længde. For sadeltage af bølgepap kan anvendes som en simpel lige spær (med afskæring ved den ønskede vinkel kant) og variant med indstilling jacks under mauerlat. Mellem en top af støtterammen generelt fastgøres ved hjælp af særlige tykke stålplader.

Det første sæt er altid ekstrem gård. Endvidere mellem deres højeste punkter strakt snor. Så, styret af det, etablere mellemliggende gårde. Ved store tage mellem de yderste par spær tidligere monteret højderyg køre på understøtningerne. Seneste sikkert fastgjort til strøer.

Installation af isolering og vandtætning

Hvis loftet er meningen at gøre en levende, i opbygningen af sit tag, selvfølgelig, har brug for at isolere. På tagene af bølgepap til dette formål, mest almindeligt anvendte mineraluld. Som støtte under det fra loftet til spær udspændte tråd. Sami måtter installeret vraspor.

Imprægnering syet til spærene med en lille slæk (2 cm). meget kan ikke trække båndet. Ellers når forskydning af rammen, det kan simpelthen bryde. Samling producere vandtætning bands vandret fra bunden op med overlapning på mindst 10-15 cm.

Montering lægter

Den understøttende bord under bølgeplader fastgjort til spærene ved hjælp af søm diameter på ca. 3-3,5 mm. Befæstelser længde således bør overstige tykkelsen af elementerne selv låste to gange. Montering starte fra tagskægget. Fastgør bestyrelsen bør være at hvert spær på to negle. De sidste to serier på højderyggen proppet uden clearance.

Når kassen er samlet, kan du begynde at indramme kabinettet selv af Bent. På den afsluttende fase polstret bord gavl tag.

Hvad du behøver at vide

Træ - materialet er meget let at behandle og samtidig stærk nok. Det er derfor, det truss systemet gavl tag med hænderne går det meste af tømmer og planke. Men alt for lang levetid brædder prale desværre ikke kan. Før eller senere begynder det at knække eller rådne kakrkas taget af en bygning. Derfor, før samling af bjælker og brædder kræves at blive behandlet med særlige forbindelser, der forøger deres modstandsdygtighed over for fugt.

En anden ulempe er brændbarhed af træ. For at reducere risikoen for brand på et minimum, der anvendes til opførelse af tømmer ramme bygning skal være, blandt andet, omhyggeligt håndtere værktøj, øge deres brandmodstandsevne.

Her på denne måde og går gavl tag. Rafter system til bølgepap, som du ser, monteret brainer. Ikke desto mindre er installationen af taget rammen - det er meget ansvarlig. I tilfælde af overtrædelse af enhver teknologi i de husejere i fremtiden helt sikkert har et problem med lækager, at det er nødvendigt at udskifte enkelte elementer, og så videre. D. Så kom til samlingen af tagspær systemet står med den største ansvar.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.