SundhedSygdomme og betingelser

Fugleinfluenza: symptomer hos mennesker. Behandling, forebyggelse, tidlige tegn

Fugleinfluenza (H5N1) kaldes en bred vifte af influenzavirus, der inficerer fugle og kan overføres fra person til dem. sygdomsoverførsel primært sker ad fækal-orale vej.

historiske oplysninger

Fugleinfluenza blev først rapporteret i Italien i 1880. I begyndelsen af det 21. århundrede, har sygdommen spredt sig gennem trækfugle fra Sydøstasien til andre lande, såsom Østrig, Tyskland, Sverige, Tjekkoslovakiet og Rumænien, Asien, Syd- og Nordamerika , Afrika. Fugleinfluenza er blevet påvist i Rusland i 2005, blev han opført af vilde og trækkende vandfugle. udbruddet blev ikke sparet side Novosibirsk, Omsk, Tyumen, Kurgan, Chelyabinsk regioner og Altai Territory. Den næste hit ved virus af Kalmykia, Tula-regionen, Tyrkiet og Rumænien.

For første gang fugleinfluenzavirus hos mennesker blev indspillet i 1997 i Hong Kong.

Hvad er risikoen for sygdom

Denne form for influenza er yderst farligt for mennesker, mikroorganismer er meget smitsom og provokere alvorlige skader på lungerne, kan virussen inficere lever, nyrer og hjerne. Desuden er det er ufølsom over for interferon narkotika, "rimantadin" og har en tendens til at mutere, hvilket gør det endnu mere farligt. Dødeligheden af sygdommen er ganske høj, og er 50-80%.

Hvad er anderledes end almindelig influenza fugleinfluenza?

Symptomer hos mennesker oprindeligt ligne symptomer på almindelig influenza. Løbende næse, hoste, forhøjet legemstemperatur, mennesket bliver svag og træg. Men konsekvenserne af sygdommen er meget alvorlig, de fleste tilfælde er dødelig.

Derfor, hvis den økonomiske aktivitet mindst én fugl, dræbe alle husdyr med henblik på at undgå alvorlige konsekvenser.

transmissionsvej

Smittekilden - er vild vandfugle. De får ikke syge. At være i stillestående vand, fugl afføring efterladt der med en virus, der gennem vand inficeret vandfugle fjerkræ, og derefter resten, der har på økonomien.

Man virus overføres ved luftbårne dråber. Når du hoster i fjerkræ stå dråber af slim eller spyt. Indånding dem, er en person smittet. Den virus kan overføres ved kontakt, ved at røre de emner, hvor der er tildeling af sygt fjerkræ.

Virussen kan overleve i mange år ved en temperatur under minus 70 ° C, og kan derfor opretholdes i en frosset kød. Forløbet varmebehandlet kød sikkert dræbe virus ved +70 ° C, ud, kan det ikke modstå gentagende frysning flere (mere end 5 gange).

Høj risiko for at fange virus i mennesker, der arbejder på fjerkræbedrifter, landboere, distribuere fjerkræ. Også i fare børn, gravide kvinder og ældre.

Vigtige funktioner

I fugle, kan sygdommen opstå i to forskellige former. Den første mulighed har ikke alvorlige konsekvenser. Bird, der var syg, ophører med at bære, hun observerede hoste, fjer er pjusket. Den anden udførelsesform, hvor der er tab af luftvejene, fordøjelsessystemet, fatal.

Hvordan virker en menneskelig fugleinfluenza? Symptomer på mennesker i de tidlige stadier ligner symptomerne på almindelig forkølelse eller influenza, men meget hurtigt blive til lungebetændelse. sygdom ofte ender med døden.

Inkubationstiden er fra én til syv dage. Sygdommen er akut begyndelse - med en høj temperatur, smerter i muskler og led. Temperatur (ca. 38 ° C) holdes i 10-12 dage, i alvorlige tilfælde varer ved, indtil døden.
Halsbetændelse, rhinitis, bronkitis forekommer 2-3 dage, er der en alvorlig halsbetændelse. Sammen med en sådan udvikling af symptomer på viral pneumoni forekommer ved en sådan sygdom som fugleinfluenza.

Symptomer hos mennesker kan være ikke blot af beruselse og bluetongue. Meget ofte det påvirkede, og mave-tarmkanalen, ledsaget af opkastning, diarré, mavesmerter. Der kan være blødning fra næse eller tandkød. En person syg med fugleinfluenza, er det meget hurtigt forringelse af sundheden.

diagnostik

Brug for professionel medicinsk hjælp ved den mindste mistanke om aviær influenza. Symptomer hos mennesker opstod efter kontakt med syge fugle eller mand, er årsag til øjeblikkelig behandling til lægen. Lægen-terapeut vil undersøge og interviewe patienten, samt udpege yderligere forskning. Når du lytter til lungerne, hvis begyndte at udvikle lungebetændelse, defineret af hård vejrtrækning, har knitren. Under røntgen detekteres hurtigt sprede infiltration.

Generelt analyse af blod med en sådan sygdom et fald i antallet af leukocytter, lymfocytter og blodplader. For nøjagtig diagnose, ud over den blodprøve, skal du bestå en vatpind fra næsen.

Hos mennesker kan patienten være en forstørret lever kan udvikle nyresvigt.

Sådan behandler?

Fugleinfluenza behandling finder sted i den smitsomme afdeling af hospitalet, hvor personen vil blive udnævnt af antivirale lægemidler, derefter bliver symptomatisk behandling. Den mest almindeligt anvendte antivirale lægemiddel "Tamiflu", som er blevet brugt effektivt i løbet af de epidemier af 2008 og 2009.

Mindre end en svag, men effektiv lægemiddel til behandling af fugleinfluenza - denne "Arbidol", som administreres i en høj dosis som tilvejebringer den maksimale antivirale virkning. Med varmen og feber hjælpe med at håndtere lægemidler, der indeholder acetaminophen ( "Ibuprofen", "Nise", "Efferalgan"). Lægemidler, der indeholder interferon nødvendig for at øge immunitet hos patienten.

Lige så vigtigt er det fuldstændig isolation af patienten, hvilket forhindrer infektion med folk omkring dem. En syg person skal have individuelle personlige hygiejneprodukter, sengetøj, tøj, fade mv I den akutte fase af sygdommen er ofte nødvendigt at vaske de øvre luftveje, at slippe af med de akkumulerede slim. Desuden skal patienten overholde en streng diæt, udelukker eller begrænser stegt, krydret og sure fødevarer.

forebyggelse

For at undgå infektion, skal du:

  • Undgå kontakt med vilde fugle.
  • Børn skal være forbudt at fodre dem med hånden.
  • Ved det mindste tegn på sygdom hos fjerkræ har brug for at blive ødelagt, rapporterede hændelsen til en dyrlægeklinik.
  • Fundet dødt fjerkræ, bør du straks begrave hende, sætte på en tyk maske, beskyttelsestøj og handsker.
  • Hvis du har fjerkræ, så glem ikke at regelmæssigt vaske hænderne grundigt.
  • Du er nødt til at gennemgå profylaktiske behandlinger i en medicinsk facilitet, til det område, hvor der er konstateret fugleinfluenza. Forebyggelse omfatter vaccination, og modtag en antiviral medicin.
  • Selvom tilfælde af infektion efter indtagelse af kyllingekød ikke var officielt registreret, er det nødvendigt at huske forholdsregler, når madlavning fjerkræ og æg. Omhyggelig varmebehandling er med til at ødelægge virus.

Hvis du befinder dig selv de mindste tegn på fugleinfluenza så hurtigt som muligt, skal du kontakte en medicinsk facilitet. Rettidig og tilstrækkelig sundhedspleje vil redde sundhed, og i alvorlige tilfælde - også livet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.